Varhaiskaalitacot
Varhaiskaalitacot kootaan tortillan sijaan varhaiskaalin lehdelle. Kokeile täytteeksi vaikkapa grillattua lohta tai halloumijuustoa.
Ainekset
Varhaiskaalitacot
- 1-2 (n. 600 g) varhaiskaalia
- 400 g broilerisuikaleita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl chililastuja
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl juustokuminaa
- 1/4 tl suolaa
Lisäksi
- 2 avokadoa
- 2 kypsää tomaattia kuutioituna
- 1/2 limetin mehu
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl sokeria
- 3 rkl korianteria hienonnettuna
kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1/2 limetin mehu
- 1/2 tl chililastuja
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Varhaiskaalitacot tehdään helposti näin:
1. Poista varhaiskaaleista nuhjuuntuneet ulommaiset lehdet. Leikkaa kanta irti terävällä vihannesveitsellä. Irrottele isoimmat lehdet niin ehjinä kuin mahdollista ja säästä sisukset täytteeksi. Levitä isot kaalinlehdet (n. 8 kpl) leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja lämmitä niitä 100-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
2. Ruskista broilerisuikaleet oliiviöljyssä ja maista ne chililastuilla, savupaprikajauheella, juustokuminalla ja suolalla.
3. Hienonna kaalinsisukset ja lisää ne pannulle broilerisuikaleiden kera. Hauduta pari minuuttia.
4. Murskaa avokadot ja sekoita niiden joukkoon tomaattikuutiot, limettimehu ja mausteet sekä korianteri.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6. Kokoa varhaiskaalitacot sujauttamalla lämpimien kaalinlehtien sisälle broleri-kaalipaistosta, avokadomössöä ja ranskankermakastiketta. Nauti.
Katso myös: Varhaiskaali on mehevä herkku – katso 3+1 maukasta kaalireseptiä
Katso myös Kotiliesi.fi: Monipuolinen varhaiskaali yllättää mehevyydellään – nappaa vinkit ja rouskuvat reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous