Glitz & Glam

Kooste elevenin joulukalenterista – mitä pidin ja mistä en pitänyt?

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Joulukuu oli Glitz & Glamin joulukalenterin kuukausi. Blogikalenterissa availtiin ja arvottiin elevenin joulukalenterin luukkuja. Eilen postasin Lookfantasticin joulukalenterista koosteen, joten ajattelin, että mitäs jos tekisin tästä elevenin joulukalenterista vastaavan? Postauksen lopussa sitten arvonnoissa voittaneiden nimet.

Sain elevenin joulukalenterin ”PR-lahjana”, mutta jos en olisi saanut, olisin tämän ostanut. Niin paljon minua kiinnosti tämä joulukalenteri. Olin tämän kyllä ensin ostamassa, vaikka minulle PR-kalenterikin luvattiin, mutta sitten ynnäilin, että menetän oman yllätysmomenttini blogijoulukalenterin vuoksi. Joudun avaamaan luukut hyvissä ajoin, jotta saan tuotettua informatiivista sisältöä teille lukijoille. Totesin kalenterin enemmänkin minun työvälineeksi kuin joulukalenteriksi. Siksi lopulta päädyin ottamaan PR-kalenterin, enkä ostanut sitä itse. Sen olin päättänyt, että haluan tälle joulukuulle Lookfantasticin ja elevenin – olin perustellut itselleni, että ansaitsen ne molemmat. 😀

Kokosin luukut kuuden kuvan kollaaseihin. Olisi ollut kiva ottaa ryhmäkuva näistä, mutta enpä minä silloin marraskuussa ja joulukuun aikana älynnyt ottaa ryhmäkuvaa. Nyt osa on käytetty pois ja pakkauksetkin hävitetty.

Kirjasin luukusta tulleen tuotteen nimen ja sen pakkauskoon sekä linkitin postaukseeni, josta löytää lisätietoa.

LUUKUT 1-6

1. luukku – Swiss Clinic Face Perfecting Dry Mask 1 kpl (3 käyttökertaa)

2. luukku – Mario Badescu Glycolic Acid Toner 59 ml

3. luukku – Clarins Instant Light Natural Lip Perfector 5 ml

4. luukku – Sensai Cellular Performance Lotion II (Moist) 20 ml

5. luukku – Sensai Cellular Performance Emulsion II (Moist) 20 ml

6. luukku – Gucci Bamboo EdP 5 ml

LUUKUT 7-12

7. luukku – Sigma Travel Brush Collection 3 kpl 

8. luukku – Decléor 1000 Grain Body Exfoliator 50 ml

9. luukku – Kérastase Resistance Bain Thérapiste Balm-in-Shampoo 75 ml

10. luukku – Akademikliniken Pure Glow Oil 5 ml

11. luukkueleven -kangaskassi & pinssi

12. luukku – Filorga Time-Filler Eyes Absolute Eye Correction Cream 4 ml

LUUKUT 13-18

13. luukku – Yves Saint Laurent Black Opium EdP 7,5 ml

14. luukku – Skin79 All That Black Mask 1 kpl

15. luukku – Biotherm Skin Best Wonder Mud 20 ml

16. luukku – Elizabeth Arden Lasting Impression Mascara 2,5 ml

17. luukku – bareMinerals GEN NUDE Matte Liquid Lipcolor 5 ml

18. luukku – Mario Badescu Facial Spray with Aloe, Herbs & Rosewater 118 ml

LUUKUT 19-24

19. luukku – Babor Doctor Babor Lifting Cellular Collagen Boost Infusion 1 x 2 ml ampulli

20. luukku – Elizabeth Arden PRO Gentle Facial Cleanser 50 ml

21. luukku – Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Moisturising Cream 15ml 

22. luukku – Balmain Paris Silk Perfume 50 ml

23. luukku – Elemis Herbal Lavender Repair Mask 15 ml

24. luukku – OPI Love is in My Cards 15 ml

LUUKKU 25

25. luukkuEfva Attling Freedom & Fortune Brace 

Tämä viimeinen luukku oli ilmeisesti aiheuttanut eniten pettymystä. Minusta aivan ymmärrettävää, kuten myös 11. luukun kangaskassi ja pinssi. En itsekään jaksa ”säläluukkuja” kosmetiikkakalentereissa. Pilipalikynsiviilat ja pakettikortit sekä klemmarit muistilappuineen ovat roskaa. Tässä elevenin kalenterissa kangaskassi oli minusta ihan kiva ja pääsi käyttöön. On paljon nätimpi kuin muutamat muut minulla olevat kangaskassit. Sain vesijuoksuvermeilleni sievemmän kangaskassin. Samassa luukussa ollut pinssi oli minusta mälsä, mutta se kelpasi tyttärelleni – hän itse kinusi sitä minulta. Hän tykkää laittaa koulureppuunsa kaikenlaisia avaimenperiä, pinssejä ja roikkuvia pehmoja. Efva Attlingin Freedom & Fortune -rannekoru ei mielestäni ole korusuunnittelijan upein luomus. Hänellä on samassa hintaluokassa upeampiakin luomuksia – jopa näissä nahkakoruissa. Kuitenkin koru oli jotain muuta kuin rihkamaa, joten annan tälle arvoa. 🙂 Korvakorut olisivat olleet minulle osuvampi, mutta sitten taas ne eivät olisi kaikille.

Jonkun verran olen lukenut kommentteja tuotteiden koosta ja ”not for sale” -tekstistä. Tuo tekstihän ei tee tuotteesta arvotonta, mutta se on valmistajan laittama merkintä jälleenmyyjille siitä, että tuote ei ole hyllyyn yksittäismyyntiin tarkoitettu. Samalla tavalla merkitään testeritkin, eivätkä nekään arvottomiksi siitä muuttuisi kenenkään mielestä. Näitä ”not for sale” -tuotteita käytetään tuoteseteissä, kylkiäisinä, markkinointiin, houkuttimina, joissakin tapauksissa myyjät antavat niitä asiakkaille näytteeksi (tämä on käsittääkseni vähentynyt huomattavasti viimeisen 10 vuoden aikana). Kun on kalliista merkistä kyse, ne eivät yleensä ole missään ilmaisessa jaossa yleisesti. Eihän kukaan ostaisi mitään, jos kaiken saisi hakea ilmaiseksi kaupasta. Tätä olen yrittänyt sanoa Bette Box -postauksissakin. Olen työskennellyt kosmetiikkamyyjänä ja konsulenttina. Minulle on annettu ohjeistukset näytteisiin ja niiden antamisiin. 🙂 Harmistus on kuitenkin aina asiakkaan oikeus. Kuitenkaan näytekokoja ei voi sanoa arvottomiksi – tai voi sanoa, mutta se ei pidä paikkaansa. Oletan eleveninkin maksaneen valmistajille ja maahantuojille tuotteista. Ei sellaista määrää silmänympärys- ja kasvoöljynäytteitä saa ilmaiseksi jälleenmyyjätkään. Ne maksavat sille joka ne tekee, joten eivät siksi ole arvottomia. Kyllä ne valmistajat ja maahantuojat itse antavat ja myyvät minikoot. Se ”not for sale” -merkki ei tarkoita, että se olisi lakiin kirjoitettu kielletty myytäväksi ja olisi sen vuoksi täysin arvoton. Halusin tästä asiasta nyt vähän pidemmin kirjoittaa ihan postaukseen, koska tuntuu, että tuo merkintä on vähän väärinkäsitetty kuluttajien keskuudessa. Se teksti ei periaatteessa ole kuluttajia varten, vaan helpottamaan brändinhallintaa jakelukanavissa, eli jälleenmyyjissä. 🙂

Minun palautteeni ensimmäisestä elevenin joulukalenterista

Palaute on äärimmäisen tärkeää – aina. Varsinkin tässä tapauksessa, kun kyseessä on ensimmäinen kokeilu. Mielestäni palaute pitää aina olla myös perusteltua, muuten sillä ei ole mielestäni mitään painoarvoa.

Itse pidin elevenin kalenterista, vaikka jokainen tuote ei ollut erityisen osuva, mutta en sellaista koskaan odotakaan yllätysjutuista. Pidin siitä, että kalenteri sisälsi paljon ihonhoitotuotteita. Olen meikkisävyissä aika kaikkiruokainen, mutta ne eivät minullakaan kulu. Ihonhoitotuotteet kuluvat, joten on mukavampaa testata ensin jotain kallista, ennen ostopäätöstä. Meikkejä sitten taas koen helpommaksi ostaa sokkona. Mutta ymmärrän, että toisilla saattaa olla päinvastainen kokemus.

Pääosin tuotteet olivat aika kookkaita. Vaikka jokin oli vain 4 ml, oli se melkein kolmasosa täysikokoisesta tuotteesta. Tai vaihtoehtoisesti voidaan sanoa, että enemmän kuin neljäsosa täysikokoisesta. Tietysti täysikokoiset olisivat aina mukavampia, mutta ymmärrettävää etteivät olleet, koska nämä olivat hyvin kalliita brändejä. Meinasin pudota penkiltäni, kun katsoin kasvoöljyn hintaa. Olin jo ehtinyt sitä kokeilla ja todennut hyväksi ja itseäni enemmänkin kiinnostavaksi.

Ei-kosmetiikkatuotteista jo annoinkin palautteen. Ne ovat aina epävarmoja valintoja. Kangaskassi ja designkoru olivat kuitenkin ihan kivoja mielestäni, kun vertaan joihinkin aikaisempiin kosmetiikkakalentereihini ja niiden ei-kosmetiikkatuotteisiin. Pinssi taas kuului mielestäni säläkategoriaan.

Tuotteiden sisällöstä sanoisin, että vähän liikaa kasvonaamioita. Yksi tai kaksi niistä olisi voinut olla vaikka meikkituotteita tai ihan vaan suihkusaippuaa. Sekin olisi ollut kiva.

Itse en halua spoilata itseäni, mutta mielestäni suomalainen kuluttaja tarvitsee listan siitä, mitä ostaa. Joten jatkossa varmaan kannattaa laittaa jonkun linkin taakse sisältö etukäteen tutkittavaksi. Tai voisihan se olla lista brändeistä, tuotekategorioista sekä maininta, että monta näyte- ja matkakokoa sekä niistä ei-kosmetiikoista maininta. Minä tykkään yllätyksistä, joten en halua spoilaantua. Joulukalenterin idea menee, jos sen tietää etukäteen. Siksi en halua sisältöä liian näkyvästi esiin.

Omat top 5 sisällöstä olivat:

Mario Badescu Glycolic Acid Toner – kiva uusi tuttavuus koko brändi.
Sensai Cellular Performance Lotion II (Moist) – vanha tuttu, mutta ah, niin ihana!
Akademikliniken Pure Glow Oil – saa ihon hehkumaan, mahtava tuote!
Filorga Time-Filler Eyes Absolute Eye Correction Cream – rakastuin tähän silmänympärysvoiteeseen, kosteuttaa ja silottaa.
Elemis Herbal Lavender Repair Mask – vaikka laventeli ei tuoksuna ole mieleeni, tämä kasvonaamio nostaa hyvin epäpuhtauksia pintaan. 

Ne vähiten kivat olivat:

Sigma Travel Brush Collection – minisiveltimet eivät ole mieleeni.
Kérastase Resistance Bain Thérapiste Balm-in-Shampoo – hiusnaamio olisi ollut kivempi. 
PINSSI! 😀 – en perustele enempää.
Babor Doctor Babor Lifting Cellular Collagen Boost Infusion – tällaisesta tuotteesta ei saa yhdellä ampullilla kunnon käsitystä. Kosteutta buustaava ampulli olisi ollut yhtenä näytteenä parempi. 
Balmain Paris Silk Perfume – ihana tuoksu, mutta kuuluu niihin ihaniin ”turhakkeisiin” mielestäni.

Molemmat kalenterit olivat ihonhoitopainotteisia. Meikkejä tuntuu kaipaavan aika moni. Heille neuvoisin, että jos haluaa meikkejä, kannattaa ostaa meikkibrändin kalenteri. Siten saa varmemmin sitä mitä odottaa. 🙂 Kicksin kalenterissa (joka on minulla ollut vuonna 2014 ja 2015) oli kanssa aika paljon meikkejä, mutta ne olivat aika edullisilta brändeiltä.

Itse tykkäsin molemmista kalentereista. Minun on vaikea sanoa, että kummasta pidin enemmän? Toinen sisälsi todella hintavia ihonhoitotuotteita ja toisessa oli enemmän meikkejä ja brändejä, joista en ollut ennen kuullutkaan. Molemmissa on omat puolensa. Kumpikin sisälsi näyte- ja matkakokoja täysikokoisten lisäksi. Lookfantastic sisälsi ehkä monipuolisemmin kaikenlaista, kun taas eleven oli hieman suppeampi valikoimaltaan. Lookfantastic on mielestäni ehkä enemmän nuoremmille aikuisille sekä rohkeasti kokeileville varttuneemmille. elevenin kalenteri on ehkä aavistuksen aikuisempi tyyliltään sekä hillitympi. Tuotteet ovat luksusmaisempia mielestäni.

Molemmat kalenterit olivat näyttäviä ulkoisesti ja molempia meinaan hyödyntää seuraavana jouluna lasten joulukalentereiksi. Tosin elevenin kalenterista täytyy sanoa, että vähän hassua, että kalenteri ja sen luukut olivat niin valtavat, kun sisällön olisi saanut kompaktimmin pakattua. Toki, tämä iso kalenteri auttaa minua ensi vuonna lapseni kalenterin kasaamisessa, mutta jos noita tyhjiä kalentereita ei hyödynnä, niin molemmissa on hurjasti pakkausjätettä.

Kuten eilisessä postauksessa sanoin, niin ostan todennäköisesti Lookfantasticin ensi vuonnakin. Mutta niin ostan eleveninkin, jos vaan kalenteri saa jatkoa. Toivon, että saa. Niin ja, jos minulla vaan on taloudellinen mahdollisuus ostaa molemmat.

Vaikka Glitz & Glamin joulukalenteri oli vähän eri juttu kuin elevenin joulukalenteri, liitän tähän samaan postaukseeni blogini joulukalenterin arvonnoissa voittaneet. Olen kaikkiin voittajiin ottanut yhteyttä. Ensimmäiset ovat jo palkintonsa saaneet, osa välitti minulle omat yhteystietonsa ja parin vastausta vielä odottelen. Tässä ovat kaikki 25 arvonnoissa voittanutta.

 1. luukku – Snttu
 2. luukku – annaootmeikannut
 3. luukku – Tove
 4. luukku – Tanja
 5. luukku – Miia
 6. luukku – Jemina
 7. luukku – Kadri
 8. luukku – Nina
 9. luukku – Sari P
 10. luukku – Tarjabee
 11. luukku – -klaudia
 12. luukku – Tanja
 13. luukku – Sandi64
 14. luukku – Mira
 15. luukku – klaara
 16. luukku – Soffi
 17. luukku – Sisi
 18. luukku – Sonja
 19. luukku – HeliAO
 20. luukku – Heli
 21. luukku – Erja
 22. luukku – IRENE
 23. luukku – Tuuli
 24. luukku – Marjo k
 25. luukku – Aurinkoinen

Kiitos kaikille osallistuneille ja paljon onnea voittajille!

Lue myös

X