Reseptit

Varhaiskaalitacot

Varhaiskaalitacot kootaan tortillan sijaan varhaiskaalin lehdelle. Kokeile täytteeksi vaikkapa grillattua lohta tai halloumijuustoa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Varhaiskaalitacot

  • 1-2 (n. 600 g) varhaiskaalia
  • 400 g broilerisuikaleita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl chililastuja
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi

  • 2 avokadoa
  • 2 kypsää tomaattia kuutioituna
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria
  • 3 rkl korianteria hienonnettuna

kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 tl chililastuja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Varhaiskaalitacot tehdään helposti näin:

1. Poista varhaiskaaleista nuhjuuntuneet ulommaiset lehdet. Leikkaa kanta irti terävällä vihannesveitsellä. Irrottele isoimmat lehdet niin ehjinä kuin mahdollista ja säästä sisukset täytteeksi. Levitä isot kaalinlehdet (n. 8 kpl) leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja lämmitä niitä 100-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

2. Ruskista broilerisuikaleet oliiviöljyssä ja maista ne chililastuilla, savupaprikajauheella, juustokuminalla ja suolalla.

3. Hienonna kaalinsisukset ja lisää ne pannulle broilerisuikaleiden kera. Hauduta pari minuuttia.

4. Murskaa avokadot ja sekoita niiden joukkoon tomaattikuutiot, limettimehu ja mausteet sekä korianteri.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

6. Kokoa varhaiskaalitacot sujauttamalla lämpimien kaalinlehtien sisälle broleri-kaalipaistosta, avokadomössöä ja ranskankermakastiketta. Nauti.

Katso myös: Varhaiskaali on mehevä herkku – katso 3+1 maukasta kaalireseptiä

Katso myös Kotiliesi.fi: Monipuolinen varhaiskaali yllättää mehevyydellään – nappaa vinkit ja rouskuvat reseptit

X