Kauneus

Oletko jo kuullut digitaalisesta permanentista? Japanilainen uutuus haastaa perinteiset permiskiharat – kampaaja kertoo, kenelle hellävarainen digipermis sopii

Japanista Suomeen rantautuva digitaalinen permanentti on hellävarainen vaihtoehto perinteisille permiskiharoille. Kiharrustekniikka perustuu sähköllä toimiviin lämpöpapiljotteihin.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Digitaalisessa permanentissa hiusta hoidetaan koko kiharoiden tekemisen ajan.

Japanista Suomeen rantautuva digitaalinen permanentti on hellävarainen vaihtoehto perinteisille permiskiharoille. Kiharrustekniikka perustuu sähköllä toimiviin lämpöpapiljotteihin.

Isot tukat ja permanenttikiharat muodostivat kasarimuodin kulmakivet. Viime vuosina kiharoiden suosio on lähtenyt uudestaan nousuun, ja 80-luvulta tuttu tukkatrendi on tullut takaisin muotiin. Tiukkojen retrokiharoiden lisäksi Suomeen on rantautumassa nyt uusi digitaalinen permanentti, jonka povataan mullistavan täysin aikaisemmin tunnetut kiharrustekniikat.

Lue myös: Metallinhohtoa, neonvärejä ja lämmintä kuparia – kampaaja listaa syksyn 6 trendikkäintä hiusväriä

Mutta millainen digitaalinen permanentti on ja kenelle se sopii? Kysyimme Qhairin Art Director Sedin Klapuhilta, mistä digitaalisissa permanenttikiharoissa on oikein kyse.

Loivaa kiharaa ja taipuisuutta – digitaalinen permanentti on hellävarainen vaihtoehto

Japanista lähtöisin oleva kiharrustekniikka tehdään sähkölämmitteisillä papiljoteilla. Klapuhin mukaan permanentti tunnetaankin myös nimellä hot perm eli kuuma permis.

– Perinteistä kutsutaan taas kylmäksi permanentiksi, Klapuh sanoo.

Merkittävin ero tavalliseen permikseen on se, että digipermiksellä hiuksiin saadaan tiukkojen kiharoiden sijaan loivia laineita ja luonnollista taipuisuutta.

– Kiharat tehdään hiusten latvaan ja pituuteen, ei tyveen. Asiakkaan niin halutessa permanentti voidaan tietysti tehdä tyvestä asti, mutta yleensä digipermiksellä haetaan loivaa kiharaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kevin The Hair Doctor (@xcellent_kevin) jakama julkaisu

Digipermis sopii myös käsitellyille hiuksille

Paras tulos digitaalisilla permanenttikiharoilla saadaan silloin, kun tukkaan halutaan hieman lisää volyymia ja taipuisuutta.

– Digitaalinen permanentti on hellävarainen. Tekniikassa on monia vaiheita ja hiusta hoidetaan koko permanentin tekemisen ajan. Kiharat sopivat myös vaalennetuille hiuksille.

Kestävät permanenttikiharat jopa puoleksi vuodeksi 

Käsittelyn jälkeen digitaaliset permanenttikiharat pysyvät noin 3–6 kuukautta.

– Kiharoiden pysyminen riippuu siitä, kuinka loivaksi kiharat tehdään ja kuinka hyvin asiakas hoitaa kiharoitaan kotona, Klapuh lisää.

Digitaalinen permanentti luo hiuksiin luonnollista taipuisuutta. Kuvassa nainen kampaajalla.
Digitaalinen permanentti luo hiuksiin luonnollista taipuisuutta.

Jos permenttikiharat eivät tunnu itselle sopivalta vaihtoehdolta, saa hiukset kiharaksi onneksi monella muullakin tapaa. Lue esimerkiksi, miten somehitiksi nousseet ja Annan toimittaja Janna Nousiaisen testaamat sukkakiharat tehdään.

”Kiharat suoristuvat vähän päivän aikana, mutta mielestäni ne näyttävät paremmilta nimenomaan muutama tunti sukkien poistamisen jälkeen. Käytän tätä tekniikka luultavasti myös jatkossa, koska se on helppo ja hiusystävällinen tapa saada hyvät kiharat!” Janna kuvaili omaa kokemustaan sukkakiharoista täällä.

Muista lukea myös, miten loihdit kiharat täysin ilman lämpöä!

X