Tuulihatut
Tuulihatut ovat maineestaan huolimatta helppo tehdä, kun noudatat tarkasti ohjetta etkä availe uunia paistamisen aikana. Tuulihatut voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen, sillä ne voi pakastaa. Säilytä täytetyt tuulihatut jääkaapissa ja nosta pöytään sitä mukaan, kun vieraat saapuvat. Tuulihatut voi maun mukaan täyttää suolaisilla tai makeilla täytteillä.
Ainekset
Tuulihatut
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3 dl vettä
- 100 g voita
- 3 isoa tai 4 pientä kananmunaa
Lohitäyte
- 150 g kylmäsavulohta viipaleinta
- 100 g ruohosipulituorejuustoa
- 1 dl ranskankermaa
- 4 rkl silputtua tilliä
- 1 rkl sitruunamehua
Porotäyte
- 200 g piparjuurituorejuustoa
- 1 dl ranskankermaa
- 3/4 dl silputtua ruohosipulia
- 100 g kylmäsavupororouhetta
Vadelma-valkosuklaatäyte
- 100 g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
- n. 300 g tuoreita vadelmia
Valmistusohje
Tuulihatut leivotaan helposti näin:
1. Peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Mittaa vehnäjauhot valmiiksi kulhoon. Laita vesi ja voi kattilaan ja kiehauta seos.
3. Lisää kerralla kaikki jauhot. Sekoita voimakkaasti puuhaarukalla noin 1 minuutti, kunnes jauhot ovat imeytyneet nesteeseen, taikina on kiiltävää ja irtoaa kattilan reunoilta.
4. Kaada taikina isoon kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimen matalalla teholla noin 3 minuuttia, kunnes taikina on haaleaa ja sitkeää. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista 1 minuutti jokaisen munan lisäämisen jälkeen ja vatkaa valmista taikinaa vielä pari minuuttia.
5. Pursota tai lusikoi taikinasta pelleille 40–50 tuulihattua. Jos käytät pursotinta, pursota tuulihattu suoraan ylhäältä alaspäin pellille. Tuulihatut paisuvat uunissa noin kaksinkertaisiksi.
6. Paista uunin keskitasolla 20– 25 minuuttia. Älä avaa uunia paistamisen aikana, etteivät tuulihatut lässähdä. Jäähdytä ritilän päällä.
7. Halkaise tuulihatut täyttämistä varten. Valitse yksi täytteistä. Voit myös tehdä kahta eri makua ja käyttää ylimääräisen suolaisen täytteen voileipien päällä tai vaikka pastakastikkeena.
Lohitäyte: Silppua lohi hyvin hienoksi. Sekoita ainekset keskenään.
Porotäyte: Yhdistä ainekset ja sekoita voimakkaasti niin, että pororouhepalat hajoavat jonkin verran. Jos täyte tuntuu liian jäykältä, lisää tilkka kermaa tai maitoa.
Vadelma-Valkosuklaatäyte: Sulata valkosuklaa mikrossa täydellä teholla. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää suklaa ja vatkaa täyte tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa.
8. Laita täyte kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Leikkaa pursotinpussista pois noin sentti. Pursota täyte tuulihattujen sisään. Lisää pari vadelmaa makeisiin tuulihattuihin. Nosta päälle tuulihatun kansi.
Katso myös: Tuulihattu-vadelmakakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Tuulihatut pistaasitäytteellä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous