Mannapuuro ja tuoremansikkahillo
Mannapuuro on lapsuuden lemppari. Pellavansiemenillä höystetty mannapuuro on saanut seurakseen tuoremansikkahilloa. Jos nautit puuron aamulla, tee hillo jo illalla tekeytymään jääkaappiin.
Ainekset
Mannapuuro
- 1 l maitoa tai kasvijuomaa
- 1 1/2 dl tummia mannasuurimoita
- 1/2 tl suolaa
- (3 rkl pellavansiemeniä)
Tuoremansikkahillo
- 5 dl mansikoita
- 2 rkl chiansiemeniä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
Valmistusohje
Mannapuuro ja tuoremansikkahillo tehdään helposti näin:
1. Perkaa ja survo mansikat. Lisää survokseen chiansiemenet, sitruunamehu ja vaahterasiirappi tai hunaja. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa noin 1 tunti.
2. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi. Ripottele mannasuurimot (ja pellavansiemenet) maitoon. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10 minuuttia. Mausta kypsä mannapuuro suolalla.
3. Tarjoa mannapuuro tuoremansikkahillon kera.
Katso myös: Kaurapuuron tähteet hyötykäyttöön – ota talteen 5 ihanaa ohjetta
Katso myös Kotiliesi.fi: Kaurasta syntyy maittava puuro monella tapaa – tässä viisi herkullista ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous