Kauneus

Kauneustoimittaja yllättyi: Kynsien geelilakkauksen voi tehdä edullisesti kotona

Geelikynnet kotona onnistuvat kätevästi UV-valon avulla. Annan kauneustoimittaja näyttää, kuinka geelilakkaukset voi tehdä helposti itse.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
iStock, valmistajat ja Christina Boman
Videot:
Christina Boman

Tiesitkö, että geelilakkaukset voi tehdä helposti myös kotona?

Geelikynnet kotona onnistuvat kätevästi UV-valon avulla. Annan kauneustoimittaja näyttää, kuinka geelilakkaukset voi tehdä helposti itse.

Oletko kyllästynyt kynsilakkoihin, jotka lohkeilevat alta aikayksikön? Ammattilaisen tekemät geelilakkaukset ovat monelle kallis investointi, sillä ne täytyy uusia yleensä noin 2–3 viikon välein.

Annan kauneustoimittaja testasi, kuinka geelilakkaus kotona sujuu ensikertalaiselta.

Katso videolta, miten geelilakkaus kotona onnistuu:

Kotiliesi.fi: Miten rumista kynsistä saatiin sandaalikelpoiset – katso kuvat ennen ja jälkeen! Testissä Wilde Pedique -geelaus

Testissä geelilakkaus kotona – säästyikö aikaa ja rahaa?

Geelikynnet kotona: Depend
Depend Gel iQ -aloituspakkaus sisältää myös UV-/LED-valon, jonka avulla geelilakkaus kovetetaan. 47,90 e.

Lähtötilanne

Kynteni katkeilevat ja liuskoittuvat herkästi. Yritän paikata tilannetta tavallisella kynsilakalla, mutta lakka kuluu kynsistä usein jo levitystä seuraavana päivänä.

Olen liian laiska lakkaamaan kynteni joka päivä, joten kynsiin jää usein epäsiistit lakanjämät. Kaipaan pitkäkestoisempaa kaunistusta kynsilleni, ja toivon, että geelilakkaus kotona säästää minut vararikolta.

Tältä kynteni näyttävät suurimman osan ajasta.

Tuotteen lupaus

Tuote lupaa pitkäkestoiset ja kolhuja kestävät lakkaukset, jotka pysyvät hyvinä jopa 14 vuorokautta. Geelilakkaus kotona sopii myös varpaankynsille.

Näin geelilakkaus kotona toimii

Geelilakkaus tehdään yksi käsi kerrallaan.

Poistan aluksi vanhat kynsilakan jämät kynsistäni. Siistin kynsiä hieman viilalla, minkä jälkeen käyn kynsinauhat hellästi läpi pakkauksen mukana tulevalla puisella tikulla. Puhdistan kynnet setin omalla puhdistusaineella ja annan kuivua 30 sekuntia.

Sen jälkeen levitän kynsille aluslakan ja kovetan lakkaa UV-valolla 30 sekunnin ajan. Sitten levitän ohuen kerroksen värilakkaa valitsemassani sävyssä ja kovetan lakkaa jälleen 30 sekuntia. Tämä vaihe toistetaan vielä kerran.

Lakkaus viimeistellään päällyslakkakerroksella, jota kovetetaan taas 30 sekunnin ajan. Tässä vaiheessa kynnessä on tahmea pinta, joka puhdistetaan kiiltoa tuovalla puhdistusaineella ja vanulapulla. Kaikki samat vaiheet toistetaan toisen käden kynsille.

Lopputulos on kaunis ja tasainen.

Lopputulos

Geelilakkaus kotona sujui yllättävän helposti. Aikaa yhden käden tekemiseen kuluu ensikertalaiselta noin puoli tuntia, mutta kun homma käy tutuksi, tekoprosessi varmasti nopeutuu.

Lakkapinnasta tuli tasainen ja kiiltävä. Omat hennot kynteni tuntuvat jämäköityneen kivasti.

Tuote tuntuu rahan arvoiselta, sillä pelkästä aloituspakkauksesta tarpeita riittää moneen kertaan. Värilliset lakat täytyy ostaa erikseen, mutta yksi lakkapullo on riittoisa.

Ammattilaisen tekemissä lakkauksissa on varmasti puolensa, mutta jos haluaa säästää aikaa ja rahaa, tämä on hyvä vaihtoehto.

Tämä yllätti

Tuotetta ei suositella, jos on herkkä akrylaateille, kynsinauhat ovat haavaiset tai kynnet ovat huonossa kunnossa.

Tuote ei sovi myöskään kynsiä pureskeleville tai jos kynnet ovat niin lyhyet, että kynnen kärki jää sormenpäiden ihoa alemmas.

Lue myös: 2 eri tapaa lakata kynnet – vertaa kuvia: selvä ero kynsilakan lohkeilussa

X