Glitz & Glam

Kosteuttava meikkivoide ja peiteväri

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Tänään esittelen tämän syksyn meikkivoidesuosikkini. Kosteuttava meikkivoide, joka ei kuitenkaan maksa yhtä paljon, kuin luksusmerkkien vastaavat.

Olen ollut aivan ihastunut L’Oréal Paris True Match -meikkivoiteeseen siitä asti, kun sitä ensimmäisen kerran testasin. En tiedä miksi, mutta minulla ei ollut järin suuret odotukset ko. meikkivoiteelta. Kun ensimmäisen kerran True Match -meikkivoidetta kasvoilleni levitin, olin suorastaan häkeltynyt. Ehkä odotin sellaista superliukasta, vesimäistä lirua, joka ei edes tartu kunnolla kasvoille, eikä peitä riittävästi. On aina mukavaa yllättyä positiivisesti ja kokea löytäneensä loistavan yksilön, josta kerto muillekin.

Minulta kysytään suosituksia edullisempien merkkien meikkivoiteista, jotka kosteuttaisivat ihoa. Ihan hirveän montaa sellaista kosteuttavaa edullisilta merkeiltä en ole osannut nimetä. Syy on ollut se, ettei niitä ihanan kosteuttavia ole niin montaa markettien merkeillä. Tämä L’Oréal Paris True Match on kosteuttava meikkivoide.

Muutama viikko sitten tein tutoriaalin heleään ja valoisaan meikkipohjaan. Täältä löydät vinkkini tämän meikkilookin meikkipohjan tekoon L’Oréal Paris True Match -tuotteilla.

Kosteuttava meikkivoide

L’Oréal Paris True Match -meikkivoiteita löytyy 22 sävyvaihtoehtoa. True Match -meikkivoiteet ovat kauniisti tarinallistettu – jokaisen iho kertoo tarinaansa. Noiden tarinoiden annetaan näkyä ja olla osa sinua. Jokainen sävyero, jokainen arpi, jokainen elämän jättämä jälki.

Kyseessähän on vanha tuttu nimi. L’Oréal Paris True Match on uudistunut. Uudistuksen myötä pakkaus on modernisoitunut ja koostumusta on päivitetty.

Kosteuttava meikkivoide

L’Oréal Paris True Match -meikkivoiteen idea on sulautua omaan ihoosi ja olla osa sitä. Ei peittää kaikkea allensa, vaan häivyttää, mutta säilyttäen sinut itsenäsi.

Kosteuttava meikkivoide

True Match -meikkivoiteessa on runsaasti valoa heijastavia pigmenttejä. Vaaleissakin sävyissä on, mutta tietenkään niiden valoisa säteily ei ole pullosta katsomalla yhtä selkeä, kuin tummemmassa. Kuvasta hyvin näkee tummemman sävyn kultaiset hohteet. Kyseessä on lämmin sävy, joten hehku on kultainen. Tummempi sävy on 3.W Golden Beige ja vaaleampi on 1.N Ivory. Sävyvaihtoehdoista löytyy C – kylmä, W – lämmin ja N – neutraali. Minulla oleva 1.N Ivory on aavistuksen liian vaalea tässä vaiheessa vuotta. Olen miksannut sen joukkoon vähän päivetystä sävystä 3.W. Kun kesällä saatu päivetys katoaa, menee 1.N minulle yksinään. Näin ainakin ennustan. Yllätyin siitä, kuin hyvä sävy näiden kahden miksailusta minulle syntyy. Koska olen hieman viileään kallellaan oleva neutraali, vähän pelkäsin näistä tulevan liian kellertävä lopputulos. Ei tule. True Match on siitä upea meikkivoide, että se tuntuu sulautuvan iholle upeasti. Sinun ei tarvitse olla täydellinen meikkivoiteen sävyn valinnoissa, jotta True  Match matchaa sinun kasvoillesi. 

True Match on siitä ihana, että sen koostumus on notkea, mutta ei vesimäinen. Ohut koostumus on helppo työstää sormin, siveltimellä tai meikkisienellä. Koska olen Beautyblenderin ja vastaavien meikkisienien suuri fani, suosin kosteaa meikkisientä.

True Match on yllättävän peittävä, olematta kuitenkaan täydellisen peittävä ja maskimainen. Keveä koostumus tuntuu iholla miellyttävälle. Olen testannut meikkivoiteen pohjustajan päällä sekä ilman. Monesti ongelmani on tällaisten koostumusten kanssa se, että pohjustajan päällä liian keveä meikkivoide ”liejuuntuu”. True Match kestää silikonisen primerin päällä.

Vaikka True Match on kosteuttava meikkivoide, se soveltuu hyvin rasvoittuvaisuuteenkin taipuvaiselle sekaiholle. Aloitin tuotteen testauksen elokuussa, mutta nyt lokakuun loppua kohden tullessa, on iho muuttunut vähemmän rasvoittuvaksi. True Match on aivan ihana, sillä se ei korosta ihon pintakuivuutta. Se ei myöskään korosta hentoista hilseilevyyttä, jota minulla ehti olla nenällä. Meikkivoiteessa on öljytön koostumus, mutta glyseriini tuo meikkivoiteelle kosteuttavuutta. Ihan huippu!

Haluan myös esitellä L’Oréal Paris True Match -sarjan peitevoiteet.

True Match Concealer -peiteväreissä ei ole yhtä laajaa sävyvalikoimaa, kuin meikkivoiteissa. Näistäkin löytyy C, W ja N, mutta jäin itse kaipaamaan todella vaaleaa sävyä. Tummuuksissa 1 on vaalein. Minulle vielä riittää, mutta myöhemmin talvella kaipaisin jo vaaleampaa.

True Match Concealer on ihastuttavan kosteuttava peiteväri. Monien peitevärien ongelmana on liian kuiva koostumus. Siitä syystä koin True Match Concealerin optimaaliseksi kasvojen korostuksiin ja luomaan valoisaa ilmettä. Ei niinkään punoittavien näppyjen ja tummien arpien peittoon, koska peiteväriksi True Match Concealer ei ole mikään huippupeittävä. Se on ihanan valoisa ja kosteuttava sekä keveä. Muistuttaa äärimmäisen hyvää valokynää.

True Match Concealer on helppo levittää taputtelemalla tai sivelemällä iholle. Minusta taputtelu toimii parhaiten minulle, koska silmänaluseni ovat aika tummahkot. Näette kuvasta miten huikean hyvän peittävyyden tämä kuitenkin antaa, vaikka ei ole mikään peittävin peiteväri. Siksi niin loistava tällaiseen valoefektiä luovaan meikkailuun, ei niinkään ”virheiden” peittelyyn.

Koska L’Oréal Paris True Match Concealer on hyvin kosteuttava ja notkea peiteväri, voi se liian paksusti käytettynä kerääntyä silmäluomien juonteisiin. Olen tällaisen seikan huomannut. Yleensä vain ne ”liiat” kerääntyvät. Kun ne pari kertaa on pyyhkäissyt varovasti pois, ei kerääntymistä enää myöhemmin päivän aikana ole esiintynyt. Siitä olen päätellyt, että olen välillä ollut vähän turhan ronski kerrostelussa. Koska silmänympärysihollani on ihan rakenteellisia uurteita, toisinaan pintakuivuutta sekä niitä iän tuomia uurteita, en voi tehdä maksimaalisia puuterointeja silmänympärysiholleni. Teen yleensä hyvin keveän pintasipaisun siveltimellä puuteroiden tai vipalla hyvin vähän puuteria varovasti painellen.

Lähikuvasta näkeekin selkeämmin, kuinka L’Oréal Paris True Match on ihastuttavan valoisa ja luonnollinen. Se ei suoranaisesti peitä alleen kaikkea, mutta silti sen verran, että ihoni näyttää aika pirun hyvältä. Nenälläni on aavistus pintakuivuutta, mutta se näkyy olemattoman vähän. En siis ole virheetön, mutta tyytyväinen peilikuvaani. Olen minä!

Mitä sitten True Match -tuotteiden kestävyyteen tulee, niin peiteväristä jo kerroinkin, että liikaa annosteltuna se ylimääräinen kertyy aluksi juonteisiin, mutta muutaman kerran siistimisen jälkeen, ei juonteisiin kerry mitään. Jos annostelen optimaalisesti, ei tuota esiinny. Meikkivoide sitten taas säilyy hyvänä useita tunteja. Se ei kuivahda minun kasvoillani, mutta tällaisen jännän sekaihon kanssa joudun kiiltoa poistamaan. Joskus kiiltoa tulee otsalle ja nenälle noin neljässä tunnissa, joskus vasta kuuden tunnin jälkeen. Tämä on kosteuttavaksi meikkivoiteeksi loistava kestämään ihollani, vaikka testailut aloitinkin jo loppukesästä. Käytin viime viikolla risteilyllä True Matchia. Aamulla tein meikkipohjani. Illalla korjailin meikkipuuterilla nenänpieliä ja poistin kiiltoa nenältä ja otsalta. Muuta korjailua meikkipohja ei vaatinut.

Kosteuttava meikkivoide

L’Oréal True Match Foundation on hinnaltaan noin 16-18 € / 30 ml. Vähän aina jälleenmyyjästä riippuen. L’Oréal Paris True Match Concealer on hinnaltaan noin 12-15 € / 6,8 ml.

L’Oréal Paris on hyvin laajasti myyty brändi. Sitä löytyy tavarataloista, marketeista ja päivittäistavarakaupoista. Myös monista verkkokaupoista, kuten Sokos, Stockmann*, Pretty.fi ja eleven.fi*. Nythän eleven.fissä on vielä tämän päivän ajan kampanja, jossa ostaessa 50 eurolla, saa 20% alennusta. Heillähän on myös ilmainen toimitus, kun tilaa yli 50 eurolla.

Vahva suositus L’Oréal Paris True Match meikkivoiteelle sekä peitevärille, jos on etsinyt edullisemmilta merkeiltä kertomiani ominaisuuksia.

Olisiko sinulla vinkata joku toinenkin kosteuttava meikkivoide, joka olisi markettikosmetiikan hinnoissa?

Postauksen tuotteet saatuja lehdistönäytteitä maahantuojalta.
X