Hamstraus

Shoppailuja laivalta ja Tukholmasta – Sephora, MAC & tax free

6.2.2019 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Moikka moi! Kuten olen viimeisimmissä postauksissa maininnut, olin viikonloppuna vuosittaisella Tukholman risteilyllä mieheni kanssa. Kaksistaan kaksi iltaa, kaksi yötä ja kaksi aamua. Aika kivaa vaihtelua arkeen, joka on todellakin aivan ääripäästä, missä saimme kaksi päivää olla möllötellä. Olimme jälleen Silja Serenadella, ja hytti Commodore-luokassa. Linkistä pääset lukemaan matkasta kolme vuotta sitten. Matka meni kivasti, mutta minulla oli matkapahoinvointia jonkun verran. Laiva heilutti sen verran. En ole aivan herkkä, mutta sen verran kuitenkin, että meripahoinvointi pääsi päälle. Onneksi vain sellainen vellova olo, ei pahempaa. Kotiin kun pääsin, niin joku flunssa pääsi iskemään. Aivan vetämätön olo ja muita pieniä flunssan oireita. Olemme sitten flunssaisen tyttären kanssa viettäneet päivät Netflixiä tuijotellen ja tapellen siitä, mitä katsotaan. Jospa tämä nyt tästä, kun on levännyt. Ärsyttävän paljon on nyt tauteja, ja ärsyttävän paljon ne kiusaa.

Olen tilaillut viime aikoina aika paljon ihonhoitotuotteita ja parit meikkituotteet, joten tuntui, ettei minulla ole oikein ostettavaa reissusta. Silti TAAS mukaan tarttui yhtä sun toista, vaikka luulin olevani maltillinen. Tuttuun tapaan, vilautan, mitä tuli ostettua. Voisi sanoa, että tällä kertaa ostosteni teema on: vanhassa vara parempi.

OSTOKSET LAIVALTA

Tämän Alterna Bamboo Smooth Anti-Frizz -hoitoaineen ostin ihan vain siksi, että unohdin pakata mukaan hoitoaineen. Uusi merkki minulle ja vaikutti lupaavalta. Se, mitä nyt olen ehtinyt käyttämään, on hoitoaine vaikuttanut todella hyvältä.

Hinta laivalla: 17,50 € / 250 ml

Sitten vähän Dioria pitkästä aikaan. Minulla on kunnon laatumaskarat lopussa. Jätin maskarat kotiin, sillä päätin ostaa reissusta uuden, vaikka posti olikin tuomassa toista laatumaskaraa. Olin tilannut Lancômen maskaran, mutta päätin silti ostaa laivalta Dioria.

Ostoskoriin sujahti Diorshow Maximizer 3D -maskarapohjusta sekä Diorshow Iconic Overcurl -maskara. Pohjustajaa on pitänyt kokeilla jo vuosia. Vasta tämän testattuani, voin tehdä 5 parasta maskarapohjustajaa postauksen. En vielä osaa sanoa, tuleeko Diorin pohjustaja listalle, mutta tämä pitää/piti testata ennen sitä. Testaukset ovat vasta alkaneet, mutta vaikuttaisi siltä, että Dior kyllä kiilaa TOP5-porukkaan.

Maskara on vanha tuttu. Neljä vuotta sitten ylistin sitä erityisen paljon. Ostin näitä muutamia, mutta sitten huokeampi Shiseido vei Diorin Overcurl-maskaran paikan. Nyt pitkästä aikaa ostin tämän mahtavan maskaran.

Jos Dior Diorshow Iconic Overcurl -maskara herätti kiinnostustasi, kurkkaa täältä neljän vuoden takainen esittelyni.

Hinta laivalla: Diorshow Maximizer 3D 27,90 € / 10 ml ja Diorshow Iconic Overcurl 29,90 € / 10 ml

Tiesittekö, että Siljan laivoilta saa nykyään Benefitiä?! Joku teistä kommentoi minulle, että Tallink Siljoilla olisi, mutta minulle jäi epäselväksi, että onko myös Helsinki-Tukholma -välillä? Omin silmin todettu, että on! Hinnat ovat vähän edullisemmat laivalla kuin Sephorassa.

Benefit Rockateur -poskipuna onkin vanha tuttu pitkään Glitz & Glamia lukeneille. Niin monissa meikeissä on Rockateur näkynyt. Ostin ko. poskipunan, kun kävin ensimmäistä kertaa Tukholman Sephorassa. Siitä on aikaa… siitä on aikaa viisi vuotta! Poskipuna loppui viime syksynä. Ei sieltä enää saanut mitään irtoamaan, joten heitin kotelon pois ja päätin ostaa uuden seuraavalla reissulla Tukholmaan.

Täältä voit lukea vanhan postaukseni tuosta ihanasta poskipunasta. Tuo postauskin on melkein viisi vuotta vanha.

Jotta kaikki ei olisi vain vanhoja tuttuja, ostin minikokoisen Benefit California -poskipunan. Kesää ajatellen ostin tuon suloisen ja pienen poskipunan. Laivalla oli aika paljonkin noita minejä. Jopa paletteina.

Hinnat laivalla: tietenkin olen kuitin hukannut, mutta muistelisin Rockateurin olleen 29,90 € / 5 g ja California Minin olleen 15,90 € / 2,5 g.

Myös Urban Decay on tuotu laivalle. Noh, tätä kyllä saa monesta paikkaa tilattua sekä kivijalkamyymälöitäkin Suomesta löytyy. Jostain syystä ostin Urban Decay Naked 2 -paletin. Minulla ei sitä vieläkään ollut. Minulla on alkuperäinen Naked, Naked Basics, Naked Ultimate Basics, Naked Heat ja muutama muu Urban Decayn paletti. Aika monta Naked-palettia jo omistan. Meinaan kyllä vielä hankkia sen Naked 3 ja Naked Cherryn, ehkä Naked Smokyn. Nythän ilmestyy Naked Reloaded, mutta siitä en vielä ole varma, että haluanko sitä. Siinä on kyllä järkevästi muutama sävy suurempana nappina ja sävyt näyttää kivoilta. Saa nähdä! Joka tapauksessa Naked 2 -paletin lanseerauksesta asti olen ajatellut tämän ostaa. Siinä meni sitten, mitä, seitsemän vuotta?

Hinta laivalla: muistaakseni 46,90 €

OSTOKSET SEPHORASTA

Kuten kuvasta näkyy, oli ostossaaliini Sephorasta aika laiha. Vain kolme tuotetta, ja nekin kolme tuttuja ennestään.

Vuosi sitten ostin Beccan Sunlit Bronzer -aurinkopuuterin. Rakastuin niin palavasti, että käytin aurinkopuuterin loppuun puolessa vuodessa, ehkä jopa alle puolessa vuodessa. Puuterissa on 7,1 grammaa, joten mitenkään pienen pieni se ei ole. Eikä puuteri pöllyä, vaikka pehmeä ja hienojakoinen onkin. Ehkä vain viime vuonna ostamani sävy, Bali Sands, oli niin luonnollinen ja vaalea, että sen sai sutia niin huolettomasti. Siksi tällä kertaa ostin astetta tummemman. Ostin sävyn Capri Coast, joka on sekin todella vaalea, mutta vähän tummempi kuin Bali Sands.

Täältä löydät viime vuonna julkaisemani esittelyn Beccan ihanasta aurinkopuuterista.

Hinta Tukholman Sephorassa: 410 SEK = noin 41 euroa

Sitten vanhat tutut Kat Von D Tattoo Liner sekä Sephora Retractable Brow Pencil. Kat Von D:n rajaustussi on huikean hyvä. Tämä oli jo kolmas, jonka ostin. Joka vuosi ostan uuden. Sephoran kulmakyniä olisin ostanut enemmänkin, mutta sävy 06 Soft Charcoalia oli hyllyssä jäljellä tämä yksi ainut.

Hinnat Tukholman Sephorassa: Kat Von D Tattoo Liner 235 SEK = noin 23,50 € ja Sephoran kulmakynä 120 SEK = noin 12,00 €

Täältä löydät aikaisemman esittelyni Kat Von D Tattoo Linerista. Täältä sitten taas löydät esittelyn kulmakynästä.

Sephorassa käynti oli kaikin puolin hyvin epämiellyttävä kokemus tällä kertaa. Siellä oli remontti, joten iso osa liiketilasta oli pressujen takana, eikä käytössä. Siellä oli ahdasta ja oli lauantaipäivä. Paljon paikallisiakin liikkeellä. Minulla oli darra, koska olin ottanut ruokajuomien päälle pari drinkkiä liikaa laivan uudistuneessa yökerhossa. Sen todella tunsin sitten seuraavana aamuna. Hiki ja vapina oli Sephorassa. En siis oikein edes jaksanut innostua, jonka laitan darran, ruuhkan ja ahtauden piikkiin. Petyin kamalasti, kun Too Facedin piparipalettia ei enää ollut. Siksi mikään muu paletti ei kiinnostanut. Kävin Fentyn hyllyllä sekä Hourglassin, mutta ne olivat niin ruuhkaisia, että en vaan jaksanut. Zoevaa katselin, mutta mitään mielenkiintoista ei löytynyt. Huda oli jälleen niin sottainen, että yök! Iskin silmäni Natasha Denonan luomiväripaletteihin, mutta hinta! Huhheijaa!

OSTOKSET MAC-MYYMÄLÄSTÄ

Piipahdin nopeasti MACin myymälässä, joka on aivan Sephoran lähellä. Siellä oli kivan väljää, sillä olimme mieheni kanssa ainoat asiakkaat.

Puhuin kerran, että minun tulee metsästää erästä luomivärisävyä, jota minulla ei ole. Kukaan ei täysin arvannut, että mikä se sävy on, mutta osa oli aika lähellä. Lähdin metsästämään sinapinkeltaista luomiväriä MACin valikoimasta. Nappasin mukaan myös sinapinruskean. Pyysin myyjältä sävyt refilleinä, sillä rakennan paletteja mieluummin.

Vasta kotona huomasin, että olen saanut väärän sävyn!!! Yritin vielä ajatella, että jospa tuo poltettu oranssi näyttää iholla sinapinkeltaiselta, kun voihan siellä myymälässä valot vähän hämätä ja swatchailtavissa olevat sävyt voivat hapettua vähän vääriksi.

EI! Kyllä minä olen saanut väärän sävyn! Miten tämä voi olla mahdollista? En jaksa uskoa, että minä ja mieheni oltaisiin niin väärin swatchailtu siellä. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa ja mielestämme tummempi sinapinkeltainen oli parempi. Ruskea on oikea, mutta sain sinapinkeltaisen sijaan murretun oranssin. Hitsi, kun en muista, mikä sen sinapinkeltaisen sävyn nimi oli. Hitsi, se harmittaa eniten! Kyllä tuolle oranssille käyttöä keksin, mutta kun olen saanut sen fiksaation sinapinkeltaiseen, eikä niitä pahemmin ole tarjolla, niin harmittaa!

Nyt MAC-asiantuntijat, auttakaa minua! Mikä/mitkä olisivat voineet olla ne kaksi sinapinkeltaista luomivärisävyä, joita olen swatchaillut?

Hinta Tukholmassa: 125 SEK = noin 12,50 € / kpl

Kassalla ostin vielä mukaani matkakokoisen pullon MAC Cleanse Off Oil -puhdistusöljyä. Tarvitsin tuollaisen pienen pullon, joka voin sitten aina täyttää. Lisäksi MACin puhdistusöljy on hyvä.

Täältä löydät esittelyn puhdistusöljystä.

Hinta Tukholmassa: 80 SEK = noin 8,00 € / 30 ml

Tällainen setti sitä kuitenkin mukaan tarttui. Hassua tosiaan, kuusi tuotetta ovat vanhoja tuttuja. Jotenkin nyt vaan tuli sellainen, että haluan jotain tuttua ja varmasti ihan loistavaksi todettua. Mutta kyllä tässä uuttakin kokeiltavaa on. Pakko sanoa, että eniten liekeissäni olen uudesta Rockateurista ja Beccan aurinkopuuterista! Ne vaan ovat niin loistavia!

Mihin ostokseeni sinä iskit silmäsi?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Toi on niin totta, pohjustajissa on enemmän susia kuin huippuja.

Mä kehtaan! 😅 Voi johtua siitä, että olen työssäni kaivellut niitä laatikoita. En toki Sephorassa, mutta Sokoksilla esimerkiksi. Ja kyllähän sitä asiakkaanakin on vaan välillä pakko, kun et saa myyjää muiden asiakkaiden vuoksi antamaan sinulle laatikosta sitä tuotetta. Köpiksen lentokentällä autoin toista bloggaajaa, kun hän halusi Urban Decayn primerin, eikä myyjiä missään. Minä vaan tokaisin, että otetaan se täältä laatikosta itse ja ojensin hänelle. Mutta siis, en koskaan tongi niitä. Otan vain sen, mitä haluan.
Just sen sinetin puuttumisen ja viimeisen telineessä olon vuoksi, kaivoin laatikosta varmasti koskemattoman rajaustussin. Merkkikin kun on vähän ”nuorisomerkki”. Olen vaan huomannut, että nuorisomerkkien testerit ovat kaikista sottaisimpia, vaikka tiedän kosmetiikkaosastoilla työskentelystä, että ihan aikuisetkin osaavat sotkea ja meikkailla testereillä.

Kommentit

Liikkeen valoissa testerit vaalenee tosi nopeasti, pelkään että olet swatchaillut samaa sävyä. :/ Mun ainoa sinappinen MAC on Uninterrupted, mutta se on Pro Longwear -lastua, eli isompi nappi.

Vähän samaa pelkäsin.

Ihana Petra, kun siellä heti antamassa asiantuntemusta! ❤ Kiitos!

Jos Smokya mietit, niin kannattaa tehdä päätös äkkiä. Sehän on lopetettu jo varmaan vuosi sitten. Vielä taitaa viimeisiä yksilöitä löytyä hyllystä, mitta uusia ei mielestäni tehdä enää.

Ai sekin on lopetettu? Viime vuonna lopetettiin eka Naked, mutta Smokysta en tiennytkään. Kiitti tiedosta. 🙂

Joo se lähti jo reippaasti ennen Nakedia. Se kait lanseerattiin vähän väärään väliin. Se on ihan hullun hyvä viileä sävyinem smokey paletti, mutta kun se julkaistiin todella lämpimien luomivärien nousukauden alkuun, niin myynti taisi jäädä vähän alle, eikä se onnistunut herättämään naked 3 kaltaista buumia. Nyt olisi se viileiden sävyjen aika..

Tuo on varmasti totta! Sävyt olivat liian kylmiä ja myös tummia. Siksi sitä en itsekään kirkuen ostanut ja olen tosi paljon empinyt. Veikkaan, että UD lanseeraa melko pian paletillisen Naked ”Cool” -paletin. Chill olisi kiva nimi, mutta sen UD antoi jo kasvosuihkeelle. Mutta jotain viileää sieltä tulee. 🙂

Olettehan tietoisia tuhkarokko-epäilystä https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/61fd29ad-b05a-47c5-9a26-ceb067e27c63
Osui vaan juuri silmään tämä juttu.

Joo, kuulin eräässä WhatsApp-ryhmässä ja minun mummoni siitä informoi. Mielestäni olemme rokotettuja tuotakin vastaan, kun kaikki olemme aikamme rokoteohjelmissa olleet. Mutta tietenkin tässä tarkkaillaan. Kävin lukemassa, että nyt olevat oireet eivät tuhkarokkoon viittaa, kun ne eivät näin nopeasti ilmesty. Itse olen tautini saanut jo ennen matkaa lapsiltani. 😒

En lähde laivalle ilman matkapahoinvointi lääkettä: https://www.apteekkiverkkokauppa.fi/epages/apteekkiverkkokauppa.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/PHA/Products/174482
Oi! toi Diorin setti on super hyvä!! Mielestäni paras pohjustaja ja mascaralla saa mahtavat räpsyt. Yhdessä huippuhyvä yhdistelmä.

Minua ei yleensä noin isolla laivalla aallot haittaa. Syksyllä 2017 olimme perheen kanssa risteilyllä. Menomatkalla oli tyrskyä. Silloin voin todella pahoin! Nyt oli mennessä yhdessä vaiheessa iltaa hetken sekä paluumatkan aamulla. Pahoinvointi loppui kuin seinään, kun laiva tuli jäässä olevalle merialueelle, joka oli lähempänä rantaa.

Primeria tosiaan nyt vasta testailen, mutta maskarasta on useamman kappaleen kokemus. Älyttömän hyvä maskara! Tätä primeria kun pitää testailla monen muunkin maskaran kanssa. 🙂 Vaikuttaa kyllä hyvälle.

Mitä? Et oo kokeillut Diorin primeriä?! :’D Ihan paras pohjustaja! Mulla ollu käytössä jo montako vuotta, aina välillä kokeilen muita ja tähän palaan <3 Helppo koostumus peittyy mustan mascaran alle, pysyy notkeana like forever (pitää aina ihan tarkkailla ettei ylitä suositus käyttöikää) ja hoitaa ripsiä. En ole vaan toiseen yhtä hyvää törmännyt vielä 🙂

Mitämitä, kulutit loppuun poskipunan ja sen aurinkopuuterin?! Kylläpä olet niitä rakastanut 😀 California näyttää kivalle, Benefitin minikoot ovat kyllä huippuja! 🙂

Ja voi ei tuota Macin nappia 🙁 Uskon ja ymmärrän harmistuksesi! Mua jurppi viimeksi kun ostin kesällä Barcelonasta sen Narsin minipeittarin ja kotona vasta huomasin sen pakkauksesta otettuani, että korkki ei ollut kunnolla kiinni + sotkuinen eli joku oli sitä jo näprännyt liikkeessä (vaikka tuotteet pahvipakkauksien sisällä) :/ Onneksi oli vaan minikoko.

Joo-o! 😅 En ollut vielä kokeillut Diorin primeria. On pitänyt ja pitänyt, mutta sitten aina ostin uudestaan Sensain primerin ja kerran Lancômen primerin. Nyt oli pakko testata tämä, jotta saan testailun jälkeen päätettyä, että olenko valmis listaamaan 5 parasta maskarapohjustajaa. Sinä ja muutama muu olette vuosien aika suitsuttaneet Diorin primerin nimeen. En voinut tehdä listaa ennen kun sen testaan. Pakko sanoa, että se 5 parasta ei ole helppo siinä tuoteryhmässä. Paljon olen testaillut huonoja. Siksi varmaan siinä Sensaissa niin pitkään notkuin, kun usein testaamani ovat olleet huonoja.

Jep, loppuun meni se aurinkopuuteri ja poskipuna! Nyt on uudet, niin kelpaa taas sutia. 😊

Minä kaivoin Kat Von D Tattoo Linerin laatikosta. Siinä telineessäkin niitä oli, mutta oli vain yksi jäljellä, eikä pahvipakkauksessa sinettiä. Siksi kaivoin laatikosta omineni uuden, jotta varmasti saan koskemattoman. Jos mahdollista, tee sinäkin aina niin, jos vähänkin epäilyttää. Tukholmassa myyjät kassalla usein tarkistaa tuotteet, että ovat ehjiä ja koskemattomia. Se on kyllä hyvä asiakaskokemuksen kannalta. 😊

Tolle Diorille kannattaa antaa tosiaan vähän aikaa, jos vaikkapa huomaisit ripsissä vahvistumisen merkkejä säännöllisen käytön jälkeen 🙂 Pohjustajissa on kyllä tosiaan susia enemmän kuin niitä parhaita..

Haha, mä en koskaa kehtaa itse kaivella niitä laatikoita, ujo landelainen :’D Mutta kyllä, yleensä olen tarkka, minkä pakkauksen valitsen, mutta yleensä luotan siihen, että jos pahvipakkaus näyttää koskemattomalta (ja tuotteita rivissään enemmän kuin yksi), että tuote olisi tosiaan avaamaton. Ilman sinettiä/pakkausta olevia tuotteita ostan kivijalkakaupoista todella harvoin siitä syystä etten luota ihmisiin :’D eilen kyllä tein poikkeuksen sääntöön ja nappasin emotionista Snapcaran mukaan, ihan koskemattomalle onneksi vaikutti 🙂

Toi on niin totta, pohjustajissa on enemmän susia kuin huippuja.

Mä kehtaan! 😅 Voi johtua siitä, että olen työssäni kaivellut niitä laatikoita. En toki Sephorassa, mutta Sokoksilla esimerkiksi. Ja kyllähän sitä asiakkaanakin on vaan välillä pakko, kun et saa myyjää muiden asiakkaiden vuoksi antamaan sinulle laatikosta sitä tuotetta. Köpiksen lentokentällä autoin toista bloggaajaa, kun hän halusi Urban Decayn primerin, eikä myyjiä missään. Minä vaan tokaisin, että otetaan se täältä laatikosta itse ja ojensin hänelle. Mutta siis, en koskaan tongi niitä. Otan vain sen, mitä haluan.
Just sen sinetin puuttumisen ja viimeisen telineessä olon vuoksi, kaivoin laatikosta varmasti koskemattoman rajaustussin. Merkkikin kun on vähän ”nuorisomerkki”. Olen vaan huomannut, että nuorisomerkkien testerit ovat kaikista sottaisimpia, vaikka tiedän kosmetiikkaosastoilla työskentelystä, että ihan aikuisetkin osaavat sotkea ja meikkailla testereillä.

Miten onnistut tàyttàmààn uudelleen tuon Macin pikku-òljypullon? Kàytàn noita, mutta mielestàni korkki menee rikki…

EIKÄ! Menee vai? En tosiaan ole ennen ostanut, mutta ajattelin, että täytän sitten sen loputtua. Ei ole käynyt mielessäkään, ettei sitä voisi täyttää uudelleen. Voi kökkö! Tosi tyhmää, jos muovi on vain kertakäyttöistä. 😡

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *