Glitz & Glam

Tummat silmänaluset ovat uusi trendi - Mitä mieltä olet tästä?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Aika ajoin somessa nousee erilaisia kauneudenhoito- ja meikkivillityksiä. Seuraan niitä mielenkiinnosta, sillä aika usein ne kreisimmätkin ja vitsistä alkaneet villitykset kaupallistuvat tai yleistyvät kevyempänä toteutuksena valtavirran trendiksi.

Aasiasta lähtöisin oleva darrameikki eli krapulameikki oli muutama vuosi sitten vitsi Suomessa, mutta kuuminta hottia Japanissa. Siellä tuota krapulaiselta näyttävää meikkiä kutsutaan nimellä byojaku. Nyt kun katsoo nuorten trendimeikkiä somessa, niin ei voi olla huomaamatta vaikutteiden alkulähdettä, krapulameikkiä. Trendissä nenä, posket ja silmäluomet punataan poskipunalla, iho kostutetaan kasvosuihkeella kiiltäväksi.

Kunnon darrameikki ei ole minusta niin viehättävä, mutta se tämän hetken nuorten suosima trendimeikki on käyttökelpoisempi versio, joka on aika söpö nuorilla.

Lue myös: Mikä minua ärsyttää meikkitrendien uutisoinneissa

Nyt sitten Iltalehti oli bongannut TikTokissa uuden meikkivillityksen, jossa silmänaluset meikataan tummiksi, jos niitä ei ole luonnostaan.

@sarathefreeelf♬ Greek Tragedy (Oliver Nelson TikTok Remix) – The Wombats

Öhm… mitä?! Nyt ei siis tarvitse meikata tummia silmänalusia piiloon, vaan korostamalla niitä, ollaankin trendien aallonharjalla. Okei, no eihän siinä mitään. Tulisikohan finnit, maksaläiskät ja rypyt myös muotiin? Meinaan sitten alkaisin olla aika vahvoilla.

Koska tummat silmänaluset ovat uusi musta Iltalehden artikkelin mukaan, niin voimme kaikki heivata peitevärit pois ja antaa tummien renkaiden näkyä. Niitä voi jopa korostaa rusehtavalla huulipunalla.

En oikein jaksa uskoa, että tästä tulee pitkäaikainen valtavirran trendi, mutta tämä selkeästi antaa viitteitä tulevasta. Usein trendit nousevat ensin megatrendeiksi, ne kasvavat ja vahvistuvat menemällä suorastaan äärimmäisyyksiin. Sen jälkeen tulee uusi, virkistävä vastatrendi, joka rikkoo totuttuja tapoja.

Uskon vahvasti, että tällainen nuorten vaikuttajien hassutteleva sekä kokeileva somemeikki tulee jälleen muuttamaan vanhoja ja jäyhiä meikkaussääntöjä. Minulla on vahva tunne, että hiljakseen hyväksymme ominaisuuksiamme, jonka seurauksena tummien silmänalusten täydellinen peittäminen ei ole pakkomielteistä kenellekään.

Luultavasti parin vuoden sisään trendikkäimmät peitevärit tulevat olemaan enemmän ihoa hoitavia ja vähemmän peittäviä, sellaisia luonnollisia lopputuloksia antavia. Sellaisesta on jo selkeästi viitteitä, sillä yllä olevassa kuvassa esittelen juuri sellaista peiteväriä. Nämä ovat selkeitä signaaleja tulevasta, sillä muutoksen rattaat pyörivät jo!

Lue myös: Silmänympärysihoa kosteuttava peitevoide

Mitä ajatuksia sinulla herää uudesta somen meikkitrendistä? Toivoisitko siitä valtavirran meikkitrendiä?

 

Jos haluat jatkossakin peittää tummia silmänalusia, lue myös kohta pois muodista meneviä postauksiani:

Parhaat tummuutta häivyttävät silmänympärysvoiteet

Valokynä silmien alle oikein ja väärin käytettynä

Parhaat peitevärit tummille silmänalusille

X