Glitz & Glam

Lukuisia muistoja Minna Parikat jaloissa – Jään kaipaamaan innostavaa kenkämuotia

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tämän viikon yksi puhutuimmista aiheista on ollut suomalaisen kenkämuodin päätöspiste, Minna Parikka lopettaa liiketoimintansa. Minua tämä uutinen kolautti, sillä olen Minna Parikan kenkien fani. Parikan kengät ovat ihanaa silmäkarkkia! 😍

© Minna Parikka

Maanantaiaamuna klo 8.00 sähköpostiini kilahti tiedote, jonka otsikko kertoi kaiken: Minna Parikka lopettaa yritystoiminnan vuoden 2020 lopussa. Ensimmäinen ajatukseni olikin, että veikö korona ensin kivijalkaliikkeen ja nyt myös verkkokaupan, ja sitä kautta koko liiketoiminnan.

Näin ei kuitenkaan ollut, sillä Minna Parikka kertoo lopettamisen johtuvan henkilökohtaisista syistä. Vaikka Aleksanterinkadun myymälä jouduttiin lopettamaan, verkkokaupan myynti kasvoi huikeasti.

Voi harmi! Tosiaan, minä en pelkästään vain katsele Minna Parikan kenkiä, minä myös kävelen niissä. Olen ostanut kolmet Minna Parikat, joiden kuvilla kuvitan tätä postaustani.

Luettuani Minna Parikan kenkien tarinan päättymisestä, ajattelin tietenkin, että ehkä vielä jotkut kivat kengät voisin ostaa. Seuraavana päivänä sitten jo luinkin, että kengät myytiin jo! Näköjään lukuisat muutkin fanit ajattelivat samaa, mutta olivat nopeampia kuin minä. Luin, että myös Stockmannilla hyllyt ammottavat tyhjinä.

Olin tyttärellenikin luvannut, että hän saa omat Parikat, kun hänen jalkansa eivät enää kasva. Eilen naurahdin hänelle, että saatkin äidin Minna Parikat sitten perintönä. Eihän sitä tiedä, minkä arvoiset kenkäni ovatkaan siinä vaiheessa! Murrosikäinen tyttäreni sitten laski, että siihen menee ikuisuus! Noh, toivotaan, että siihen menee ikuisuus. 😉

Vaikka eniten sydämeni sykähtelee Parikan korkokengille, haluan myös arkeeni ripauksen luksusta ja hauskuutta. Varrelliset Bunny Sneakersit sopivat syksyyn, leutoon talveen sekä kevääseen. Näissä kengissä talsin lukuisat kerrat Kouvolan kampuksen käytävillä opiskeluaikoina. Jalat ja pupunkorvat tutisten vedin opinnäytetyöni esittelyn yleisölle ja arvioitsijoille.

Vuonna 2012 rakastuin klassikkomalliin, Jodie-korkokenkiin. Tätä klassista sydänkenkää on valmistettu eri mallisena, erilaisilla koroilla ja monissa väreissä sekä materiaaleilla.

Vasta 2018 sain jalkoihini nämä kauan himoitsemani klassikot. Valitsin käytännöllisen mustan nahkan, joka sopii asuun kuin asuun.

Myös housujen kanssa todella makeat! Näissä korkkareissa olen hipsutellut lukuisat juhlat ja illanvietot niin kotikulmilla kuin Helsingin yössä. Aikaisemmassa kuvassa olin mieheni veljen häissä, tässä kuvassa olen juuri menossa allekirjoittamaan ja juhlistamaan sopimusta osakkuudestani yrityksestä, jossa työskentelen. Nämä ihanuudet jalassa on pidetty hauskaa ja vietetty ikimuistoisia hetkiä.

Nämä rusettimaiset pupunkorvakorkkarit ostin itselleni palkinnoksi ammattikorkeakoulusta valmistumiseni takia. Halusin hempeän vaaleanpunaiset Joliet nostattamaan juhlavan hetkeni korkeuksiin.

Näissä vaaleanpunaisissa unelmissa astelin lavalle hakemaan tutkintotodistustani ja stipendiä Kuusankoskitalolla alkukesästä 2019. Ikimuistoinen hetki minulle, joka oli totta, ei pelkkää unelmaa. Olin saavuttanut tavoitteeni ja ylittänyt itseni.

Minna Parikan kengät ovat olleet mukana tärkeissä hetkissäni ja niihin liittyy erityisiä muistoja.

Olen asioinut Minna Parikan myymälässä, mutta yhdet kengät ostin verkkokaupan kautta. Molemmat kokemukset olivat äärimmäisen positiiviset. Myymälässä sain todella hyvää palvelua, mutta niin sain myös verkkokaupan asiakaspalvelusta.

Vaikka ensimmäisen ostoksen jouduin avusta huolimatta palauttamaan, koska kenkä ei istunutkaan haastavan malliseen jalkaani, asiakaspalvelija jaksoi jatkaa palvelemistani. Hän löysi myymälästä yhden parin haluamaani kenkää minun koossani. Hän varasi ne minulle verkkokauppaan, josta pääsin tekemään uuden tilauksen.

Silloin tärppäsi! Kenkä istui jalkaani ja koko oli oikea. Omat kokemukseni Minna Parikan asiakkaana ovat olleet pelkästään sujuvaa ja asiakaskokemukseni on ollut erinomaista. Myös reklamoidessani kaikki on sujunut. Minun ei tarvinnut edes kuittia esittää, kun liikkeessä havaittiin heti, että kengässä on valmistusvirhe, joten saan uudet vanhojen tilalle.

Ei pelkästään ne ihanat kengät ja mukavat muistot Minna Parikat jalassa, vaan myös asiakaskokemus!

Jään niin syvästi kaipaamaan Minna Parikan kenkiä. Niitä hetkiä verkkokaupassa silmäkarkkia napostellen, kun yöllä ei tulekaan uni silmään.

Sydämeeni jää valtavien pupunkorvien kokoinen aukko. 🐰💔 Toivon Minna Parikalle onnellisuutta ja uusia tuulia elämään, sekä kiitän inspiroivasta kenkämuodista. Vaikea kuvitella, että tulen vastaavaa rakkautta kokemaan uudestaan.

Onko muita, jotka jäävät syvästi kaipaamaan Minna Parikan kenkiä?

Lue myös:

Asupostaus: syksyistä arkipukeutumista mekossa

Asupostaus: nahkahousut ja vihreä tunika illanviettoon

Vaaleanpunaisia unelmia

Lue myös

X