Glitz & Glam

5 parasta kangasnaamiota – Parhaat sheet maskit kasvoille

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Kangasnaamiot kuuluvat monille osaksi ihonhoitorutiineja, toisille ne ovat osa rentoutumishetkeä ja toiset käyttävät niitä aina ennen tärkeää juhlaa. Käytät niitä sitten arkena tai juhlana, tästä postauksesta löydät 5 parasta kangasnaamiota eri budjetteihin sopiviksi.
Postaus sisältää mainoslinkkejä

En olekaan listannut parhaimpia kangasnaamioita, vaikka käytän niitä useita kertoja vuodessa. Kun tämä vappuviikon sunnuntai on sellainen rentoutumisen päivä, niin sillä teemalla listailen parhaimmat kangasnaamiot. Mikä ihanampi tapa kuin asetella jokin superkosteuttava sheet mask kasvoille ja rentoutua sohvalla kirjan tai mobiilipelin kanssa.

Kuva: Cliniccare

Cliniccare EGF PURE Mask

Tämä kangasnaamio on kosteuttavin ikinä kokeilemistani, mutta toki hintakin on vähän suolainen. Cliniccare EGF Pure Mask on ihonhoidon ammattilaisten käyttämä kangasnaamio, siksi se ei välttämättä ole kaikille ihan tuttu ennestään. Naamiota käytetään kasvohoitojen yhteydessä tai mesoterapiahoidon jälkeen, mutta toki niitä myydään myös kotihoitotuotteeksi.

Minulla on ollut tämä kangasnaamio kasvoilla esimerkiksi silloin, kun olin radiofrekvenssihoidoissa. Harsokangas on todella kyllästetty ihanan kosteuttavalla seerumilla. Pakkauksessa on niin paljon seerumia, että kangasnaamion käytön jälkeen pussiin jää vielä noin 3-7 päiväksi seerumia. Se kannattaa ehdottomasti käyttää, sillä seerumi on uskomattoman tehokas kosteuttaja.

Kangasnaamion seerumi sisältää arvokkaampaa hyaluronihapon muotoa, hyaluronic acid. Kangasnaamiossa käytetty hyaluronihappo on niin pienikokoista, että se pääsee aivan ihon pintakerrosta syvemmälle. Siksi se kosteuttaa ihon pintaa syvemmältä, ja siten myös kosteutuksella on pitkäkestoisempi vaikutus. Iho säteilee ja kuivuusuurteet oikenevat.

Cliniccare EGF Pure Mask on paras, mutta katsotaan muitakin hyviä sekä huomattavasti edullisempia vaihtoehtoja.

Hinta: 15,00-20,00 € / 35 g
Saatavuus: kauneushoitolat ja *Skincity

MasqueBar Pretty Animalz

Näitä MasqueBarin eläinnaamioita olen ostanut itselleni ja tyttärelleni. Yksisarvinen on näistä ehdottomasti suloisin, mutta myös flamengo ja laama ovat olleet hauskoja.

Yksisarvisnaamio rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa samalla kosteuttaen. Seerumi tuoksuu kukkaismaisen makealta. Naamioissa on runsaasti seerumia, joka on todella hyvä ominaisuus.

Kangasnaamiot asettuvat melko hyvin kasvoille. Hiusrajan alapuolelle jää muutama sentti, johon naamio ei ylety. Nenä on melkein kokonaan peitossa, joka sekin on saavutus. Useat kangasnaamiot ovat sellaisia, että nenäni mahtuu vain puoliksi naamion alle. Silmänreiät ovat aika suuret, joten naamiosta kannattaa levittää seerumia sormien avulla myös silmänympärysiholle.

Masque Barin Pretty Animalz -kangasnaamioiden kangas on todella laadukasta, joskin hieman karkeampaa tekstuuriltaan kuin tavallisesti korealaiset sheet maskit ovat.

Hinta: n. 5,00 € / 21 ml
Saatavuus: *Kicks, *Oletkaunis (juuri nyt alet!) ja *Lyko

Lue lisää: Onko tässä maailman suloisin kangasnaamio?

It’s Skin Power 10 Formula Mask Sheet

Yleensä kangasnaamiot painellaan kasvoille välittömästi ihonpuhdistuksen jälkeen. Korealaisen It’s Skinin Power 10 Formula -kangasnaamioita käytetään vähän eri tavalla.

Ensin kasvot tulee puhdistaa, kuten muitakin sheet maskeja käytettäessä. Sen jälkeen kasvoille painellaan kasvovettä, ja vasta sitten kasvoille asetellaan Power 10 Formula -kangasnaamio.

Minusta välillä tuntuu, ettei ole väliä, minkä kangasnaamion joltakin valmistajalta valitsee. Tuntuu, että oli se sitten kosteuttava, kirkastava tai tasapainottava, seerumi tuntuu aivan samanlaiselta. Näissä It’s Skin Power 10 Formula -kangasnaamioissa on erilaisia seerumeja. Ne ovat koostumukseltaankin erilaisia. Jotkut ovat vesimäisiä ja erittäin ohuita, toiset taas paksumpia, maitomaisia seerumeja.

It’s Skin Power 10 Formula -kangasnaamiot istuvat kasvoilleni todella hyvin. Ne ylettyvät melkein kokonaan otsani päälle, mutta nenästä jää vähän esiin. Naamioiden silmäaukot ovat pienet, joten myös silmänympärysihoa jää naamion alle.

Pidän siitä, miten napakasti naamio istuu kasvoilla. Materiaali on tiivis ja todella ohut. Se on kuin toinen iho oman ihon päällä. Lisäksi seerumia on todella runsaasti naamiossa, joka imeytyy omaan ihoon vaikutusajalla.

Hinta: 2,95-3,95 € / 25 g
Saatavuus: *Bangerhead, *Cocopanda, *Eleven, *Oletkaunis ja *Ellos

Lue lisää: Värikkäät ja vähän erilaiset kangasnaamiot

Holika Holika Pure Essence Sheet Mask

Sitten vähän sellainen bulkki kangasnaamio Holika Holikalta. Nämä ovat edullisia, perushyviä ja helposti saatavia, sillä Holika Holika Pure Essence -kangasnaamioita löytyy myös marketeista.

Enimmikseen olen ostanut kurkku-, avokado-, Pearl- ja sitruunanaamioita. Pakko sanoa, että enpä oikein ole havainnut eroa noiden välillä.

Kangas on erittäin ohut, joten se repeytyy myös aika helposti. Siksi kannattaa olla tarkkana, kun naamiota availee taitoksistaan. Koska kangas on ohut, siihen ei mahdu valtavaa määrää seerumia. Siksi naamiot ovat usein jo ennen vaikutusajan päättymistäkin ihan kuivia.

Kun kangasnaamio alkaa kuivua, kannattaa se ottaa pois. Tällöin ei turhaa haihduta kosteutta ilmaan, vaan kannattaa levittää kasvovoide, jolla lukitsee kosteuden ihoonsa.

Holika Holika Pure Essence -kangasnaamiot ovat edullisimpia ja ihan hyviä. En voi sanoa parhaimmiksi, mutta hyvän hinta-laatusuhteensa vuoksi ovat ehdottomasti 5 parhaan joukossa.

Hinta: 2,00-2,90 € / 20 ml
Saatavuus: *Lyko, *Eleven, *Cocopanda, *Bearel, *Oletkaunis sekä useat marketit ja tavaratalot

Kuva: Missha

Missha 3-Step Hydrating Mask

Tämä kangasnaamio on vähän enemmän kuin vain kangasnaamio. Se on kokonainen kasvohoito yhdessä paketissa.

Missha 3-Step Hydrating Mask on kolmivaiheinen kasvohoito. Se kosteuttaa ihoa tehokkaasti kolmella tuotteella: hoitoneste, kangasnaamio ja kosteusvoide.

Ensin puhtaille kasvoille levitetään hoitoneste, joka löytyy pakkauksesta numeron 1 alta. Seuraavaksi kasvoille painellaan seerumilla kyllästetty kangasnaamio pakkauksen osasta numero 2. Noin 20-30 minuutin vaikutusajan jälkeen kangas poistetaan kasvoilta ja iholle levitetään numeron 3 osasta löytyvä kosteusvoide.

Tämä kokonainen kasvohoito on ihan älyttömän hyvä tuote kuivalle ja kosteusköyhälle iholle.

Minusta tämä on kiva tuote myös lahjana jossain hemmottelusetissä. Olen näitä aina sujauttanut mukaan lahjoihin, kuten nyt esimerkiksi lasteni opettajien lomahemmottelusettiin, johon lapset ovat muut jutut ideoineet.

Hinta: 5,95-6,95 € / 1,5 g + 25 g + 1,5 g
Saatavuus: *Eleven, *Oletkaunis, *Nordicfeel, *Lyko

Lue lisää: Black fridayn haalinnat – mitä tuli ostettua

Loppuun vielä vinkki!

Olen huomannut, että ihosta tulee vieläkin parempi kangasnaamion käytön jälkeen, kun vaikutusajalla naamion päältä rullailee jaderollerilla. Tuntuu kuin ihosta tulisi entistä sileämpi ja seerumit imeytyvät ihoon paremmin. Kannattaa kokeilla!

Lue myös: Vinkkejä jaderollerin käyttöön – Jade roller kokemuksia

Mikä tai mitkä kangasnaamiot ovat sinun suosikkejasi? Ja miksi?

 

Lue myös: 

Laveran biohajoavat kangasnaamiot

Korealaiset kangasnaamiot

Kangasnaamio kasvoille ja sohvalle kaunistautumaan

Lue myös

X