glitz & glam

5 parasta puhdistusöljyä – katso uusittu lista!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Muutama vuosi sitten löysin puhdistusöljyjen mahtavan maailman. Siitä lähtien minun ei ole tarvinnut pähkäillä, kuinka saada meikki pois kasvoilta ja kuinka käyttää hellävaraista puhdistusta. Puhdistusöljy yksinään jo on todella tehokas puhdistaja, mutta itse otin käyttöön kaksoispuhdistuksen. Siinä ensin öljypuhdistajalla liotan meikin ja talin kasvoilta. Vaahtoavalla puhdistusaineella poistan viimeiset liat, öljyt ja meikin kasvoilta.

Olen listannut 5 parasta puhdistusöljyä, mutta siitä on jo 2 vuotta aikaa! Kun olen löytänyt uusia ja ainakin yksi vanhan listani öljyistä on lopetettu, on aika tehdä uusi 5 parasta puhdistusöljyä.

Mutta ennen kun menen parhaimpien puhdistusöljyjen listaukseen, kerron puhdistusöljyistä. Monille teille täysin tuttu tuoteryhmä ja idea selvä, mutta postausta saattaa lukea henkilö, joka ensimmäistä kertaa kuulee puhdistusöljystä. Minua sana puhdistusöljy ei kiinnostanut, kun kuulin siitä ensimmäisiä kertoja. Miten öljy voi puhdistaa ja miksi ihmeessä kukaan haluaa rasvoittaa ”naamaansa” lisää, mietin. Kun vihdoin kokeilin, tajusin idean. Puhdistusöljy puhdistaa meikin paremmin kuin perinteiset puhdistusgeelit ja -vaahdot. Puhdistusöljy on hellävaraisempi, vaikka se on tehokkaampi. Puhdistusöljy sopii kaikille ihotyypeille, mutta rasvoittuvalle iholle kannattaa suosia kaksoispuhdistusmenetelmää.

Puhdistusöljy levitetään kuiville kasvoille, meikin päälle. Öljyä pyöritellään sormin, jotta lika, meikki ja tali irtoaa. Kun tuntuu, että öljy on liottanut kaiken lian ja meikin kasvoilta, kostutetaan käsiä hieman ja jatketaan sormin pyörittelyä. Öljy emulgoituu vedestä ja muuttuu valkeaksi maidoksi, joka liukenee huuhdellessa pois. Huuhtelun jälkeen kasvot eivät jää rasvaisiksi, kuten elintarvikeöljyä käyttäessä kävisi. Siksi minä suosin ja suosittelen puhdistusöljyä kaikille. Myös puhdistusbalmeista löytyy loistavia puhdistajia. Niistä tulee oma listauksensa tämän syksyn aikana.

ELIZABETH ARDEN CERAMIDE REPLENISHING CLEANSING OIL

Tätä Elizabeth Ardenin puhdistusöljyä en poista parhaimpien listalta. Näitä olen käyttänyt ainakin kolme pullollista, ellen jopa neljä! Todella riittoisa, sillä tässä puhdistusöljyssä on vähän täyteläisempi koostumus. Elizabeth Ardenin puhdistusöljy on todella tehokas puhdistamaan vedenkestävän meikin, jopa Sensai 38-maskara lähtee helpommin tällä puhdistusöljyllä.

Kunnolla rasvainen ja öljyinen koostumus on iholla lähes samalta tuntuva kuin elintarvikeöljy olisi. Elizabeth Ardenin puhdistusöljyssä on oikeita öljyjä runsaasti, sillä sen tuntee ja sen vuoksi se saa vedenkestävän meikin niin hyvin liukenemaan. Siitä huolimatta Elizabeth Ardenin puhdistusöljy liukenee hyvin vedestä, eikä jää rasvaisena iholle. Ihanan täyteläinen iholla ja hellävarainen puhdistus. Suosittelen lämpimästi kaikille, mutta erityisesti varttuneemmalle iholle.

Jos minun pitäisi sanoa vain yksi puhdistusöljy, niin omaksi suosikikseni nousisi tämä Elizabeth Arden. Jos siis saisin valita vain yhden puhdistusöljyn.

Lue täältä aikaisempi esittelyni tuotteesta!

Hinta: 27,00-31,90 € / 200 ml
Saatavuus: eleven.fi*, Bangerhead*, Kicks* sekä Stockmannit.

SKIN79 CLEANEST RICE CLEANSING OIL

Tänä vuonna tutustuin korealaisen Skin79:n riisipohjaiseen puhdistusöljyyn. Aluksi en ollut ihan varma, että onko tämä parhaimpia puhdistusöljyjä. Käytettyäni tätä korealaista puhdistusöljyä pidempään, aloin lämmetä sille. Skin79 Cleanest Rice Cleansing Oil kiilasi muutaman muun aikaisemman suosikkini edelle.

Koostumus on vesimäisen ohut ja tuntuu iholla vähän samalta kuin kuivaöljy. Tämä riisipohjainen puhdistusöljy on todella tehokas puhdistaja. Öljyt liottavat tehokkaasti vedenkestävät meikkituotteet. Tuoksu on tässä puhdistusöljyssä melko mieto. Sopii erityisesti ohuen ohuesta koostumuksesta pitävälle sekä vahvaa meikkiä käyttävälle.

Minä olen jättänyt tämän puhdistusöljyn suihkuun, koska olen pitänyt sen käytöstä eniten suihkussa. Usein vaan tulee mentyä suihkuun juuri silloin kun on se raskain meikki kasvoilla. Saattaa olla, että minulla on pumppupullo, joka on vähän maanantaikappale. Pumppumekanismi vähän ”jäkittää” välillä ja kun joutuu käyttää enemmän voimaa, öljy vähän roiskahtaa pumpusta.

Täältä löydät aikaisemman esittelyni tuotteesta!

Hinta: 16,50-22,70 € / 150 ml
Saatavuus: Bangerhead* ja eleven.fi*

AVON TRUE NUTRAEFFECTS MIRACLE GLOW

Edullisia puhdistusöljyjä on vähän vähemmän. Avonilta löytyy todella hyvä ja ohut puhdistusöljy, joka ei maksa maltaita. Harmi vain, että tuote ei ole pakattu pumppupulloon. Itse ratkaisin sen ongelman kaatamalla puhdistusöljyn toisen merkin pumppupulloon, joka oli tyhjentynyt. Siten sain tuotteelle käyttäjäystävällisyyttä.

Öljyn koostumus on ohut ja vesimäinen. Puhdistusteho on hyvä, mutta kaikista rankimpaan meikkiin saa hieroa tovin pidempään. Minä fanitan tämän puhdistusöljyn kohdalla sen nopeaa huuhtoutumista. Öljy emulgoituu maitomaiseksi helposti ja kaikki öljyjen rasvaisuus huuhtoutuu lämpimällä tai jopa haalealla vedellä pois. Tätä puhdistusöljyä suosittelen kaikista eniten ohuen koostumuksen ystäville sekä kevyemmin meikkaaville. Myös budjettituotteita metsästäville nappivalinta!

Lue täältä syvällisempi esittelyni tuotteesta!

Hinta: normaalihinnaltaan 10,00 € / 125 ml, mutta jälleen näyttää olevan kampanjahintaisena (4,95 € / 125 ml)
Saatavuus: Avon-konsulentit tai Avonin verkkokaupan kautta tilaaminen

DIOR HYDRA LIFE OIL TO MILK MAKEUP REMOVING CLEANSER

Sitten vähän kalliimpi ja ylellisempi brändi. Ostin reilu vuosi sitten laivalta Diorin puhdistusöljyn. Viimeiset pisarat pumppasin pullosta Turkissa ollessani. On riittoisa! Tietysti, onhan minulla ollut muitakin käytössä, sillä aina käytän kahta puhdistusöljyä samanaikaisesti. Toinen on suihkussa ja toinen kodinhoitohuoneen vesipisteellä, missä puhdistan kasvoni, jos en käy suihkussa. Tämä Diorin puhdistusöljy on ollut käytössäni käsienpesualtaalla.

Vaikka koostumus on aika ohut ja vesimäinen, on puhdistusöljyssä öljyinen tuntuma. Tuote on riittoisa, sillä kuten kerroin, Turkissa käytin tuotteen loppuun. Tai noh, ei se ihan loppunut, mutta en sitä tippaa enää kotiin halunnut kuljettaa.

Öljy huuhtoutuu hyvin veden mukana, mutta haaleammalla vedellä huuhdellessa, saa huuhtelua tehdä pidempään. Tai ainahan voi sitten viimeiset öljyjen rasvaisuudet poistaa toisen vaiheen puhdistajalla, kuten puhdistusgeelillä tai -vaahdolla.

Täältä löydät aikaisemman esittelyni tästä luksusmerkin puhdistusöljystä!

Hinta: 29,50-44,16 € / 200 ml (tax freessä 27,90 €)
Saatavuus: Sokos, Stockmann, Emotion sekä Kicks*

L’OCCITANE CLEANSING OIL & MAC CLEANSE OFF OIL

Minun on pakko yhdistää L’Occitane ja MAC. En osannut päättää kumpi pääsee uudelle 5 parasta -listalle, joten otin molemmat. Tykkään näistä molemmista yhtä paljon ja mielestäni nämä kaksi ovat hyvin toistensa kaltaisia puhdistusöljyjä. Nämä kaksi siis jakavat 5. sijan, vaikka en koskaan listaakaan 5 parasta -postauksissa järjestykseen tuotteita.

L’Occitane Cleansing Oil oli minun ensimmäinen vedestä emolgoituva puhdistusöljyni. Tämä oli se, joka vei sydämeni ja sai minut ymmärtämään sen kaiken suitsutuksen puhdistusöljyistä.

MAC oli kokeiltava ihan sen vuoksi, että kaikki bloggaajat sitä suitsuttivat. Onhan tuote todella hyvä, mutta en sitten tiedä oliko kaikilla suitsutuksilla kovin vahvaa vertailupohjaa, sillä ei MAC nyt ihan niin ylitse muiden mielestäni ole. Yhtä hyvä kuin muut parhaimmat.

Molempia puhdistusöljyjä yhdistää keskitäyteläisyys. Eivät siis ole kaikista ”rasvaisimmalta” tuntuvia ja paksuimpia, mutta eivät vesimäisen ohuitakaan. Kivasti välimaastosta. Molemmissa on äärimmäisen hyvä pumppupullo. MACissä ehkä vähän parempi. MAC tuoksuu makeammalle ja voimakkaammin, kun taas L’Occitanen tuoksu on neutraalimpi.

Puhdistusteho on äärimmäisen hyvä molemmissa! Lähtee vedenkestävä ja tiukasti pysyvät meikki ripeästi.

Lue täältä esittelyni L’Occitanesta! MAC oli vuoden 2016 parhaimmat -listauksessa!

L’Occitane

Hinta: 21,00 € / 200 ml
Saatavuus: L’Occitanen myymälä ja verkkokauppa, Stockmann, Hehku

MAC

Hinta: 7,90 € / 30 ml ja 23,80-28,50 € / 150 ml
Saatavuus: eleven.fi*, Kicks*, Bangerhead* (löytyy matkakokoinen)

Mitä jäi käteen? Löysitkö uusia puhdistusöljyjä kokeiltavaksi? Vai uskaltaudutko vihdoin kokeilemaan? Kuten alussa kerroin, en minäkään heti innostunut kokeilemaan, sillä öljy ei kuulostanut omalta tuotteelta. Nyt en halua olla ilman puhdistusöljyä. Niin näppärä tapa puhdistaa meikit kasvoilta. Ei kirvele silmiä, ei ärsyynny atooppisuuteen taipuvainen silmänympärysiho ja iho puhdistuu ilman liian voimakkaita puhdistusaineita.

Koska pidän niin paljon puhdistusöljyistä, mielelläni kuulisin vinkkauksia teiltä.

Ihanaa syyskuun sunnuntaita!

X