glitz & glam

5 parasta kosmetiikkaverkkokauppaa – Näistä tilaan eniten!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Mistä verkkokaupasta sinä tilaat kosmetiikkasi? Ajattelin tänään listailla omat suosikkini, joista tilaan kaikista eniten. Toki tilaan monista muistakin, mutta nämä ovat minun viisi eniten käyttämääni, joten ne ovat myös 5 parasta kosmetiikkaverkkokauppaa.

Mitkä tekijät vaikuttavat verkkokaupan valintaan?

Itse ainakin ensisijaisesti valitsen verkkokaupan sen valikoiman mukaan. Jos tuote löytyy useammasta paikasta, katson vähän hintaa. Mutta se ei ole aina kaikki kaikessa. Tilaan monesti useamman tuotteen kerralla, joten jos tuote A maksaa yhdessä verkkokaupassa 2 euroa enemmän, saattaa siellä olla kampanja, jonka vuoksi säästänkin lopulta 15 euroa tuotteen A, B ja C ostaessani.

Lisäksi verkkokaupan käytettävyys, tuotekuvaukset (uusia kokeiluja valitessa vaikuttaa todella paljon!) ja sitten myös maksuvaihtoehdot, sillä suosin aina ensisijaisesti laskua, koska haluan saada tuotteen ennen kuin maksan siitä. Nyt olen huomannut kanta-asiakasohjelmankin vaikuttavan, mistä ostan.

Black Friday on pian alkamassa. Ensi viikolla kannattaa kurkkia, mitä näillä viidellä verkkokaupalla on tarjouksessa.

LYKO

Valikoiman laajuus

Todella laaja valikoima! Lykolla on paljon sellaisiakin brändejä, joita ei muilta verkkokaupoilta saa. Toki lisäksi ne kaikki, mitkä muiltakin löytyvät. Lykon valikoiman laajuus on paras näistä viidestä. Löytyy edullisia että kalliimpia brändejä, on tuttuja ja tuntemattomia. Erittäin hyvä valikoima.

Hintataso

Monesti edullisin vaihtoehto tai yksi edullisimpia, mutta on joidenkin tuotteiden kohdalla vähän kalliimpi tai kallein, mutta yleensä minun ostoksilleni ollut se edullisin vaihtoehto.

Tuotekuvaukset

Joidenkin tuotteiden kohdalta löytyy todella hyvät tuotekuvat ja kuvaukset. Toisten tuotteiden kohdalla vähän heikommin kuvia ja tekstejä. Jotkut tuotekuvaukset ovat ruotsin kielellä. Koska ruotsin kielen taitoni ovat hyvin heikot, teenkin niiden tuotteiden kohdalla googletusta muihin verkkokauppoihin tai laitan tekstin Googlen kääntäjään. Käännän tekstin englannin kielelle, koska kääntäjä onnistuu paremmin ruotsi-englanti-käännöksessä kuin ruotsi-suomi -käännöksessä.

Paljon plussaa hyvin kerätyistä asiakkaiden kokemuksista, joita on ollut kiva lukea.

Maksuvaihtoehdot

Laajat maksuvaihtoehdot. Käytän Qliron laskua.

Kanta-asiakasohjelma

Hyvin pisteitä kerryttävä kanta-asiakasohjelma. Itse olen kultatasolla, mutta kovaa vauhtia lähestymässä korkeinta, platinum-tasoa. Minulla odottelee 14 euron etukoodi, joka on voimassa tammikuun alulle asti. Hyvä kantisohjelma, mutta miinuksena etukoodien rajoitettu voimassaoloaika.

Toimitus

Toimitusnopeus on yllättänyt monta kertaa! Joskus paketti tulee nopeammin kuin Lyko arvioi, joskus viikonloppu hankalasti sekoittaa aikataulua, mutta aina olen saanut tilaukseni 2-5 päivässä.

Asiakaspalvelukokemukset

Hyvät kokemukset. En ole tehnyt reklamaatiota, mutta tiedustelin, miksi minun kanta-asiakasohjelman kautta kerääntyneiden pisteiden etukoodi ei toimi. Sain hyvää asiakaspalvelua ja asiaa selvitettiin.

Arvatkaa, miksi se etukoodini ei toiminut? Minä olin käyttänyt sen! Luoja, että hävetti! 🙈 Sanoinkin sen ihan heille, että nyt nolottaa, etten muistanut käyttäneeni sitä ja vaivasin heitä turhaa.

Muuta hyvää

Lykolla on koukuttava lisämyynnin menetelmä. Kun olen painanut ostokseni viimeistelevän vaiheen, kiitetään tilauksesta. Alla on mahdollisuus tehdä täydennystä tilaukseen 5 minuutin aikana. Eksklusiiviset tarjoukset pompsahtavat esiin, kellossa juoksee aika, joka minulla on aikaa käytettävissä hyödyntääkseni nuo vain minulle suunnatut tarjoukset.

En pysty ohittamaan niitä, jos ne osuvat tarpeeseen. Monesti ovat osuneetkin. Olen tehnyt vertailua, niin nuo eksklusiiviset tarjoukset ovat selkeästi edullisempia kuin jopa tarjouskampanjassa parhaillaan olevat tuotteet.

Tutustu verkkokauppaan: *Lyko

LOOKFANTASTIC

Valikoiman laajuus

Lookfantasticilla on todella hyvä ja laaja valikoima. Paljon brändejä, joita ei muilta saa. Itse olen tilannut tällaisista muualta vaikeammin saatavista Too Facedia ja NARSia.

Hintataso

Monesti edullisin vaihtoehto tai yksi edullisimpia. Muutamia satunnaisia tuotteita saa muualta edullisemmin, mutta toki on satunnaisia tuotteita osunut silmiini, joissa hinta on reilusti korkeampi kuin missään muualla. Mutta ne ovat kyllä aika harvinaisia.

Tuotekuvaukset

Tuotekuvaukset ovat pääasiassa englannin kielellä. Joitakin avainsanoja löytyy suomen kielelläkin. Englantia tai sitten englanninkielistä kosmetiikkasanastoa osaamattomalle iso miinus, mutta muuten Lookfantastic.fi on suomenkielinen, joten muita kieliä osaamattomillekin helppo käyttää.

Maksuvaihtoehdot

Laajat maksuvaihtoehdot. Käytän Klarnan laskua.

Kanta-asiakasohjelma

Ei kantisohjelmaa, mutta suositteluohjelma, josta voi tienata itselleen euromääräisiä alennuksia ja kaveri saa alennusprosentteja.

Toimitus

Toimitus on ihan ok, mutta saisi olla ripeämpikin. Tilaukset ovat tulleet viikossa, joskus sesonkiaikana on mennyt pidempään, kuten viime vuonna Cyber Mondayna meni. Siitä kuitenkin tiedotettiin minua tilaajana.

Asiakaspalvelukokemukset

Ei kokemuksia asiakaspalvelusta.

Muuta hyvää

Lookfantasticilla on mahtava oma joulukalenteri sekä Beauty Boxit, joiden kautta olen päässyt tutustumaan heillä myynnissä oleviin erikoisuuksiin.

Tutustu verkkokauppaan: *Lookfantastic

Kicks

Valikoiman laajuus

Kicksillä on hyvä ja laaja valikoima. Perinteisten, lähes joka verkkokaupasta löytyvien brändien lisäksi Kicks myy It Cosmeticsia ja Benefitia, mutta myös Dioria ja Bobbi Brownia sekä Laura Mercieriä, joita ei yleensä saa verkkokaupoista. Myös Anastasia Beverly Hills on Kicksistä saatavilla.

Hintataso

Usein vähän hintavampi kuin muissa verkkokaupoissa. Hinnat ovat oikeastaan samalla tasolla kuin tavarataloissakin tai niitä hieman edullisemmat.

Tuotekuvaukset

Hyvät, suomenkieliset tuotekuvaukset sekä runsaasti kuvia tuotteista. Tuotteista on kerrottu mukavan kattavasti.

Monesta tuotteesta löytyy asiakkaiden tuotearviointeja, joita on mielenkiintoista lukea.

Maksuvaihtoehdot

Laajat maksuvaihtoehdot. Käytän aina Klarnan laskua.

Kanta-asiakasohjelma

Pisteitä kerryttävä kanta-asiakasohjelma. Kun saa tienattua 1250 pistettä, saa 2,50 euron bonussekin. Jäsentasoja on kolme: Member, Silver ja Gold. Olen ollut vuosia Silverillä, mutta nyt tipahtanut Memberiksi, kun olen tilaillut enemmän muualta.

Toimitus

Toimitus on aika nopea. Tuotteet lähtevät usein seuraavana päivänä ja Posti niitä kuljettaa usein sen 2-5 päivää. Alle viikossa olen omat tilaukseni yleensä saanut.

Asiakaspalvelukokemukset

Ei kokemuksia verkkokaupan asiakaspalvelusta. Kerran lähetin palautetta myymälän asiakaspalvelijasta, joka oli mielestäni vähän tökerö. Sähköpostiini kilahti automaatin lähettämä tiedustelu ostokokemuksestani liikkeessä. Harvoin edes jaksan vastata asiakaspalautteisiin, mutta sillä kertaa päätin vastata, koska kyseessä oli enemmänkin myymälän myyjän ongelmallinen asenne, ei mikään satunnainen kömmähdys, joita kaikille voi sattua.

Asiakaspalautteeseeni ei reagoitu mitenkään. Tässä on asiakaskokemuksen näkökulmasta paikka, mitä Kicksin kannattaa kehittää. Jos pyydetään palautetta, ja sitä saa pitkän selostuksen, niin niihin kannattaisi reagoida edes henkilökohtaisella kiittämisellä palautteesta. Se automatiikalla toimiva kiitos ei ihan aja samaa asiaa.

Muuta hyvää

Jäsenohjelmassa näkee myös kivijalkaliikkeessä tehdyt ostokset tilaushistoriasta, jos on asiakkaana tunnistautunut. Jäsenkorttina toimii voimassa oleva henkilöllisyystodistus, kuten ajokortti, jolla tunnistaudutaan jäseneksi ja kerrytetään pisteitä.

Tutustu verkkokauppaan: *Kicks

Eleven

Valikoiman laajuus

Eleven oli tuotevalikoimallaan kärkinimiä joitakin vuosia sitten, mutta nykyään tuntuu, että valikoima olisi supistunut. Onhan Eleven edelleen laaja valikoimaltaan. Nyt vaikuttaa siltä, että ovat kääntyneet enemmän sellaisiin brändeihin, joita ei kaikkialta saa.

Erityisesti K-Beauty eli korealaiset brändit ovat hyvin edustettuina, ja niistä on runsaasti tietoa Elevenin sivuilla. Eniten olen ostanut korealaisia ihonhoitotuotteita.

Hintataso

Muihin verrattuna keskitasoa, ei halvin, mutta ei kalleinkaan.

Tuotekuvaukset

Elevenillä on ollut parhaimmat tuotekuvaukset, mutta uudet tuotteet eivät ole enää aivan yhtä kattavasti esiteltyjä. Kuvia tuotteesta saisi olla enemmän. Verkkokauppauudistuksen myötä kuvista tuli todella pieniä. Eleven on mitä todennäköisesti optimoitu paremmaksi mobiililaitteella käytettynä, sillä kännykällä selatessa verkkokaupan käyttökokemus on miellyttävämpi kuin läppärillä käytettynä.

Maksuvaihtoehdot

Qliron maksuvaihtoehdot: lasku, korttimaksu, verkkopankkimaksu ja Qliro-tili eli joustava osamaksu. Itse käytän laskua.

Kanta-asiakasohjelma

Elevenillä on oma kantisohjelma. Tasoja on kolme, mutta en ymmärrä, miten edut kasvavat tason noustessa. Minulle Elevenin kantiksen hyödyt eivät oikein ole valjenneet.

Toimitus

Toimitus on ollut noin viikon, joskus vähän allekin.

Asiakaspalvelukokemukset

Ei viimeaikaisia kokemuksia, mutta ennen se oli hyvä.

Muuta hyvää

Elevenillä on ehkä kaunein verkkokauppa. Hyvin tyylikäs visuaalisesti ja silmiä hivelevää silmäkarkkia on niin värimaailmassa kuin tyylikkäissä kuvissa.

Tutustu verkkokauppaan: *Eleven

Bangerhead

Valikoiman laajuus

Bangerhead on ehkä bulkein kosmetiikkaverkkokauppa näistä viidestä, mutta se on todella laaja ja monipuolinen. Löytyy luksusbrändit, ammattilaismerkit, markettikosmetiikat sekä paljon muuta. Vähän sekava navigoida, jos ei ihan tiedä, mitä etsii.

Hintataso

Bangerhead on usein edullisimpia tai joidenkin tuotteiden kohdalla keskihintainen, mutta kallein vaihtoehto se on todella harvoin.

Tuotekuvaukset

Näissä Bangerhead ei kyllä loista. Usein joutuu etsimään lisätietoa muista verkkokaupoista tai valmistajan omilta sivuilta sekä blogeista. Tuotekuvauksissa ja kuvissakin olisi Bangerheadilla petrattavaa. Mutta jos tuote on tuttu, niin silloin se on ihan sama, onko kuvia ja tekstejä. Heräteostoksia ei juurikaan tule Bangerheadilta ostettua.

Maksuvaihtoehdot

Perusmaksuvaihtoehdot ja Qliron lasku ja osamaksuvaihtoehdot. Olen käyttänyt Qliron laskua.

Kanta-asiakasohjelma

Bangerheadin kanta-asiakasohjelmassa saa kerättyä pisteitä, jotka oikeuttavat euromääräisiin alennuksiin. Pisteiden kirjautumisessa menee kuukausi, mutta pisteet eivät vanhene, kuten monien muiden verkkokauppojen kantisohjelmissa. Siksi olen saanut tehtyä yhden kunnollisen tilauksen pelkästään pisteillä, kun annoin pisteiden kertyä rauhassa.

Toimitus

Toimitus on ollut noin viikon, joskus vähän allekin.

Asiakaspalvelukokemukset

Mokasin itse kerran tilausta tehdessä, joten asiakaspalvelu auttoi ripeästi. Muita kokemuksia asiakaspalvelusta ei ole.

Muuta hyvää

Bangerheadilla on todella usein tuotteita alennuksessa, jonka vuoksi se usein on edullisin vaihtoehto.

Tutustu verkkokauppaan: *Bangerhead

Näiden lisäksi tietysti tulee tilattua pienemmistäkin verkkokaupoista, mutta kyllä näitä viittä tulee käytettyä kaikista eniten. Luotettavuutensa lisäksi arvostan näissä hyvää tuotevalikoimaa, kilpailukykyistä hintatasoa ja asiakaskokemusta.

Mitä kosmetiikkaverkkokauppoja sinä suosit eniten? Olisi todella kiva kuulla, jos löytäisin itsellenikin uusia verkkokauppoja.

Lue myös:

Ostoskeskusvinkki Tallinnassa

Shoppailut laivalta ja Sephorasta 2017

Shoppailuja laivalta ja Tukholmasta 2019

X