Karitsan paahtopaisti ja gratinoitu parsa
Karitsan paahtopaistit ja parmesaanijuustolla gratinoitu parsa maistuvat pääsiäispöydässä. Karitsanpaahtopaistit saavat jäädä sisältä kauniin roseen punertaviksi. Uunissa paahdetussa parsassa säilyy hienosti parsan täyteläinen aromi.
Ainekset
Karitsan paahtopaistit:
- 4 karitsanpaahtopaistia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapipputia
- 2 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 valkosipulinkynttä
Gratinoitu parsa:
- 2 nippua (à 500 g) vihreää parsaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4-1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 100 g parmesaanijuustoa raastettua
Valmistusohje
Karitsan paahtopaisti ja gratinoitu parsa valmistuvat näin:
1. Ota karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Mausta paistit suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja lisää sinne halkaistut valkosipulinkynnet. Paista paahtopaisteihin kaunis pintaväri molemmin puolin. Nosta paistit folioarkille ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Kääri karitsan paahtopaisti tiukasti folionyyttiin.
2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta tyvestä valkoinen puiseva pala pois. Lado parsat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja valuta päälle oliiviöljy. Mausta parsat suolalla ja mustapippurilla ja ripottele päälle juustoraaste.
3. Nosta pellille myös karitsan paahtopaistit. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Ota paistit nyytistä ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
4. Tarjoa karitsan paahtopaistit uunissa gratinoitujen parsojen kanssa. Jaa parsat kauniisti lautasille ja nosta päälle paahtopaistiviipaleet.
Lue myös: Yrttinen karitsan ulkofilee ja paahdettuja kevätkasviksia
Lue myös Kotiliesi.fi: Neljä vaihtoehtoa perinteiselle lammaspaistille
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous