Kauneus

Näin syntyvät näyttävät mutta helpot lainekiharat – katso ohjeet videolta!

Lainekiharat voivat olla klassisen naiselliset tai rennot kuin rannalta tulleet. Katso ohjeet, miten loihdit koko päivän kestävät laineet hiuksiisi.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Mirva Kakko, Istock

Lainekiharat onnistuvat parhaiten, kun aloitat kihartamisen sivuista ja siirry sitten hankalimpiin takahiuksiin.

Lainekiharat voivat olla klassisen naiselliset tai rennot kuin rannalta tulleet. Katso ohjeet, miten loihdit koko päivän kestävät laineet hiuksiisi.

Esittelemme aiemmin erilaisia kiharoita ja kiharrustekniikoita. Katso nyt videolta, miten helpot lainekiharat tehdään vaihe vaiheelta.

Lue myös: Kesän tyylikkäin ja rennoin kampaus on tässä – katso videolta Ida Jokikunnaksen ohjeet rantalaineisiin

Lue myös: Toimitus testasi muotoilevat hiusraudat: suosikiksi nousi edullinen ”uuden ajan kreppirauta”

Näin teet kiharat ammattilaisen ohjein: 6 vinkkiä

Lainekiharat.
Lainekiharat onnistuvat parhaiten, kun aloitat kihartamisen sivuista ja siirry sitten hankalimpiin takahiuksiin.
  • Kerralla kannattaa kihartaa noin kahden sormen levyinen ja paksuinen nippu. Älä pelästy kihartaessa syntyvää vesihöyryä, kunhan se ei haise savulta. Kun kosteus höyrystyy pois, syntyy kestävät kiharat.
  • Jos haluat vain lämpösuojan, et pitoa, pinnoita hius sumuttelemalla lämpösuojasuihketta hiuksiin kauttaaltaan. Jos haluat napakan kiharan, suihkuta lämpösuojasuihketta tarkasti osio osiolta.
  • Aloita kihartaminen sivuista ja siirry sitten hankalimpiin takahiuksiin. Etene järjestelmällisesti alhaalta ylöspäin ja kiharra viimeiseksi kaikkein päällimmäiset hiukset.
  • Luonnonkiharoita muistuttava leijonanharja syntyy, kun ravistelet kiharrettuja hiuksia ja erottelet suortuvia sormin.
  • Klassisemmat pehmeät ja kiiltävät lainekiharat syntyvät harjaamalla latvat. Harjaa ne mieluiten ovaali- tai lapioharjalla, jonka muovipiikkien seassa on luonnonharjaksia. Älä pelkää harjaamista, sillä tarpeeksi kuumalla raudalla kiharrettu hius kyllä muistaa kiharan.
  • Kiharat voi tehdä myös suoristusraudalla tai sormikiharoilla. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Lue myös: Näin saat kestävät kiharat ilman lämpöä – ohjeet kahdeksaan erilaiseen kiharaan

Lainekiharat: ota nämä avuksi kihartamiseen

1. Suihkuta lämpösuojasuihketta erityisen tarkkaan latvoihin, sillä ne tarvitsevat eniten suojaa. Esimerkiksi Cutrin Chooz Heat Protector Spray, 200 ml.

2. Valitse sellainen sauvakiharrin, jonka lämpötilaa voi säätää. Esimerkiksi Remington Silk sauvakihartimen lämpötilan voi valita 120–220 asteen väliltä.

3. Seerumi, latvatippa tai kevyt öljy estävät hiusta pörrööntymästä ja sähköistymästä. Lisää latvoihin aukiharjausvaiheessa käsien kautta, niin lainekiharat eivät latistu.

4. Kosteuttava, poispestävä hoitoaine estää kiharrettuja hiuksia sähköistymästä. Esimerkiksi Moroccanoil Hydrating Conditioner, 250 ml.

5. Valitse viimeistelyyn hienojakoinen joustavapitoinen hiuslakka ja suihkuta se latvoihin hiusta ympäröiväksi verkoksi.

Hiukset: Mariela Sarkima
Meikki: Henna Haapala
Videon musiikki: Tuomas Ahva
Malli: Elinor/Brand

Artikkelia muokattu 22.6.2020 klo 13:55. Lisätty artikkelikuva, ingressi sekä Lainekiharat: ota nämä avuksi kihartamiseen -kappale kokonaisuudessaan.

X