Kauneus

Kiharat hiukset ilman lämpöä – testasimme somen suositut kiharaniksit: kiharat sukilla, kylpytakin vyöllä ja vessapaperilla

Haluaisitko aamulla kauniit kiharat hiukset, mutta et jaksaisi herätä sitä varten aikaisemmin? Ei hätää, testasimme kolme erilaista tapaa kihartaa hiukset helposti yön aikana. Kiharat sukilla, kiharat kylpytakin vyöllä ja kiharat vessapaperilla – valitse oma suosikkisi!

Teksti:
Janna Nousiainen
Kuvat:
Istock, Janna Nousiainen, Jerina Ferdani

Kiharat saa tehtyä helposti välineillä, jotka löytyvät melkein joka taloudesta.

Haluaisitko aamulla kauniit kiharat hiukset, mutta et jaksaisi herätä sitä varten aikaisemmin? Ei hätää, testasimme kolme erilaista tapaa kihartaa hiukset helposti yön aikana. Kiharat sukilla, kiharat kylpytakin vyöllä ja kiharat vessapaperilla – valitse oma suosikkisi!

Lämpökäsittely kuluttaa hiusta, ja sen takia moni etsii erilaisia tapoja tehdä kiharat hiukset ilman lämpöä. Viime aikoina videopalvelu TikTokissa on kiertänyt erilaiset kiharaniksit, kuten näyttävät kiharat sukilla, joiden avulla hiuksiin saa kiharat vaivattomasti.

Annan toimitus sekä Kaksplussan Ferdani Family -bloggaaja Jerina Ferdani testasivat kolme erilaista kotikonstein toteutettavaa tapaa.

Kiharat hiukset ilman lämpöä – mitä tarvitset?

Kiharoita varten ei aina tarvitse ostaa lukuisia erilaisia kihartimia, sillä kiharat hiukset voi tehdä myös välineillä, jotka löytyvät lähes jokaisesta taloudesta. Kun haluat tehdä kiharat ilman lämpöä, tarvitset vain joko kylpytakin vyön, sukkia tai vessapaperia.

Kihartamiseen ei välttämättä tarvitse käyttää muotoilutuotteita, mutta halutessaan hiuksiin voi laittaa muotoiluvaahtoa, suolasuihketta tai muuta muotoiluun tarkoitettua tuotetta.

Kiharat kylpytakin vyöllä

1. Jaa hiukset kahteen yhtä suureen osaan ja aseta kylpytakin vyö keskelle päätä.

2. Laita toinen puoli hiuksista kiinni vyöhön esimerkiksi ponnarilla, tällä tavalla vyö ei liiku, kun kierrät hiuksia toiselta puolelta.

3. Ota pieni suortuva siltä puolelta, jossa ei ole ponnaria, ja lähde kierittämään sitä vyön ympäri taaksepäin. Lisää hiuksia pikkuhiljaa mukaan, samalla tavalla kuin ranskalaisessa letissä, ja jatka kunnes kaikki hiukset ovat käärittynä. Kiinnitä hiukset ponnarilla.

4. Ota ponnari pois toiselta puolelta, ja toista edellinen kohta myös sille puolelle.

Kiharat hiukset: kiharat kylpytakin vyöllä.

5. Kun molemmat puolet on kääritty, sido ylijäävät vyönpätkät päälaelle, kuten kuvassa. Pidä yön yli.

Kiharat hiukset ilman lämpöä: kiharat kylpytakin vyöllä.

7. Avaa kieritykset seuraavana päivänä ja haro sormilla kiharoita auki.

Testaajan kommentti, lainaus Ferdani Family –blogista:

”Jotain tosiaan kertoo se, että olen todellakin tehnyt tämän joka kerta pestyäni hiukset siitä asti kun kokeilin tätä ensimmäistä kertaa!

Tämän laittoon kun menee ehkä viisi minuuttia, jos sitäkään ja nukkuminen on aivan mukavaa. Mä en tosin pese hiuksia kuin pari kertaa viikossa. Mutta jos sieltä löytyy muitakin, jotka ei päivittäin pese hiuksia, niin siihenkin on vielä vinkki!

Laita kiharat hiukset seuraavaksi yöksi ”ananakselle” eli löysälle nutturalle pään päälle käyttäen puhelinlankaponnaria tai pehmeää donitsia, niin kiharat säilyvät hyvänä vielä seuraavaankin päivään.”

Kiharat vessapaperilla

1. Harjaa kuivat hiukset ja ota pari palaa vessapaperia. Valitse hiuksista osio sen mukaan, minkä kokoista kiharaa haluat. Aloita hiusten kääriminen vessapaperin ympärille latvasta ylöspäin.

2. Kun hius on kääritty, tee paperin päistä pieni solmu ja sido hiukset sillä. Varo, ettet vedä paperia liian kireälle, jotta se ei mene rikki.

3. Kierrä hiuksia välillä eri suuntaan, jotta saat monipuolisemmat kiharat.

4. Kierrä hiukset joka puolelta, kunnes kaikki hiukset ovat solmittuna paperilla. Jätä paperisolmut yön yli.

5. Ota paperit aamulla varovasti pois hiuksista, sillä osa hiuksista on saattanut mennä pienesti solmuun.

6. Haro sormia kiharoiden läpi, kunnes ne laskeutuvat ja avautuvat haluamallasi tavalla.

Testaajan kommentti:

”Kiharat vessapaperilla -tekniikka on todella helppo, eikä sen tekemistä tarvitse varsinaisesti opetella.

Haasteellista oli saada solmut pysymään tarpeeksi ylhäällä. Suosittelen laittamaan nämä juuri ennen nukkumaanmenoa, sillä näiden kanssa ei kannata hirveästi touhuta mitään.

Nukkuminen ei ole kaikista helpointa, ja asentoa vaihtaessa pitää vähän varoa. Solmut kestivät kuitenkin hyvin yön yli, ja aamulla hiukset todellakin olivat kiharat.

Aluksi lopputulos nauratti, mutta kun hiuksia haroi sormilla, avautuivat kiharat nätisti. En käyttänyt hiuksissa kuivashampoon lisäksi mitään tuotteita, ja kiharat pysyivät koko päivän ajan.”

Lue myös: Kohottaa tyveä, tuuheuttaa ponnaria ja korostaa kiharoita – näiden kaikkien syiden takia rakastamme kuivashampoota

Kiharat sukilla.

Kiharat sukilla

  1. Kun aloitat kiharat sukilla -operaatiota, jaa kosteat tai märät hiukset molemmilta puolilta kahteen eri osioon. Yritä tehdä osioista mahdollisimman samankokoiset.
Kiharat ilman lämpöä: kiharat sukilla.

2. Ota yksi osio, ja kiinnitä sukka sen yläosaan hiusklipsillä. Sukan tulisi olla mahdollisimman samanpituinen hiusten kanssa. Laita klipsi tarpeeksi tiukasti kiinni, jotta sukka ei lähde valumaan letittämisen aikana.

Kiharat ilman lämpöä: kiharat sukilla

3. Jaa osio kahteen osaan, ja letitä ne sukan ympärille. Hiukset muodostavat x-kirjaimen sukan ympärillä. Jos haluat loivempaa kiharaa, jätä x-kohtien välille enemmän tilaa. Tiukemman kiharan saa laittamalla x-kohdat lähemmäs toisiaan. Kiinnitä hiukset ponnarilla, ja ota klipsi varovasti pois.

Kiharat ilman lämpöä: kiharat sukilla

4. Toista sama koko päälle niin, että sukkia on letitetty molemmille puolille kaksi.

5. Jätä letit yöksi päähän. Halutessaan ne voi myös kuivata ne hiustenkuivaajalla kuivaksi.

6. Poista sukat vetämällä varovasti alaspäin niin, että sukka liukuu kiharan suuntaan pois.

7. Haro sormilla kiharat auki, kunnes ne näyttävät mieleisiltä.

Testaajan kommentti:

”Kiharat sukilla kannattaa tehdä peilin edessä, jotta näkee, mitä tekee.

Itseltäni ei löytynyt hiusteni pituisia sukkia, mutta sain hiukset letitettyä myös lyhyemmän sukan ympärille. Tein letitykset hiukan kosteisiin hiuksiin, mutta en käyttänyt muotoilutuotteita.

Sukkien kanssa on yllättävän mukava nukkua ja ne pysyvät todella hyvin. Kiharasta tulee kivannäköistä, mutta se voi vaatia vähän kokeilua, että oppii tekemään ne haluamansa näköisiksi.

Kiharat suoristuvat vähän päivän aikana, mutta mielestäni ne näyttävät paremmilta nimenomaan muutama tunti sukkien poistamisen jälkeen. Käytän tätä tekniikka luultavasti myös jatkossa, koska se on helppo ja hiusystävällinen tapa saada hyvät kiharat!

X