Julkkikset

Aki Linnanahde on ihmetellyt itsekin, miten uskalsi ryhtyä isäksi niin nuorena: ”Nyt joutuisin keräämään paljon enemmän rohkeutta”

Juontaja Aki Linnanahde on ihmetellyt, miten uskalsi heittäytyä uusperhekuvioon hieman yli kaksikymppisenä.

Teksti:
Riikka Heinonen
Kuvat:
Aki Linnanahteen kotialbumi, OM-arkisto

Aki Linnanahde on ollut isä nuoresta pitäen.

Juontaja Aki Linnanahde on ihmetellyt, miten uskalsi heittäytyä uusperhekuvioon hieman yli kaksikymppisenä.

“Olen tässä kuvassa 26-vuotias ja isyyteni alkutaipaleella. Olin tavannut puolisoni Jonnan puolitoista vuotta aiemmin. Hänellä oli kolme pientä lasta, joten pääsin heti elämään perhe-elämää. Olimme ensimmäisellä yhteisellä ulkomaanmatkallamme Tukholmassa toukokuussa 2005. Kannan kuvassa viisikuista nuorimmaistamme rintarepussa.

Aki Linnanahteen uusperheen ensimmäisellä yhteisellä Tukholman-matkalla isommat lapset olivat 9-, 8- ja 4-vuotiaat ja vauva alle puolivuotias.
Aki Linnanahteen uusperheen ensimmäisellä yhteisellä Tukholman-matkalla isommat lapset olivat 9-, 8- ja 4-vuotiaat ja vauva alle puolivuotias.

Moni ystäväni on kysynyt, miten uskalsin ryhtyä niin nuorena isäksi. Olen ihmetellyt samaa itsekin. Jos olisin vastaavan tilanteen edessä nyt 44-vuotiaana, joutuisin keräämään paljon enemmän rohkeutta ja miettimään perusteellisesti ennen kuin uskaltaisin hypätä tuollaiseen kuvioon. Siinä hetkessä se tuntui kuitenkin täysin luontevalta, ja jotenkin onnistuin toimimaan vanhempana niillä tiedoilla ja taidoilla, joita minulla entuudestaan oli.

Kuvanoton aikoihin toimin juontajana Radio Cityssä. Minulla ei ollut kovia työkiireitä, joten pystyin osallistumaan lasten touhuihin ja harrastuksiin. Toimin urheiluseuroissa jalkapallovalmentajana ja jääkiekkojoukkueen johtajana. Elämä oli vielä jollain tavalla yksinkertaista ja tavallaan aika ihanaa. Kolme kuukautta myöhemmin siirryin aamuradioon töihin. Työelämäni muuttui samalla haastavammaksi ja kiireisemmäksi, sillä aamujuontajan pesti toi mukanaan uusia työmahdollisuuksia.

Tämä kuva muistuttaa minua siitä, että onnellisuuteni koostuu samoista asioista tänäkin päivänä. Yhdessä olemisesta ja siitä, että saan olla merkityksellinen lapsilleni ja sitä kautta tuntea itseni tärkeäksi. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä selvempää on, että onni syntyy ihan muista jutuista kuin töistä tai ansioista.

On mielettömän hienoa, että voin edelleen viettää aikaa aikuisiksi varttuneiden lasteni kanssa. Vaikka heillä on omat elämänsä, teemme paljon asioita yhdessä. Kokoonnumme perheen voimin Turun-kotiimme, käymme urheilutapahtumissa ja vietämme porukalla aikaa Espanjan-kodissamme.”

Aki Linnanahde, 44, juontaa heinäkuussa Radio Novan iltapäivää. Hänellä on myös oma podcast nimeltään Aki Linnanahde Talk Show.

Juttu on julkaistu alun perin Anna-lehdessä 24/23.

X