Glitz & Glam

Ysärikynnet modernilla twistillä

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

90-luku on kovasti tulossa/tullut muotiin. Tällä hetkellä se näkyy vaatteissa ja osaksi myös kosmetiikan kausikokoelmissakin. Vielä kynsilakoissa ei näy selkeää ”ysäriä”, mutta jos tahdot tyypilliset 90-luvun kynnet, niin värit ovat hyvin hillittyjä, mutta tummia. Oikeastaan 90-luvulla suosittiin, että kynsilakka ja huulipuna ”mätsäsi” yhteen. Tänään ysärimäisellä fiiliksellä kynnet ja jossakin vaiheessa tulee meikki, jossa on saman aikakauden tunnelmaa.

Sain blogin kautta Wet’n’Wildin Megalast -kynsilakan. Tämähän oli otettava käyttöön, kun olin 16.2. työpaikkani järjestämässä Hiushässäkässä, jonka Lehtomäen Hius- ja Kauneuspiste järjestää joka vuosi Sokos Hotelli Vaakunassa täällä Kouvolassa. Teema oli 90-luku, sillä Lehtomäen Hius- ja Kauneuspiste juhli 15-vuotis taivaltaan. Me henkilökunta olimme pukeutuneita 90-luvun henkeen. Minä otin omassa lookissa teemaksi 90-luvun alkupuolen ja Cindy Craffordin tyylin. Lämpörullakiharat, vaalea iho, joka on puuteroitu kunnolla, hillitty silmämeikki ja rusehtava huulipuna.

Wet’n’Wildin Megalast -kynsilakka on sävyltään 215B Haze of Love/Brume d’amour. Väri on syvä rusehtava viininpunainen. Pullossa lakka on vaaleampi, kuin kynnellä kuivuttuaan. Hyvin klassinen väri, joka ei ehkä vetoa nuoriin, mutta aikuisemmat saattavat hyvinkin ihastua konservatiiviseen ja aikuismaiseen sävyyn. Toki nuorisokin saattaa ihastua, kun tämän kynsilakan yhdistää oikeanlaiseen kokonaisuuteen, joka henkii tätä valloillaan olevaa vaatemuotia.

Wet’n’Wildin Megalast -kynsilakassa on leveä ja lyhyt suti. Pidän leveistä sudeista, sillä niillä minä saan parhaimman lakkaustuloksen aikaiseksi. Ehkä Wet’n’Wildin Megalast -kynsilakan levittäminenen ei ollut yhtä auvoisaa, kuin kalliimpien merkkien kynsilakkojen, mutta ei mahdotonta kuitenkaan. Peittävyys on oikein hyvä sävyllä Haze of Love, mutta saadakseen raidattoman lopputuloksen kannattaa lakata kaksi kerrosta. Hieman kupliintumista ilmeni, mutta syy voi olla minussa. Saatoin lakata toisen kerroksen liian pian edellisen päälle, jolloin pientä kupliintumista pääsi tapahtumaan. Creme-lakaksi kuivui normaalissa ajassa. Ei tuskaisen kauan, mutta ei salaman nopeastikaan.

Päälle käytin China Glazen Glitz ’N Pieces uutuuskokoelmasta glitteristä Scattered & Tattered -koristelakkaa.

Scattered & Tattered sisältää kaiken näköistä ja muotoista glitteriä. On suuria ja keskikokoisia hex-glittereitä mustina ja punaisina, pieniä mustia ja punaisia glittereitä ja mustia ”tikku-glittereitä”. Tumman, punasävyisen kynsilakan päällä aivan mahtavan näköinen! Tästä ei kynsien koristelu enää helpommaksi tule. Lakkasin kaksi kerrosta Scattered & Tattered -lakkaa ja päälle paksu kerros pikakuivattajaa.

Pidin aivan älyttömästi näistä kynsistä. 

Miten on? Onko ”ysärimuoti” puraissut sinua? Minuun se ei ole päässyt puraisemaan, sillä itse olen jo 90-luvulla käyttänyt ne kukkapöksyt ja kummalliset printtikuosit, mutta on minullakin jotain vaikutteita ysäristä. Vasta ostin yhden mekon, joka ei väriltään ja printeiltään ole tyypillistä minulle, mutta pidän siitä silti kovasti.

X