Glitz & Glam

Make Over - häämeikin koemeikki

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Minusta on aina kiva katsella make over -kuvia. Niissä näkee kivasti sen eron mitä voi pienelläkin määrällä kosmetiikkaa tehdä.

Kuten tiedätte, niin teen työkseni meikkauksia asiakkaille. Näen jatkuvasti make overeita työssäni. Ymmärrätte varmasti, että en ehkä ole vapaa-ajallani enää kaikkein innokkain meikkaaja, kun teen sitä työkseni. Rakastan työtäni, rakastan blogini kirjoittamista, mutta en jaksa vapaa-ajallani kutsua kavereita ja tuttujani meikattavaksi. Olisi kiva tarjota teille useammin make over -kuvia, mutta vapaa-ajalla teen mielummin muuta ja töissä en maksavilta asiakkailta voi tälläisiä pyydellä. Joka tapauksessa nyt tuli taas tilaisuus, että tein meikkiä tutulleni, jolloin pystyin pyytämään lupaa kuvaamiseen blogipostausta varten.

Tässä tulee make over Idalle, joka on mieheni pikkusisko. Ida on nähty täällä aikaisemminkin esim. vanhojenpäivä meikissä, minun näyttötöiden mallina ja valokuvaaja Sofia Virtasen & minun yhteisissä projektikuvissa.

Ida menee naimisiin ja arvaattekin, että kuka tekee häämeikin? Teimme tässä eräs päivä Idalle koemeikin, jolloin keksin, että tosiaan nyt olisi tilaisuus ottaa kuvia, kun tuttua meikkailen.

Idan toiveena oli punaiset huulet, näyttävät silmät ja ripset. Olen tuntenut Idan sen ikäisestä, kuin mitä oma tyttäreni on nyt. Tiedän, että Ida ei välitä hurjasta maskista ja miksi piilottaa tuo kaunis kuulas iho pakkelin alle? Raju silmämeikki ei myöskään ole hänen juttu, mutta punaiset huulet ovat vaan niin häntä pukeva.

Tälläinen siitä koemeikistä sitten tuli.

Meikkiä ei ole paljon ja painopiste huulissa. Niin harmillisen harvoin morsiamet valitsevat meikin, joissa huulia korostetaan enemmän, kuin silmiä. Luulen, että monillakin on mielikuva, että meikkaaja ei tekisi silmille juuri mitään. Kyllä ne silmätkin meikataan, mutta ei voimakkaasti. Huulipuna myös koetaan työlääksi ylläpitää siistinä ja kauniina koko päivän. Se on kyllä aivan totta, että huulipuna työllistää kantajaansa enemmän, kuin vaalea kuultopuna tai huulikiilto.

Joko arvaatte mikä on meikkipohjan tuote? No tietysti Lancômen Teint Idole Ultra 24H sävyssä 005. Ida on niin kauniin vaalea kesälläkin, että 005 sopii täydellisesti hänelle. Kevyt puuterointi Sensain irtopuuterilla.

Joku rakastui Lancômen meikkivoiteeseen niin paljon, että käy ostamassa sen itselleenkin. On kuulemma vaikeaa löytää riittävän vaaleaa meikkivoidetta ja itseasiassa uskon sen. Niin minullekin on ollut talvella.

Silmämeikissä Lancômen beigemäisen kultainen Filigree liikkuvalla luomella, ulkonurkissa MACin Satin Taupe ja kulmaluulla & sisänurkissa Avonin Precision Glimmer White, joka on yksi kauneimpia highlight -sävyjä. Koostumuskin on upea.
Rajaukset oikein pehmeästi ja hieman utuisesti mustalla geelilinerilla.

Morsiamen maskaran tulee olla kestävä! Idalle käytän Sensai 38 -maskaraa, joka ei liukene vedestä, eikä rasvasta/öljystä. Maskara puhdistuu vain vähintään 38 asteisella vedellä ja tällöinkin maskara täytyy ”nyhtää” irti ripsistä. Ida toivoi kunnollisia ripsiä. En suositellut tekoripsiä, sillä niissä on aina se inhottavuus, että jos kosteutta pääsee ihon ja liimapinnan väliin, niin nauha alkaa repsottamaan. Ripsinauhat eivät ole yhtä huolettomia, kuin ripsitupsut. Lisäksi tupsut ovat luonnollisemman näköiset.
Laitoin tupsuja reilusti. Ulkonurkkaan pitkiä, keskelle keskipitkiä ja sisänurkkaan lyhyet. Tupsujen liimaamisen jälkeen vielä ohut kerros maskaraa.

Kulmat jäivät vielä värjäämättä ja nyppimättä, mutta ne laitan kuntoon (muotoilen ja värjään) ennen häitä, jotta häämeikissä kulmat ovat sitten siistit ja kauniit. Nyt olen vain testannut sävyn, koska tämä oli vain koemeikki.

Huulipunaksi valitsin Grimasin Lipstick Pure -huulipunan sävyssä 5-4. Keskelle tein kolmiuloitteisuutta Grimasin helmiäisvalkoisella huulipunalla 7-04. Huulipunanapissa 5-4 ei sykäyttänyt Idaa, mutta huulille levitettyäni sävy ihastuttikin. Yleensä Idalla on pin up -punaiset huulet, mutta häämeikkiin valitsin glamourimman ja vintage tyylisemmän sävyn.

Korostukset tein ihan valkoisella puuterilla ja varjostukset Grimasin kivipuuterilla sävyssä 09. Poskipunana Sisleyn Pinky Berry poskipunalla.

Kokonaisuus on raikas ja pirteä. Kun en valinnut kaikkia tuotteita hohtavina ja helmiäismäisinä, niin kuvissa säilyy mattainen ja kuulas vaikutelma. Häämeikkiin ei ehkä kannata valita kaikkia hohtavina. Kun käytin hohtavia/helmiäismäisiä luomiväreissä ja huulimeikissä korostuksessa, niin en enää valinnut hohtavia tuotteita kasvomeikkeihin. Valonheijastavuus saa riittää, kasvojen ei tarvinnut enää kimallella.

Odotan sitä päivää, kun teen tämän meikin uudestaan. Sinä päivänä näen Idan puvussa, kampauksessa ja kun kaikki on viimeisen päälle vasta värjättyjä hiuksia ja laitettuja kynsiä myöten. 🙂 Silloin näen myös oman tyttäreni morsiusneitona kirkon käytällä. *sniif*

Vielä ennen ja jälkeen -kuvat rinnakkain.

Ihastuttiko punaiset huulet?

Loppuun pakko vielä kertoa oman elämän kuuluminen. Tyttäreni aloittaa tänään oman harrastuksen. Meidän 4,5-vuotias menee satubalettiin. Iiih! Tämän ekan treenin äiti saa mennä katsomaan, mutta sen jälkeen satubaletista tulee Millan ihan oma juttu. Onko minulla jo niin iso lapsi? :O

X