Kauneus

Kohottaa tyveä, tuuheuttaa ponnaria ja korostaa kiharoita – näiden kaikkien syiden takia rakastamme kuivashampoota

Pipo pilaa kampauksen kuin kampauksen. Onneksi lättänän tukan ongelmaan on ratkaisu, joka kulkee mukana vaikka käsilaukussa: kuivashampoo.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Istock

Hyvän tyvikohotuksen saat, kun suihkutat kuivasampoota hiuksiin jakaus jakaukselta.

Pipo pilaa kampauksen kuin kampauksen. Onneksi lättänän tukan ongelmaan on ratkaisu, joka kulkee mukana vaikka käsilaukussa: kuivashampoo.

Kuivashampoon teho perustuu hienojakoiseen tärkkelykseen, joka imee hiuksista rasvaa ja kosteutta. Kuivashampoo puhdistaa ja raikastaa hiuksia. Se tepsii myös muuten puhtaisiin mutta esimerkiksi ruoalta tai tupakalta kä­ryäviin hiuksiin.

Kuivashampoolla voi pidentää pesuvälejä, mutta se ei kuitenkaan korvaa perinteistä shampoopesua, sillä se ei puhdista hiuspohjaa. Päinvastoin kuivashampoon jäämiä saattaa kertyä hiuspohjaan, mikä voi ärsyttää hiuspohjaa ja aiheuttaa jopa hiustenlähtöä. Siksi ahkeran kuivashampoon käyttäjän on syytä satsata myös syväpuhdistavaan shampooseen ja käyttää sitä viikoittain välttyäkseen hiuspohjan ongelmilta.

Kenelle kuivashampoo sopii?

Kuivashampoo sopii kaikille hiustyypeille. Se on myös erinomainen muotoilutuote.

Kuivashampoo karhentaa hiusten pintaa ja antaa siten suomalaiselle tyypilliseen liukkaaseen hiukseen lisää pitoa, jolloin esimerkiksi letitys ja nutturoiden teko sujuu huomattavasti helpommin. Se on myös oivallinen tuuheuttava tuote. Kun suihkutat kuivashampoota hiuksiin pää alaspäin, saat niihin merkittävästi lisää kuohkeutta. Myös sen litistävän pipon jälkeen.

Otsatukkaiselle kuivashampoo on suorastaan pelastus, sillä se raikastaa otsaa vasten litistyneen otsatukan ilman, että joudut pesemään koko pään. Aiemmin kuivashampoo oli lähinnä vaaleatukkaisten tuote, sillä se jätti tummaan hiukseen hiukan harmahtavan, samean pinnan. Ny­kyään kuivashampoita on myös tummille hiuksille.

Lue myös: Peitä juurikasvu – ja muut yllättävät vinkit kuivashampoon käyttämiseen

Miten sitä käytetään?

Kuivashampoon käyttö kannattaa esimerkiksi silloin, kun haluat hiuksiin pitoa erilaisten kampausten tai kiharoiden vuoksi.
Kuivashampoon käyttö kannattaa esimerkiksi silloin, kun haluat hiuksiin pitoa erilaisten kampausten tai kiharoiden vuoksi.

Suihkuta kuivashampoo kuiviin hiuksiin 15–20 cm:n etäisyydeltä. Anna sen vaikuttaa hetken aikaa ja harjaa sitten hiuksesi.

Hyvän tyvikohotuksen saat, kun suihkutat kuivashampoota hiuksiin jakaus jakaukselta ja hierot sen hiusten tyveen harjan avulla.

Jos haluat säästää vaivalla vääntämäsi kiharat seuraavallekin päivälle, suihkuta kuivashampoota kiharoihin jo illalla ja harjaa hiukset vasta aamulla.

Mitä eroa on kuivashampoolla ja hiuspuuterilla?

Oleellinen ero näiden kahden hyvin saman tyyppisen tuotteen välillä on se, että kuivashampoo puhdistaa ja raikastaa hiukset hiuspuuteria paremmin. Hiuspuuteri taas on yleensä kuivashampoota tymäkämpää, ja siksi se tuuheuttaa tyveä tehokkaammin ja antaa enemmän pitoa hiukseen. Se sopii vielä kuivashampootakin paremmin esimerkiksi kiharoiden korostamiseen, tyven kohotukseen ja ponnarin tuuheuttamiseen.

Kuivashampoo on usein pakattu aerosolipulloon, josta se leviää tasaisesti koko tukkaan, hiuspuuteri on taas yleensä purkitettu suolasirottimen kaltaiseen purkkiin, josta sitä voi helposti tupsuttaa aivan hiusten tyveen.

Lue myös: 

Kuinka usein peset hiuksesi? Trikologi kertoo, miksi ahkera peseminen kannattaa

5 parasta hiustenpesuvinkkiä – muista nämä asiat ennen suihkuun menoa, pesun aikana ja sen jälkeen

Milloin hiustenlähtö ei ole normaalia? Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin hiuspohjan yleisimmistä ongelmista

X