Meikit

Meikkipohja – näin teen kestävän meikkipohjani

29.6.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Aika harvoin kerron tämän hetken suosikeistani. Siksipä ajattelin esitellä juuri tämän hetken suosikkini. Esittelen tuotteita yksittäin, mutta harvoin kerron niistä kokonaisuutena.

Aiheena tämän hetken suosikeissani meikkipohja. Tällaisella kokonaisuudella tykkään tällä hetkellä tehdä peittävän, silti keveän ja ennen kaikkea kestävän meikkipohjani. Lauantaina on mieheni synttäribileet, joten tällä kokonaisuudella tulen tekemään aamun pikkutunneille kestävän meikkipohjani. Toki yksi auttava tekijä on myös sää, sillä heinäkuun helteitä ei ole luvassa heinäkuun ensimmäiselle päivälle.

Pohjustus

Kosteutuksen jälkeen pohjustan. Esittelin tämän Kiehl’s Micro-Blur Skin Perfector -pohjustajan viime viikolla. Täältä löydät syvällisemmän esittelyn tästä ihohuokosia häivyttävästä pohjustajasta.

Hieron pohjustajan sormin huolellisesti kasvoilleni, jotta ihohuokoset täyttyvät pohjustajasta. Näin saan tasaisemman pohjan meikkivoiteelle.

Meikkivoide

Seuraavaksi meikkivoide. Keväällä esittelin tämän peittävän ja kestävän Maybelline Fit Me Matte+Poreless -meikkivoiteen. Esittelypostaukseni löydät täältä.

Käytän levitykseen Beautyblenderiä tai muuta vastavaa meikkisientä. Kostealla sienellä saan meikkipohjasta kevyemmän ja kuulaamman, mutta silti peittävän. Ihohuokoset häivyttyvät lisää ja iho näyttää samettisemmalta.

Ihovirheiden peittely

Tummille silmänalusille suosin tällä hetkellä Dior Diorskin Star Concealer -peiteväriä. Minulla oleva sävy taittaa mahtavasti tummuutta ja tuo peittävyyttä. Diorin peiteväri ei myöskään korosta iän tuomia jälkiä sekä pysyy todella hyvin. Olen tehnyt tällä jopa huippukestävän meikkipohjan. Muutamia pisteitä vain kasvoille ja blendaus. Ohut, huippupeittävä ja kestävä meikkipohja on valmis. Kallista vaan meikkivoiteena käytettynä, joten käytän tummien silmänalusteni peittoon. Tämä peiteväri oli vuoden 2016 paras!

Kasvojen ihovirheisiin käytän Kat Von D Lock-It Concealer -peiteväriä. Toimii kyllä hyvin silmien allekin, mutta sävy on istuvampi kasvojen iholle, kuin tummille silmänalusilleni. Lisäksi Dior on inan verran nätimpi silmänalusiholla. Täältä löydät esittelyni tästä Kat Von D:n peiteväristä.

Kun peitän tummia silmänalusia peitevärillä, käytän väriä vain tummalle alueelle. Siveltimenä Real Techniquesin pyöreä peitevärisivellin on osoittautunut ihan ässäksi.

Kasvojen virheiden lisäpeittelyyn käytän samaa sivellintä, sormia ja/tai meikkisientä. Tämä vähän vaihtelee siitä, että mitä kasvoilla haluan peittää ja kuinka paha se peitettävä juttu on. Ehkä tiedätte, mitä tarkoitan?

Valokynä

Tykkään käyttää valokynää. Ihan aina en sitä jaksa laittaa muualle kuin silmien alle, mutta panostaessani korostan sillä kasvojen muitakin alueita. Olen ollut kovin tykästynyt By Terry Touche Veloutée -valokynään. Esittelin tämän ja muutaman muun By Terryn ihanan tuotteen tässä postauksessa. By Terryn valokynä on aika peittävä. Siksi se on suosikkini silmien alle ja nenänpieliin käytettynä.

Jos oikein panostan meikkipohjassani, levitän valokynää silmien alle, nenänpieliin, nenänselkämykselle, otsalle ja huulten ympärille. Jos en jaksa panostaa, levitän valokynän vain silmien alle. Joskus alla on peiteväriä, joskus ei. By Terryn valokynä on sen verran peittävä, että yksinäänkin se riittää. Valokynän työstössä parhaimmaksi olen kokenut Sigman Flat Kabuki -siveltimen. Beautyblender toimii myös, mutta tässä hommassa sivellin on ehkä vähän parempi.

Puuterointi

En vaan oikein osaa olla puuteroimatta, jos meikkipohjan tulee kestää useita tunteja. Tällä hetkellä olen suosinut MAC Mineralize Skinfinish Natural -puuteria. En ole tätä lentokentältä ostamaani puuteria erikseen esitellyt, mutta joissakin postauksissa suitsuttanut sen tuomaa lisäkestävyyttä ja sekä sitä, miten puuteri ei ole täysimattainen, vaan antaa keveää hehkua kasvoille.

Käytän tämän puuterin levitykseen isoa puuterisivellintä tai kabukia. Ei oikeastaan niin väliä mikä kabuki tai mikä puuterisivellin. Kabuki annostelee puuteria enemmän, kun taas puuterisiveltimillä saa hentoisemman kiinnityksen. Mikä siis onkaan oma fiilikseni ja ihon kosteustasapainoni, sen perusteella käytän kabukia tai puuterisivellintä.

Viimeistely

En enää osaa jättää viimeistelyä, eli kasvosuihketta. Oma suosikkini meikin kestoa parantavana suihkeena on Urban Decay Chill Makeup Setting Spray. Esittelin tämän huippusuihkeen täältä löytyvässä postauksessa. Chill sulauttaa meikkikerrokset yhteen, poistaa liian puuterisuuden, kaunistaa meikkkipohjaa sekä lisää sen kestoa. Suihkeella voi freesailla meikkipohjaansa päivän/illan aikana, mutta mielestäni se ei lisää niin runsaasti ihon pinnalla kosteutta, kuten jotkut muut suihkeet. Mutta suojakalvon tekevänä suihkeena tämä on huippu lisäämään meikkipohjan kestoa.

Meikkipohja valmis!

Näin teen tällä hetkellä itselleni kestävimmän meikkipohjan. Tykkään peittävyydestä, koska ihollani on joka kuukausi hormonifinnejä ja niiden parannuttua tummia arpia. Heleys tuo kuitenkin iholle nuorekkuutta sekä pinnan tasaisuus. Tummat silmänaluset ovat myös kiva saada piiloon, koska ne saavat minut näyttämään todella väsyneeltä. Lisäksi sekaiho pienellä rasvoittuvuudella ja pintakuivuudella tekee omat haasteensa. Näillä tuotteilla ja näillä kikoilla olen nyt tykännyt tehdä meikkipohjani.

Oikein mukavaa loppuviikkoa! Kuten eilen kerroin, niin pidän tämän viikonlopun kokonaan taukoa. Mieheni juhlat ovat lauantaina ja minä olen sairastellut flunssassa, niin en yritäkään rehkiä ja venyttää itseäni äärimmilleen. Tämä on näitä elämäntapamuutokseni juttuja – en stressaa ja paina yötä myöten hommia. 5 parasta joutui nyt pidemmälle tauolle, mutta ensi viikolla se jälleen palaa joka sunnuntain ohjelmaan. Nyt minä painan mieheni apuna hänen juhliaan varten ja lauantaina puen uuden mekkoni ylle sekä laitan illalla jalalla koreaksi. Mahtavaa! Toivottavasti ehtisin ottaa kuvia mekostani ja lookistani, koska niin paljon haluaisin sen näyttää täällä bloginkin puolella.

Ensi viikkoon rakkaat Glitz & Glamin lukijat!