5 parasta...

5 parasta apulaista kynsille

3.9.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postaus sisältää saatuja tuotteita.

Hei kaikki ja mukavaa sunnuntaita! Kuten aina sunnuntaisin, on tänäänkin aiheena 5 parasta.

Kynnet ovat aika vähän olleet 5 parasta -postauksien aiheena. Tällä kertaa kokosin kynsiaiheisen 5 parasta -listan, joka sopii myös heille jotka eivät kynsiään pahemmin lakkaile. Tänään apulaisia kauniimpiin kynsiin.

Aikaisempia kynsiaiheisia 5 parasta -postauksia ovat: 5 parasta kynsilakkamerkkiä, 5 parasta vinkkiä kestävään lakkaukseen, 5 parasta kesäsävyä kynsille.

Kynsinauhojen poisto nopeasti

Toisilla kynsinauhat pysyvät siististi paikoillaan, toisilla ne kasvavat valtoimenaan kynsien päälle. Minulla ne hieman tulevat kynsien päälle. Olen vähän laiskanpuoleinen poistamaan niitä, mutta teen sitä säännöllisen epäsäännöllisesti.

Kynsinauhojen poisto kynnen päältä on äärimmäisen tärkeää esimerkiksi rakennekynsiä tehdessä, mutta yhtä tärkeää se on myös geelilakkauksissa ja tavallisissa lakkauksissa, jos halutaan lakkauksen kestävän kynnellä mahdollisimman pitkään. Kynsinauhojen työntäminen ylemmäs saa kynsipedin näyttämään pidemmältä sekä kynnet siistimmiltä. On siinä tällainen esteettinenkin vaikutus.

Kynsinauhoja pehmentäviä aineita on paljon. Yleensä ne kulkevat nimellä ”cuticle remover”. Aihetta sivellään kynsinauhoille, ei suoraan kynnelle.

Odotetaan hetki ja aloitetaan kynsinauhojen työntäminen esimerkiksi appelsiinipuutikkua käyttäen. Minulla on metallisia, muovisia sekä kumisia. Olen huomannut, että puinen tikku on paras, mutta makuja on monia. Cuticle Removerit pehmentävät kynsinauhat nopeasti. Toki saman voi tehdä vaikka suihkun jälkeen ja öljyää kynsinauhat, ja sitten aloittaa kynsinauhojen työntämisen. Tällaiset pehmentävät aineet vain nopeuttavat hommaan pääsyä sekä vähentävät kipua, jota toiset tuntevat kynsinauhojen työntämisestä.

Kun kynsinauhat on siistitty, kädet pestään huolella.

Tämä postauksessa oleva Color Club Strip Down Cuticle Remover on ihan huippu! Testaamistani kynsinauhojen poistajista parhaimmistoa. Yleensä näissä ammattilaismerkit loistavat. Kaikki testaamani ovat toimineet, mutta ns. ammattilaismerkkien cuticle removerit ovat nopeampia kynsinauhojen pehmentäjiä. Toinen ihan mahtava on Universal Nailsin, mutta sitä ei kuluttajat saa mistään. Tätä Color Clubia saa Cesarsshopilta hintaan 14,80 € / 15 ml.

Kynsinauhojen ja kynnen reunojen siistiminen

Toiset siistivät kynsinauhoja leikkurien avulla. Itse en tykkää käyttää leikkuria kynsinauhojen poistoon, mutta siistin kynsien reunoja leikkurilla.

Leikkureita on erilaisia. Minä pidän tällaisesta terästä, jolla ei ”leikata” kuten saksilla, vaan enemminkin vuollaan.

Minulle tulee välillä kovettumia ja sun muuta kynsien sivuille. Kynsinauhaleikkurilla saan ne näppärästi pois. Painan terän kohtaan, josta haluan paksua ihosolukkoa tai repsottavia nahanriekaleita pois. Työnnän ja kevyesti painan samaan aikaan. Suuntana aina pois itsestäni, jotta terä ei leikkaa syvemmälle, vaan ottaa pelkästään pinnasta epäsiisteydet pois.

Iho jää väkäsien väliin. Tällaisella terällä tosiaan vuollaan ihoa tai niitä kynsinauhoja, joita halutaan irrottaa kynneltä.

En muista tarkkaan mistä tämän omani olen saanut. Joskus yli 10 vuotta sitten se oli jonkun tilaajalahjaksi saadun kynsipakkauksen mukana. Tyyliin jonkun lehtitilauksen tai Elloksen tilauksen kylkiäisenä. Cesarsshopilla on parit saksimalliset leikkurit. Cailapilla on hyvin samanlainen leikkuri, tai oikeastaan kynsinauhaveitsi, kuten Cailap on tuotteensa nimittänyt. Sokokselta näyttää löytyvän ja hintaa on 2,00-2,50 €.

Kynnen pinnan tasoitus ja kiillotus

Jos et halua lakkailla kynsiäsi, mutta haluaisit kiiltävät kynnet, tai kynnen pinta on epätasainen ja rosoinen, tämä tuote on silloin ihan must! Kiillotusviilaa ei saa käyttää jatkuvasti, sillä muuten se ohentaa kynttä, mutta kerran viikossa kevyt kiillotus ei tee pahaa kynnelle.

Ensin hiotaan kevyesti kiillotusviilan karheammalla osalla. Kynsi muuttuu hionnasta hieman mattaiseksi, mutta epätasaisuudet lähtevät.

Lopuksi kiillotetaan viilan tai blokin sileällä pinnalla.

Kynnen pinta on tasaisempi lakkausta varten sekä kiiltävä ilman lakkaustakin. Minä tykkään viimeistellä kynsien kärjetkin tällaisilla kiillotusviiloilla aina silloin, kun olen lasiviilalla tehnyt kynsien lyhennyksen ja muotoilun. Aina jää rosoreunaa, joten poistan ne kiillotusviilalla ja samalla estän kynsilevyjen irtoamista toisistaan, jota kutsutaan liuskoittumiseksi. Kiillotusviila on oiva apuväline kynsiään lakkaileville sekä heille, jotka eivät halua tai voi kynsilakkoja käyttää, mutta haluaisivat luonnonkynnestään siistin ja kiiltävän.

Näitä kiillotusviiloja on monella valmistajalla. Kuvissa näkyy CND:n kiillotusblokki, mutta näitä on myös viiloina, kuten esim. OPI:lla. Sitä saattaa löytyä joistakin tavarataloista. En toki ole varma, sillä omani taisin tilata jostain verkkokaupasta aikoinaan. Cesarsshopilta löytyy viilana Kanu Eliminate & Shine ja Konad 2 Way Shining Buffer, blokkina Konad Quick Shine 4 Way Buffer. Löysin myös Yves Rocherin verkkokaupasta kiillotusblokin. Kun oikein googletin, niin löysin CND:n omasta verkkokaupasta (jota ei käsittääkseni ole ollut vielä pitkään) tämän kuvissa näkyvän kiillotusblokin.

Glitterlakan nopea poisto

Tämän huipun esittelinkin ihan äskettäin täältä löytyvässä postauksessa.

Kyseessä on aluslakka, joka helpottaa glitterlakan poistoa. Kynsilakka vain kuoritaan kynsiltä.

Olen testannut parin muun valmistajan vastaavaa peel off -tuotetta, mutta ne eivät toimineet minulla, kuten tämä Unt Ready For Takeoff -aluslakka. Tässähän on se kiva, että jos on sellainen työ, että kynsilakkaa voi käyttää vain viikonloppuisin tai vapaillaan, Unt helpottaa kynsilakkojen poistoa ennen töihin paluuta. Varsinkin glitterlakka on painajaismaista poistaa, joten sen kun vain kuorii lakkauksen pois. Minulla Unt heikentää kynsilakan kestävyyttä, sillä ilman sitä lakkaukset kestävät minulla 1-2 viikkoa, Unt alla lakkaus kestää 2-4 päivää.

Kynsilakkauksen siistiminen kynsinauhoilta

Miten ne kynsibloggaajat tekevät niin siistit lakkaukset kynsinauhojen reunoilta? Eikö heillä koskaan lipsahda? Uskaltaisin väittää, että kyllä heilläkin joskus lipsuu – tai sitten he eivät olekaan ihmisiä. 😀 Vai miten on kynsibloggaajat? Lipsuuhan teilläkin välillä kynsinauhoille ne kynsilakat? Lipsuuhan?

Minulla lipsuu melko harvoin. En kuitenkaan aina jaksa siistiä kynsinauhojani niin täydellisiksi kuvia varten, kuten kynsibloggaajat. Heidän salaisuus on vakaa käsi ja sen lisäksi viistopäinen sivellin, jolla siistitään lakkauksen reunat ja ne lipsahduksetkin, jos niitä sattuu.

Sivellin kastetaan kynsilakanpoistoaineeseen. Sivellintä painetaan joko astian reunaa vasten tai paperiin poistetaan liiallinen kynsilakanpoistoaine.

Sitten vain siveltimellä käydään läpi kynsinauhojen ja kynsien reunat. Välillä puhdistetaan sivellintä kastamalla sitä kynsilakanpoistoaineeseen ja pyyhkäistään esim. paperiin. Tämä kannattaa tehdä silloin kun kynsilakka on vielä märkää. Kuivunut kynsilakka ei irtoa yhtä hyvin.

Minä käytin erästä geelikynsien tekoon tarkoitettua sivellintä, mutta se ei ollut niin loistava, kuin tämä Picture Polishin #4 One Stroke (angled edge) Brush. Hyvä kädessä, metallinen varsi hyvä, koska kynsilakanpoistoaine saa maalatun puuvarren tahmeaksi ja maali irtoaa käsiin (jos siis kynsilakanpoistoainetta pääsee valumaan vartta pitkin). Sivellinosa on ja pysyy hyvin napakkana, eikä harjakset hapsota heti. Huippu! Hinnaltaan sivellin on 8,90 € ja sitä myy Cesarshop.

Toki tällä siveltimellä voi tehdä kynsitaidettakin, mutta minun käytössä sivellin pääsee vain siistimistehtäviin.

Nämä viisi ovat huippuja apulaisia kynsienhoidossa. Kynsinauhapainotteisia nämä vähän ovat, mutta siistit kynsinauhat ovat se olennainen juttu kynsien siisteydessä.

Mitä parhainta syyskuun ensimmäistä sunnuntaita kaikille!

Color Club, Unt, Picture Polish ja CND blogin kautta saatuja tuotteita.

Suosittelemme