Tuorejuusto-lohirulla
Tuorejuusto-lohirulla saa vinkeän vivahteen wasabista. Tarjoa lohirulla alkupalana tai vaikkapa salaatin kera kevyenä lounaana.
Ainekset
Tuorejuusto-lohirulla
- 500-600 g graavilohta ohuen ohuina viipaleina
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl wasabia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä (mustia ja valkoisia)
Lisäksi
- iso pala kelmua
Valmistusohje
Tuorejuusto-lohirullat tehdään helposti näin:
1. Mausta tuorejuusto wasabilla, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
2. Hienonna kevätsipuli.
3. Levitä kelmu työlaudalle ja asettele graavilohiviipaleet sen päälle isoksi suorakulmioksi. Koita saada viipaleet niin, että niiden väliin ei jää aukkoja. Levitä tuorejuusto tasaisesti lohiviipaleiden pinnalle. Tämä onnistuu hyvin esimerkiksi veteen kastetulla isolla lusikalla. Ripottele päälle hienonnettu kevätsipuli.
4. Kääri lohiviipaleet kelmun avulla napakaksi rullaksi pitkältä sivulta aloittaen. Anna rullan tekeytyä kelmussaan hetki jääkaapissa.
5. Poista kelmu ja pyörittele rulla seesaminsiemenissä.
6. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä ohuita viipaleita.
7. Tarjoa tuorejuusto-lohirulla naposteltavana kuohuviinin kera tai alkupalana vihreältä salaattipediltä.
Katso myös: Lohirulla, punajuuricarpaccio ja Manchego-juusto
Katso myös Kotiliesi.fi: Omeletti-lohirullat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous