Kauneus

Kynsitrendit 2023: ”rikkaan tytön kynnet” hämmentävät ja klassikko tekee näyttävän paluun

Kynsitrendit 2023 ovat melko hillittyjä, mutta värien ystävillekin on tarjolla herkullisia vaihtoehtoja.

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
iStock

Kynsitrendit 2023 suosivat luonnollisuutta niin väreissä kuin muodossa.

Kynsitrendit 2023 ovat melko hillittyjä, mutta värien ystävillekin on tarjolla herkullisia vaihtoehtoja.

Rikas tyttö, huulikiilto tai glazed donut eli kuorrutettu donitsi. Ei ehkä heti tule mieleen, että edellä mainittuihin nimiin tiivistyvät kuumimmat kynsitrendit 2023. Nimien perusteella voi tulla myös yllätyksenä se, mikä näitä kaikkia kynsitrendejä yhdistää.

Rikkaan tytön kynnet eli rich girl nails ovat vaaleat nuden sävyiset kynnet, ja niitä tulee vastaan jo päätä huimaavaan tahtiin kaikkialla. Leikkisä nimi tulee siitä, että ilmiö on lähtenyt liikkeelle kuin superjulkkisten salaisesta sopimuksesta. Kansainvälinen media bongaa kilpaa tätä tyyliä maailmantähtien kynsissä.

Kuorrutettu donitsi taas viittaa kiiltävään, sokerikuorrutetta muistuttavaan lakkaukseen. Malli Hailey Bieber toi nämä kiiltävällä kromijauheella koristellut kynnet takaisin kaikkien sormiin.

Nita Nyman kauneussalonki Blue Lagoonista kertoo, että kromivaikutelma on itse asiassa jo vanha juttu. Moni muistaa hopeaisten kynsilakkasävyjen esiinmarssin jo 90-luvun lopun kynsilakkahyllyissä, ja viime vuosikymmenellä trendi tunnettiin ”peilikynsinä”.

– Joku keksi ne taas ja nimesi trendin uudestaan, sanoo Nyman.

Lip gloss -kynsissä puolestaan on luonnollinen ja läpikuultava väri sekä kiiltävä pinta, huulikiillon tapaan.

Kaikkia kolmea edellä mainittua trendiä yhdistää tietty luonnollisuus. Nyman kertoo, että todella koristeelliset ja pitkät kynnet ovat jääneet taka-alalle, ja nyt halutaan niin väreiltä kuin muodoltakin hieman hillitymmät kynnet.

Nymanin mukaan etenkin nuorempien asiakkaiden toiveissa näkyy nopeasti sosiaalisessa mediassa kiertävät kynsitrendit. Jotkut trendit pulpahtavat vauhdilla pintaan, mutta uppoavat unohduksiin lähes yhtä nopeasti. Luonnollisuustrendi on ollut kuitenkin jo pitkään nosteessa.

Kuitenkin väriä? Kevät puhkeaa näihin sävyihin

Keväällä värien käyttö lisääntyy aina, ja niin on tänäkin vuonna. Nyman kertoo, että kevään trendiväreissä näkyy vihreän ja pinkin sävyjä. Etenkin limenvihreä ja fuksianpunainen korostuvat tänä vuonna.

Kynsitrendit noudattelevat pukeutumisen ja jopa sisustuksen kulloisiakin muotivärejä.

– Muotinäytöksistä bongaa uusia kausisävyjä, paljastaa Nyman.

Kynsitrendit 2023 tuo takaisin vanhan klassikon

Ranskalainen manikyyri ei mene muodista koskaan, mutta nyt se on yhtä aikaa klassinen ja huipputrendikäs. Nyman muistelee sen olleen viimeksi yhtä suosittu 2000-luvun taitteessa.

Tyyliin kuuluvat vaalea pohja ja valkoiset kynnen kärjet. Tyylin kehitti kynsilakkamerkki Orlyn isä Jeff Pink vuonna 1975. Tarinan mukaan manikyyri kehitettiin nopeuttamaan Hollywood-näyttelijättärien rooliasujen vaihtoja, kun manikyristit joutuivat vaihtamaan kynsien lakkauksen jopa useamman kerran päivässä, jotta lakat sopisivat muuttuviin rooliasuihin.

Tyyli on pysynyt muuttumattomana vuosien ajan pieniä viilauksia lukuun ottamatta. Juuri nyt kynnen kärkeen tuleva valkoinen osuus on erittäin ohut ja siro. Ranskalaisen manikyyrin ei ole pakko noudatella tuttua kaavaa, vaan nykyisin näkyy myös värejä.

– Vaikka onhan se klassinen valkoinen edelleen suosituin, Nyman sanoo.

Nyman ennustaa, että seuraavat hittikynnet saattavat olla jelly-kynnet. Näissä kynsissä pinta on erittäin kiiltävä ja hieman läpikuultava, nimensä mukaisesti hyytelömäinen. Toisin kuin Lip gloss -kynsissä, niin jelly -kynsissä saa näkyä väriä. Kynsitrendit 2023 palauttavat kuvioinnin päälinjaksi minimalistiset kukat.

Huolehdi kynsistä etenkin talvella

Kynsistä kannattaa pitää hyvää huolta etenkin talvella, kun pakkanen kuivattaa niitä. Nyman neuvoo käyttämään kynsiöljyä jopa pari kertaa päivässä.

Öljy tekee kynnestä joustavamman ja kosteutetun, joten se ei rikkoudu yhtä herkästi. Säännöllinen kynsien öljyäminen voi olla avuksi esimerkiksi liuskoittuviin kynsiin, vinkkaa Nyman.

Kynsitrendit 2023 huomioivat kynsien hyvinvoinnin.
Kynsiöljy kannattaa ottaa mukaan ihonhoitorutiiniin etenkin talvella.

Jos käsien hoito uhkaa unohtua arjessa, se kannattaa yhdistää vaikka aamuin illoin kasvojen hoitoon.

Öljyn käyttämisestä on höytyä myös iholle kynsien ympärillä. Hyvinvoivassa kynnessä lakkauskin tulee paremmin esiin.

Hyvinvoivat ja terveet kynnet sopivat jo itsessään myös luonnollisuuden trendiin.

X