5 parasta...

5 parasta vinkkiä talvi-ihon meikkipohjaan

28.1.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Talvi se on tuonut omat riesansa. Oletko huomannut, että meikkivoiteesi ei enää olekaan heleä ja ihosi hehkuva koko päivää? Tai tuntuuko, että meikkivoide tekee vanhentavan efektin? Minua ainakin nykyään vaivaa tällaiset ongelmat. Kesällä taistelen meikkipohjan sulamista vastaan, mutta talvisin vuosi vuodelta taistelen meikkipohjan vanhentavaa efektiä ja sen päivän mittaan kuivumista vastaan.

Tyypillisintä on vaihtaa talveksi kosteuttavampi meikkivoide. Listasin vuosi sitten kosteuttavia meikkivoiteita. Täältä löydät ko. postauksen.

Tällä kertaa listaan vinkkejä, joita kannattaa kokeilla. Vaikka kaikkia tai vain yhtä. Kannattaa testailla itselleen sopivinta kikkaa, sillä jokaisella meillä on omanlainen iho, sitä hoidetaan erilaisin tavoin ja meillä on erilaisia meikkituotteita. On niin monta muuttuvaa tekijää, että itselleen parhaimman yhdistelmän löytäminen saattaa ottaa aikaa. Tässä kuitenkin 5 parasta vinkkiä, joista on ollut apua minulle.

Kerrosta kosteutta

Kosteuden kerrostaminen iholle on ehkä parhainta ikinä! Tästä on hyötyä ihonhoidollisesti, mutta myös meikissä. Kun iholla on kunnolla kosteutta, meikki levittyy paremmin ja se säilyy kosteampana, koska ihosikin on kostea. Kosteudella kyllästetty iho on sileämpi, pitkässä juoksussa se muuttuu pehmeämmäksi ja meikki ei korosta voimakkaasti niitä ikääntymisen merkkejä, joita meille jokaiselle tulee tai on jo tullut. Meikki tavallaan suojaa kosteutta haihtumasta. Jos sinulla on kosteuttavaa kasvovettä tai hoitovettä, kerrosta sitä kasvoillesi. Todelliset kerrostajat kyllästävät iholleen useita tuotteita – johon itsekin olen nyt ryhtynyt enemmänkin. Tällä hetkellä laitan hoitoveden, kosteusbuusterin ja/tai kosteuttavan seerumin sekä näiden päälle jonkun hieman paksumman seerumin tai geelimäisen ohuen voiteen. Vasta näiden päälle kasvovoide tai kasvoöljy. En ihan joka päivä ihan kaikkea jaksa kerrostaa, mutta jos jaksan, niin huomaan sen tuovan enemmän apuja myös meikkipohjan kosteana pysymiseen.

Puhuin kosteuden kerrostamisesta Glitz & Glamin joulukalenterin 4. luukussa. Kurkkaa tähän postaukseen, jossa kerron kosteuden kerrostamisen hyödystä ihonhoidollisessa mielessä.

Kosteuttava primeri

Kosteuttava pohjustaja on kanssa hyvä. Kosteuttavia pohjustajia on hyvinkin erilaisia. Pari vuotta sitten listasin 5 parasta primeria kuivalle talvi-iholle. Olen sitä mieltä, että voisin päivittää listausta, sillä parissa vuodessa ehtii tulla uutuuksiakin, jotka ovat nousseet jotain toista paremmaksi mielestäni. Jos ihoa vaivaa pintakuivuus ja/tai meikkipohjat meinaavat herkästi kuivahtaa kasvoille, niin älä käytä mattaavia pohjustajia. Ne usein vain pahentavat tilannetta. Mutta mikäänhän ei koskaan ole mustavalkoista, joten toisille taas toimii mattaava pohjustaja, jos kerrostaa kosteutta ja käyttää kosteuttavaa meikkivoidetta. Ei siis mikään absoluuttinen ohje välttää mattaavia, mutta ne eivät ainakaan tuo kosteutta iholle, eivätkä paranna meikkipohjan kosteampana säilymistä.

Kasvoöljystä primeri

Tämä on minun luottojuttuni tänä talvena. Ei toimi kaikille ja varmasti on paljon siitäkin kiinni, että minkälainen kasvoöljy ja minkälainen meikkivoide. Jos tykkäät mineraalipohjista tai puuterisista, niin tässä kyllä hyvä vinkki!

Öljy lukitsee tehokkaasti kosteuden iholla ja tekee kasvoille suojan. Kesällä iho on kosteampi ja monilla rasvaisempikin – ainakin minulla. Siksi kesällä meikkivoiteet näyttävät paremmalta. Talvella on kuiva huoneilma ja ihokaan ei ole yhtä rasvainen. Kasvoöljy piilottaa hilseilevyyttä, auttaa meikkivoidetta säilyttämään kosteamman ja heleämmän ulkonäkönsä sekä öljy suojaa kosteuden haihtumiselta. Kasvoöljy on ehkä luonnollisin glow-efektin luoja.

Esittelin aikaisemmin tällä viikolla hyvin keveän kasvoöljyn, joka varmasti toimii heillekin, joilla on rasvoittuvuutta talvella, mutta meikkipohja meinaa näyttää vanhentavalta. Kurkkaa tämä ruusuöljyä esittelevä postaukseni. Dr. Botanicalsin ruusuöljy ei tee kiiltoa, eikä sitä kautta suurta glow-efektiä, mutta ehdottomasti pitää sekin meikkivoiteen paremmalta näyttävänä ja estää vanhentavaa efektiä.

Suuri rakkauteni oli (niin kauan kun sitä riitti) elevenin joulukalenterista saatu Akademikliniken Glow Oil, mutta tällä hetkellä käytän L’Occitanen ihanaa Immortelle Divine Youth Oil -kasvoöljyä, jos Dr. Botanicalsin ruusuöljy tuntuu liian keveältä.

Kosteussuihkeella kostutettu meikkisieni

Tämän vinkin kerroinkin ihan omassa postauksessaan, josta löydät tarkemmat ohjeet täältä. Tätä vinkkiä voi tietysti soveltaa myös meikkisiveltimeenkin. Kosteussuihkeen voi suihkauttaa suoraan kasvoille, mutta olen kokenut, että ehkä se kaikista parhain hyöty syntyy suihkauttamalla kosteuttavan kasvosuihkeen vedellä kostutetulle meikkisienelle. Näin kosteussuihke sekoittuu meikkivoiteeseen. Meikkipohjasta tulee kosteuttavampi ja se säilyy paremmin kosteana. Ei kuivahda meikkipohja kasvoille yhtä helposti – ja tätä kautta synny sitä vanhentavaa efektiä.

Jos tykkäät levittää meikkivoiteen sormin, tai kuten minä tykkään levittää BB- ja CC-voiteet sormin, niin suihkii runsaasti kasvosuihketta kasvoille ja välittömästi aloittaa meikkivoiteen tai CC-voiteen levityksen sormin. Näin kosteussuihke hieman sekoittuu meikkituotteen kanssa.

Kosteutta meikin päälle

Edelleen liputan meikin päälle suihkutettavien kosteussuihkeiden puolesta. Nyt kun kikkailen monilla eri keinoilla, olen huomannut, että en tarvitse kuin kerran lisätä kosteussuihkeen valmiin meikin päälle. Mutta todella kuivalle ja herkästi kuivahtavalle iholle on hyvä lisäillä kasvosuihketta päivän aikana. Näin iho ja meikkipohja saavat sitä lisäkosteutta pitkin päivää. Kun joskus nuorempana puuteroitiin kunnon kuivalla kivipuuterilla vähän väliä, niin iän tultua puuteri vaihtuukin suihkepulloon ja kasvoja kostutellaan päivän aikana. Jos ennen mentiin puuteroimaan nenää, niin nyt mennään kosteuttamaan nenää.

Eli tartu rohkeasti pulloon ja suihki kasvosuihketta päivän aikana, jos iho alkaa näyttää vanhemmalta ja kuivemmalta.

Tässä olivat minun ihan parhaiksi havaitsemiani kikkoja taistelussa meikkipohjan kuivahtamista ja vanhentavaa efektiä vastaan. Uusin juttuni on tosiaan kasvoöljy meikin alla, jota en todellakaan olisi voinut kuvitella omalla ihollani toimivaksi. Tosin, ei se oikein ennen toiminutkaan. Iho on vaan sen verran kiivaalla tahdilla muuttunut pintakuivemmaksi, että meikkivoiteen kesto talviaikana ei ole suurin ongelma. Suurin ongelma on ollut saada se näyttämään kostealta koko päivän, eikä meikkivoide saisi tehdä ihostani kuivemman tai vanhemman näköistä. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin levittää meikkivoide kasvoille ja todeta, että meikki saikin minut näyttämään vanhemmalta – tavoite oli kuitenkin päinvastainen. Ainahan sitä voisi jättää meikit pois, mutta… sitten minulta kysytäänkin, että olenko sairas tai onko kaikki hyvin? 😀

Käytätkö jotain näistä vinkeistä vai kenties kaikkia?

Kommentit (18)

Kiitos tiedosta!Tuo postaus, johon viittaan, on jo vanha. NYX ei ole lopetettu, mutta sitäkään ei saa Suomesta enää. Pohjustajiin tulee päivitys tulevaisuudessa. 🙂

Yleensä käytän talvella samoja meikkivoiteita kuin kesällä ihan kestävyyden takia, joten talvella on kyllä pakko kosteuttaa ihoa enemmän kuin kesällä! Yleensä lisään ennen pohjustajaa vähän kosteuttavampaa kasvovoidetta ja ehkä jotain kosteuttavaa seerumia. Jos en käytä meikkiä, yritän kosteuttaa ihoni tosi hyvin! Kosteuttavat naamiot toimivat ainakin itsellä myös tosi hyvin, varsinkin näin talvella ja niiden käytön jälkeen iho ei näytä ihan yhtä kuivalta kuin ilman 🙂

Minäkin olen voinut käyttää samoja kuin kesällä, koska näillä keinoilla olen voinut. Aikaisemmin oli hankalampaa, kun kaikki tuotteet piti olla erilaiset kesällä ja talvella. Mutta joudunhan minä edelleen kesälle käyttää erilaista primeria ja ihonhoitotuotteet nyt ainakin on pakko olla toisenlaisia. Osa samoja, mutta osa on pakko vaihtaa keveämpiin.

Ihanat meikkilookit tässä jutussa! Tuo smokey ja alimmainen klassinen puna-look <3 Ihania!

Kiitos Martina! <3

Hyvä vinkki tuo kosteussuihkeen suihkuttaminen meikkisieneen tai ennen meikkivoiteen levittämistä. Olen yrittänyt suihkia sitä meikin päälle, mutta en jotenkin pidä siitä siten suihkutettuna 🙂

Minulla meni pitkään että totuin ja tykästyin meikin päälle suihketta käyttämään. Vasta pari vuotta olen tästä tavasta tykännyt. Ensimmäinen kasvosuihkeeni jäi aika vähälle käytölle, jonka ostin joskus 2011 vai 2012? 😀

Kerrostus, kostettavat ja heleyttävät primerit sekä kosteussuihkeet käytössä täälläkin. 🙂

Ihan parhautta! 🙂 Oletko muuten keveää kasvoöljyä kokeillut? Onko siitä sinulle apuja?

Tiedätkö mistä tuota Nyxin Honey Dew Me Up-primeriä voisi löytää? Ainakaan Sokoksen tai Stockmannin verkkokaupoista sitä ei löydä.

Se on ilmeisesti poistunut markkinoilta. Ainakin Suomesta. 🙁 NYXin omilla sivuilla se kuitenkin edelleen on.
https://www.nyxcosmetics.com/honey-dew-me-up-primer/NYX_146.html

Eli sitä saattaa löytää ulkomaalaisista verkkokaupoista, mutta en oikein osaa antaa suosituksia, koska en enää tilaa ulkomailta. Googlettamalla kaikki osumat vievät verkkokauppoihin, jotka eivät toimita Suomeen. Sitten Suomeen toimittavissa sitä ei ole. Bangerheadilla lukee, että se on väliaikaisesti loppu. Voihan se olla, että tulee sinne lisää.

Nuista primereista muuten ainakin myös lancome ja sensai on lopetettuja tuotteita. Ainakin Suomen valikoimista.

Kiitos tiedosta!Tuo postaus, johon viittaan, on jo vanha. NYX ei ole lopetettu, mutta sitäkään ei saa Suomesta enää. Pohjustajiin tulee päivitys tulevaisuudessa. 🙂

Kyllä on kans kerrostaminen käytössä täällä. Puhdistuksen jälkeen taputtelen Mia Höydön kasvoveden, laitan kosteuttavan seerumin, kasvoöljyn ja vielä kosteusvoiteen. Ei tarraa mineraalimeikit eikä meikkovoidekaan kuiviin kohtiin ja iho tuntuu pehmeältä 🙂

Kyllä! Miksi ihmeessä tästä kerrostamisesta ei ole meillä länsimaissa pidempään puhuttu? Miksi vasta nyt? 😀 Avautui uusi maailma kun ymmärsin alkaa kerrostamaan, ja lopetin sen täyteläisemmän tuotteen metsästämistä. Markkinointi johtaa harhaan ostokäyttäytymisessä – valitettavasti. 🙁

Oletko kokeillut sekoittaa meikkivoiteeseen tipan öljyä ennen levittämistä? Tai entä meikinkiinnitys suihketta meikkivoiteeseen mixsattuna? Olen laittanut pikkuruiseen pipettipulloon meikinkiinnitys suihketta, siitä on kätevä tipauttaa kämmenselälle meikivoiteen joukkoon. Joskus, kun teen luomivärillä rajaukset, kostutan siveltimen pullossa.
Kangasnaamio on mainio kosteuden tuoja ja yönaamiot! Joskus laitan kosteuttavaa naamiota, ja jätän sen koko yöksi.

No en muuten ole öljyä meikkivoiteeseen sekoittanut. Hyvä idea! Syykin on ihan selvä, kun en ole aikaisemmin uskaltanut käyttää kasvoöljyä meikin alla. Nyt vasta huomasin, että se toimii nykyään minullakin. Meikki pysyy öljystä huolimatta. Otan tuon testiin ja raportoin vaikka postauksen muodossa. 🙂

Ah, oodi kerrostamiselle! <3<3<3<3<3<3<3
Mulla käytössä kasvovesi (taputellen, tottakai), Body Shopin E-vitamiini Essence lotion, The Ordinaryn joku Arbutin-seerumi, Xyliderm, kasvoöljy ja kosteusvoide 😀 Kaksi ensimmäistä ja viimeinen ihan joka ikinen kerta, joskus aamuisin jätän seerumin pois, koska kä'yttöohjeessa varoitetaan auringolle herkistävästä vaikutuksesta, Xylidermiä useimmiten ja kasvoöljyä jos tuntuu, että iho tarvitsee jotain vähän lisää (se Caudalien öljy on muuten ihan superia! Käytän sitä hiuksiinkin :))
NYXin Dewy -viimeistelysuihke on mulla silloin tällöin käytössä Beauty Blenderin kostuttamiseen ja ilmeisesti NYXin se joku photogenig-primeri myös kosteuttaa. Siinä tuli jo 3/5
Kaksi muuta (kasvoöljy primerina ja kosteusuihkeen suihkiminen meikin päälle) mun kokemuksen mukaan heikentää meikkipohjan kestoa.

Btw, aamukympiltä tehty meikki kesti viikonloppuna kasvoilla 9h ihan virheettömänä, ei olisi vaatinut korjailuja juuri ollenkaan, mutta silti kerrostin hieman meikkivoidetta illan rientoihin valmistautuessa kun vahvistin varjostuksia sekä silmämeikkiä. Hyaluronihappopuuterin laitoin suoraan pohjustajan päälle, hyvin levittyi neutralisoijakin 🙂 Ja meikki oli priimakunnossa yön pikkutunteinakin vielä, ihan harmitti poistaa se 😉
Huulipuna oli mennyt ihan kökköiseksi ja karkaili vähän juonteisiin 🙁 Täydellisen kestävän huulipunan metsästys siis jatkuu. Onneksi Essence- kokeilu ei rokottanut kukkaroa edes vitosella 😀

Ihan mahtavaa kuulla! 🙂

Huulimeikki on varmaan pahin, jos sitä joutuu kerrostelemaan. Itse aina väritän Essencen auto-pen kynällä tai Shiseidon rajauskynällä huulet kauttaaltaan ja vain keveänä kerroksena punaa pinnalle. Tuo on auttanut minua eniten. Ei mene kökköseksi ja karkaile, kun ei ole mitään voidemaista, joka karkailisi minnekään. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *