Kinkkurullat lehtitaikinasta
Kinkkurullat lehtitaikinasta on pikkujoulujen paras purtava. Suolainen ”pikku jouluboston” on helppo tehdä valmiista pakastelehtitaikinasta. Täytteitä voi varioida maun mukaan.
Ainekset
Kinkkurullat lehtitaikinasta:
- 1 iso (n. 600 g) pakastelehtitaikinalevy
- 1 prk (n. 135 g) valmista punaista arrabiatapestoa
- 80 g parmankinkkua
- 1 ruukku/50 g rucolaa
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Kinkkurullat lehtitaikinasta tehdään helposti näin:
1. Kauli sulanut lehtitaikinalevy pituus- ja leveyssuunnassa hieman isommaksi.
2. Sivele taikina arrabiatapestokastikkeella ja levitä päälle parmankinkkuviipaleet sekä rucola.
3. Kääri leveältä sivulta alkaen rullaksi ja leikkaa 12 tasakokoiseksi viipaleeksi. Asettele viipaleet leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan vieri viereen leikkuupinta ylöspäin.
4. Paista 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes taikina on saanut kauniin värin.
5. Jäähdytä kinkkurullat hieman ennen tarjoilua. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Katso myös: Kinkku-sinihomejuustoboston
Katso myös Kotiliesi.fi: Valmis lehtitaikina – näin teet siitä näyttävät leivonnaiset helposti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous