Glitz & Glam

5 parasta vinkkiä talvi-ihon meikkipohjaan

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Talvi se on tuonut omat riesansa. Oletko huomannut, että meikkivoiteesi ei enää olekaan heleä ja ihosi hehkuva koko päivää? Tai tuntuuko, että meikkivoide tekee vanhentavan efektin? Minua ainakin nykyään vaivaa tällaiset ongelmat. Kesällä taistelen meikkipohjan sulamista vastaan, mutta talvisin vuosi vuodelta taistelen meikkipohjan vanhentavaa efektiä ja sen päivän mittaan kuivumista vastaan.

Tyypillisintä on vaihtaa talveksi kosteuttavampi meikkivoide. Listasin vuosi sitten kosteuttavia meikkivoiteita. Täältä löydät ko. postauksen.

Tällä kertaa listaan vinkkejä, joita kannattaa kokeilla. Vaikka kaikkia tai vain yhtä. Kannattaa testailla itselleen sopivinta kikkaa, sillä jokaisella meillä on omanlainen iho, sitä hoidetaan erilaisin tavoin ja meillä on erilaisia meikkituotteita. On niin monta muuttuvaa tekijää, että itselleen parhaimman yhdistelmän löytäminen saattaa ottaa aikaa. Tässä kuitenkin 5 parasta vinkkiä, joista on ollut apua minulle.

Kerrosta kosteutta

Kosteuden kerrostaminen iholle on ehkä parhainta ikinä! Tästä on hyötyä ihonhoidollisesti, mutta myös meikissä. Kun iholla on kunnolla kosteutta, meikki levittyy paremmin ja se säilyy kosteampana, koska ihosikin on kostea. Kosteudella kyllästetty iho on sileämpi, pitkässä juoksussa se muuttuu pehmeämmäksi ja meikki ei korosta voimakkaasti niitä ikääntymisen merkkejä, joita meille jokaiselle tulee tai on jo tullut. Meikki tavallaan suojaa kosteutta haihtumasta. Jos sinulla on kosteuttavaa kasvovettä tai hoitovettä, kerrosta sitä kasvoillesi. Todelliset kerrostajat kyllästävät iholleen useita tuotteita – johon itsekin olen nyt ryhtynyt enemmänkin. Tällä hetkellä laitan hoitoveden, kosteusbuusterin ja/tai kosteuttavan seerumin sekä näiden päälle jonkun hieman paksumman seerumin tai geelimäisen ohuen voiteen. Vasta näiden päälle kasvovoide tai kasvoöljy. En ihan joka päivä ihan kaikkea jaksa kerrostaa, mutta jos jaksan, niin huomaan sen tuovan enemmän apuja myös meikkipohjan kosteana pysymiseen.

Puhuin kosteuden kerrostamisesta Glitz & Glamin joulukalenterin 4. luukussa. Kurkkaa tähän postaukseen, jossa kerron kosteuden kerrostamisen hyödystä ihonhoidollisessa mielessä.

Kosteuttava primeri

Kosteuttava pohjustaja on kanssa hyvä. Kosteuttavia pohjustajia on hyvinkin erilaisia. Pari vuotta sitten listasin 5 parasta primeria kuivalle talvi-iholle. Olen sitä mieltä, että voisin päivittää listausta, sillä parissa vuodessa ehtii tulla uutuuksiakin, jotka ovat nousseet jotain toista paremmaksi mielestäni. Jos ihoa vaivaa pintakuivuus ja/tai meikkipohjat meinaavat herkästi kuivahtaa kasvoille, niin älä käytä mattaavia pohjustajia. Ne usein vain pahentavat tilannetta. Mutta mikäänhän ei koskaan ole mustavalkoista, joten toisille taas toimii mattaava pohjustaja, jos kerrostaa kosteutta ja käyttää kosteuttavaa meikkivoidetta. Ei siis mikään absoluuttinen ohje välttää mattaavia, mutta ne eivät ainakaan tuo kosteutta iholle, eivätkä paranna meikkipohjan kosteampana säilymistä.

Kasvoöljystä primeri

Tämä on minun luottojuttuni tänä talvena. Ei toimi kaikille ja varmasti on paljon siitäkin kiinni, että minkälainen kasvoöljy ja minkälainen meikkivoide. Jos tykkäät mineraalipohjista tai puuterisista, niin tässä kyllä hyvä vinkki!

Öljy lukitsee tehokkaasti kosteuden iholla ja tekee kasvoille suojan. Kesällä iho on kosteampi ja monilla rasvaisempikin – ainakin minulla. Siksi kesällä meikkivoiteet näyttävät paremmalta. Talvella on kuiva huoneilma ja ihokaan ei ole yhtä rasvainen. Kasvoöljy piilottaa hilseilevyyttä, auttaa meikkivoidetta säilyttämään kosteamman ja heleämmän ulkonäkönsä sekä öljy suojaa kosteuden haihtumiselta. Kasvoöljy on ehkä luonnollisin glow-efektin luoja.

Esittelin aikaisemmin tällä viikolla hyvin keveän kasvoöljyn, joka varmasti toimii heillekin, joilla on rasvoittuvuutta talvella, mutta meikkipohja meinaa näyttää vanhentavalta. Kurkkaa tämä ruusuöljyä esittelevä postaukseni. Dr. Botanicalsin ruusuöljy ei tee kiiltoa, eikä sitä kautta suurta glow-efektiä, mutta ehdottomasti pitää sekin meikkivoiteen paremmalta näyttävänä ja estää vanhentavaa efektiä.

Suuri rakkauteni oli (niin kauan kun sitä riitti) elevenin joulukalenterista saatu Akademikliniken Glow Oil, mutta tällä hetkellä käytän L’Occitanen ihanaa Immortelle Divine Youth Oil -kasvoöljyä, jos Dr. Botanicalsin ruusuöljy tuntuu liian keveältä.

Kosteussuihkeella kostutettu meikkisieni

Tämän vinkin kerroinkin ihan omassa postauksessaan, josta löydät tarkemmat ohjeet täältä. Tätä vinkkiä voi tietysti soveltaa myös meikkisiveltimeenkin. Kosteussuihkeen voi suihkauttaa suoraan kasvoille, mutta olen kokenut, että ehkä se kaikista parhain hyöty syntyy suihkauttamalla kosteuttavan kasvosuihkeen vedellä kostutetulle meikkisienelle. Näin kosteussuihke sekoittuu meikkivoiteeseen. Meikkipohjasta tulee kosteuttavampi ja se säilyy paremmin kosteana. Ei kuivahda meikkipohja kasvoille yhtä helposti – ja tätä kautta synny sitä vanhentavaa efektiä.

Jos tykkäät levittää meikkivoiteen sormin, tai kuten minä tykkään levittää BB- ja CC-voiteet sormin, niin suihkii runsaasti kasvosuihketta kasvoille ja välittömästi aloittaa meikkivoiteen tai CC-voiteen levityksen sormin. Näin kosteussuihke hieman sekoittuu meikkituotteen kanssa.

Kosteutta meikin päälle

Edelleen liputan meikin päälle suihkutettavien kosteussuihkeiden puolesta. Nyt kun kikkailen monilla eri keinoilla, olen huomannut, että en tarvitse kuin kerran lisätä kosteussuihkeen valmiin meikin päälle. Mutta todella kuivalle ja herkästi kuivahtavalle iholle on hyvä lisäillä kasvosuihketta päivän aikana. Näin iho ja meikkipohja saavat sitä lisäkosteutta pitkin päivää. Kun joskus nuorempana puuteroitiin kunnon kuivalla kivipuuterilla vähän väliä, niin iän tultua puuteri vaihtuukin suihkepulloon ja kasvoja kostutellaan päivän aikana. Jos ennen mentiin puuteroimaan nenää, niin nyt mennään kosteuttamaan nenää.

Eli tartu rohkeasti pulloon ja suihki kasvosuihketta päivän aikana, jos iho alkaa näyttää vanhemmalta ja kuivemmalta.

Tässä olivat minun ihan parhaiksi havaitsemiani kikkoja taistelussa meikkipohjan kuivahtamista ja vanhentavaa efektiä vastaan. Uusin juttuni on tosiaan kasvoöljy meikin alla, jota en todellakaan olisi voinut kuvitella omalla ihollani toimivaksi. Tosin, ei se oikein ennen toiminutkaan. Iho on vaan sen verran kiivaalla tahdilla muuttunut pintakuivemmaksi, että meikkivoiteen kesto talviaikana ei ole suurin ongelma. Suurin ongelma on ollut saada se näyttämään kostealta koko päivän, eikä meikkivoide saisi tehdä ihostani kuivemman tai vanhemman näköistä. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin levittää meikkivoide kasvoille ja todeta, että meikki saikin minut näyttämään vanhemmalta – tavoite oli kuitenkin päinvastainen. Ainahan sitä voisi jättää meikit pois, mutta… sitten minulta kysytäänkin, että olenko sairas tai onko kaikki hyvin? 😀

Käytätkö jotain näistä vinkeistä vai kenties kaikkia?

X