Kinkkurullat lehtitaikinasta
Reseptit

Kinkkurullat lehtitaikinasta

Kinkkurullat lehtitaikinasta on pikkujoulujen paras purtava. Suolainen ”pikku­ jouluboston” on helppo tehdä valmiista pakastelehtitaikinasta. Täytteitä voi varioida maun mukaan.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinkkurullat lehtitaikinasta:

  • 1 iso (n. 600 g) pakastelehtitaikinalevy
  • 1 prk (n. 135 g) valmista punaista arrabiatapestoa
  • 80 g parmankinkkua
  • 1 ruukku/50 g rucolaa
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Kinkkurullat lehtitaikinasta tehdään helposti näin:

1. Kauli sulanut lehtitaikinalevy pituus- ja leveyssuunnassa hieman isommaksi.

2. Sivele taikina arrabiatapestokastikkeella ja levitä päälle parmankinkkuviipaleet sekä rucola.

3. Kääri leveältä sivulta alkaen rullaksi ja leikkaa 12 tasakokoiseksi viipaleeksi. Asettele viipaleet leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan vieri viereen leikkuupinta ylöspäin.

4. Paista 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes taikina on saanut kauniin värin.

5. Jäähdytä kinkkurullat hieman ennen tarjoilua. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Katso myös: Kinkku-sinihomejuustoboston

Katso myös Kotiliesi.fi: Valmis lehtitaikina – näin teet siitä näyttävät leivonnaiset helposti

 

X