Kauneus

Kutrit kauniina koko kesän! Näin suojaat hiukset auringolta – ja hoidat jo syntyneet vauriot

Aurinko ja uiminen kuivattavat ja haalistavat hiuksia. Pienillä tehotoimenpiteillä ennakoit lomanjälkeiset hiuspulmat ja tukka säilyy kiiltävänä ja pehmeänä läpi kesän.

Teksti:
Sini Kesänen
Kuvat:
Istock, Valmistajat

Kesällä hiuksia kannattaa suojata, sillä ne saattavat kuivua ja haalistua.

Aurinko ja uiminen kuivattavat ja haalistavat hiuksia. Pienillä tehotoimenpiteillä ennakoit lomanjälkeiset hiuspulmat ja tukka säilyy kiiltävänä ja pehmeänä läpi kesän.

Ongelma: Hiukset vaalenevat liikaa

Hiusten väri haalistuu kesällä auringossa elottoman näköiseksi, ja edestä hiukset muuttuvat lähes oljenvaaleiksi.

Ratkaisu: Jos et käytä hattua tai huivia auringossa, levitä hiuksiin tuotetta, joka sisältää UV-suojan. Sellainen on värjättyjen hiusten tuotteissa ja hiusten aurinkotuotteissa. Myös monessa hiuskiinteessä on UV-suoja. Jos käyt uimassa, muistathan sen jälkeen lisätä aurinkosuojaa hiuksiin ja hiuspohjaan.

1. Budgie The Sunblocker Mist -aurinkosuojasuihke suojaa hiuspohjaa ja hiuksia, 100 ml 13 e.
2. Aurinkosuojan sisältävä, syvä-kosteuttava Cutrin Lempi Color Guard Sun -hoitoaine suojaa myös hiusten rakennetta, väriä ja kirkkautta, 200 ml 13 e.

Ongelma: Hiuksista tulee hamppua

Suojaan pään ja hiukset auringolta, mutta silti hiukset kuivuvat ja muuttuvat hamppumaisiksi, etenkin latvoista.

Ratkaisu: Ota käyttöön kosteuttavat tuotteet. Käytä pois huuhdeltavaa hoitoainetta aina pesun jälkeen. Lisää sitä runsaasti etenkin latvoihin. Lisähoitoa saat hiuksiin jätettävällä kosteuttavalla hoitoaineella. Tee kosteuttava tehohoito kerran tai pari viikossa.

3. Garnier Fructis Macadamia Hair Food -hiusnaamiota voi käyttää kuivien hiusten hoitoaineena, kolmen minuutin tehohoitona tai sen voi jättää hiuksiin, 390 ml 9 e.
4. Four Reasons Silky Moisture -sampoo antaa hiuksille joustavuutta, pehmeyttä ja kauniin kiillon, 300 ml 17 e.

Ongelma: Kellertävän värikkäät hiukset

Uin kesäisin paljon meressä ja uima-altaissa. Vaaleisiin hiuksiini tulee kellertäviä ja vihertäviä läikkiä.

Ratkaisu: Värjätyt hiukset ovat huokoiset, joten ne suorastaan imevät itseensä veden epäpuhtauksia ja mineraaleja. Pese hiukset aina kloori- tai merivedessä uimisen jälkeen. Sido uidessa hiukset kiinni tai käytä uimalakkia. Käytä syväpuhdistavaa sampoota kerran viikossa tai kahdessa.

5. Sim DS Mineral Removing -sampoo syväpuhdistaa hiukset ja poistaa niistä mineraali- ja kloorijäämät. Hajusteeton. Käytä 1–4 kertaa kuussa, 250 ml 17 e.
6. Biozell Professional Nourishing Silver -suihke taittaa keltaisuutta hiuksista 4–8 pesun ajan. Suihkuta pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin, 150 ml 8 e.

Ongelma: Hikoileva päänahka

Päänahka hikoilee kesällä ilman urheiluakin. En viitsisi pestä tukkaa joka päivä, jottei päänahka kuivu.

Ratkaisu: Päivittäinenkään pesu ei kuivata, jos käytät kosteuttavaa sampoota tai puhdistavaa hoitoainetta sampoon tilalla. Levitä kosteuttavaa hoitoainetta myös hiuspohjaan tai käytä erillistä päänahan hoitoainetta. Raikasta päänahka ja hiukset kuivasampoolla tai hiusvedellä.

7. Vichy Dercos Detox -kuivasampoo raikastaa rasvoittuvankin hiuspohjan ja hiukset sekä tuuheuttaa ne ilmaviksi, 150 ml 15 e.
8. Briogeo Be Gentle, Be Kind Avocado+Quinoa Co-Wash -pesevä hoitoaine on hellä vaihtoehto sampoopesulle, 473 ml 27 e.

Ongelma: Hiukset pörröytyvät

Suorat hiukseni ovat pesun jälkeen sileät ja kiiltävät. Jo seuraavana päivänä ne pörrööntyvät ja takkuuntuvat.

Ratkaisu: Kosteuden haihtuessa hiuksista niiden suomut aukeavat ja hiukset takertuvat helposti toisiinsa. Pese hiukset silottavalla ja hoitavalla sampoolla ja käytä silottavaa, pois huuhdeltavaa hoitoainetta. Jos föönaat tai muotoilet hiukset lämmöllä, muista käyttää lämpösuojaa.

9. Mádara Grow Volume -hoitoaine jättää hiuksiin silottavan, takkuja estävän kalvon. Saa hiukset tuntumaan vahvemmilta, 175 ml 24 e.
10. Lämpösuojan sisältävä Authentic Beauty Concept Hydrate Lotion -voide kosteuttaa, parantaa kammattavuutta ja ehkäisee pörrööntymistä, 150 ml 28 e.

Ongelma: Kiharat muuttuvat pehkoksi

Luonnonkiharat hiukseni muuttuvat kesällä kuivaksi kiharapehkoksi. Niitä on vaikea muotoilla.

Ratkaisu: Kihara hius pysyy sileän taipuisana, kun se saa oikeassa suhteessa hoitavia ja kosteuttavia aineita. Helpoiten se onnistuu, kun peset, hoidat ja muotoilet hiukset kiharoiden hiusten tuotteilla. Ne antavat kiharoille myös jäntevyyttä ja kimmoisuutta, jolloin ne säilyvät pidempään selkeästi erottuvina.

11. Hiuksiin jätettävä Noughty Intensive Care Leave-in -hoitoaine sisältää kosteuttavaa ja ravitsevaa sheavoita ja joustavuutta antavaa arganöljyä, 150 ml 11 e.
12. Wella Nutricurls Cleansing Conditioner For Waves and Curls -pesevä hoitoaine puhdistaa ja kosteuttaa kiharat hiukset, 250 ml 24 e.
X