Avautumisia

Lyhyt avautuminen – mikä minua ärsyttää

24.10.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Joskus vaan jokin pieni asia saa ärsyyntymään ihan mielettömästi. En pahemmin avaudu blogissani minua ärsyttävistä asioista, mutta joskus on hyvä tuulettaa ja sanoa ääneen. Tämä on suorastaan hupaisa ärsytyksen aihe. Niin hupaisa, että avautumistani aloittaessani, alkaa minua jo naurattaa ja meinaa ärtymys unohtua.

Somessa enemmän pörräävät eivät ole voineet välttyä kuvilta, joissa on erikoisia kulmakarvoja. Ne saattavat olla aaltomaiset, sulkamaiset tai nyt uusimpana, letitetyt. Eihän kulmia oikeasti letitettyä saa. Tai ainakaan tavallisesti se ei ole mahdollista. Kyseessä on kuvankäsittelyä, kuten minun huonosti kuvankäsitellyissä, aaltomaisissa kulmakarvoissa. Halusin kokeilla ja aika päheethän tuollaiset olisivat.

Luin ihan äskettäin jonkun meikkaajan avautumisesta. Hän vaatii tällaisten kuvankäsittelymeikkien loppuvan. Itse en näe näissä mitään pahaa. En itse osaa ja ole kiinnostunut tekemään aidommalta näyttäviä, mutta ei siinä mielestäni mitään pahaa ole, jos jotkut tekevät ja jakavat Instagramissaan sellaisia. Kyllähän niistä näkee etteivät ole aitoja. Olen kyllä nähnyt kuvia, joissa on aidosti meikattu lettikulmat tai aaltoja. Ne eivät tietenkään synnytä valtaisaa wau-efektiä, koska eivät ole yhtä näyttäviä, kuin feikit kuvat. Aaltohuuliakin on nyt muutamia näkynyt.

Mutta uusin juttu on nenäkarvat. Eikä tässäkään vielä mitään, että joku somen ”influenceri” keksii laittaa tekoripset nenäänsä. Mutta se mikä saa minulla silmänurkan nykimään ja mielen nyrjähtämään, on hömppäpömppämedia, joka tekee klikkiotsikoilla verkkoartikkelin: ”UUSI MEIKKITRENDI BLAABLAABLAA! KATSO KUVAT!” 

Se, että joku somepersoona keksii kuvankäsittelyllä tehdä lettikulmat tai tunkea tekoripset nenäänsä, ei tee jutusta meikkitrendiä! En edes tajua miksi moinen otsikointi ja artikkelien sisältö menevät minulla niin tunteisiin. 😀 Se vaan menee ja ärsyttää niin vietävästi! Trendillä on määritelmänsä sanakirjassa. Se on: kehitystä, suuntausta jne. Tekoripset sieraimissa muutamissa Instagram- ja blogikuvissa ei käsittääkseni vielä ole meikkitrendi. Tosin, influencerit itsekin nimittävät juttujaan trendeiksi hashtageissa, vaikka käsittääkseni ne eivät ole trendejä, vaan hassuttelua ja kokeilua. Yksi keksii, lauma seuraa perässä, mutta harvassa ovat ne, jotka oikeasti aamulla töihin tai illalla treffeille trendissään lähtisivät.

Mutta palatakseni verkkojulkaisujen kirjoittajiin, niin EI! Maailmalla tapahtuu ja siellä keksitään hölmöjäkin asioita. Tiedätte sen julkaisua kirjoittaessanne. Älkää pliis nimittäkö klikkihakuisissa jutuissanne tekoripsiä sieraimissa meikkitrendiksi. Käyttäkää termiä sometrendi tmv.

Ehkä se on siinä, että ihmisiä houkutellaan klikkaamaan ja jakamaan somessa artikkeleita. Saadaan (huonon) artikkelin lukijat ja jakajat ajattelemaan, että kaikkea tyhmää ne meikkaavat keksiikin. Yhden yhtään nenäkarvatrendiä en ole nähnyt livenä. Toki vanhemmilla herrasmiehillä niitä joskus tapaa, mutta heillä ei olekaan tekoripsiä sieraimissaan.

Minua ei siis ärsytä somessa leviävät kuvat kokeilevasta taiteesta meikkaamisen saralla. Minua hieman ärsyttää influencerien epätoivoiset yritykset päästä valtaisaan jakoon, mutta eniten ärsyttää sitten verkkojulkaisut, joissa lettikulmakarvoja ja sieraimiin tungettuja tekoripsiä sanotaan meikkitrendiksi. Argh!

Itse näen meikkitrendiksi sellaisen jutun, joka nähdään oikeasti jossain muuallakin, kuin somessa. Itsekin kokeilin meikkiä, jossa piirsin alahuuleeni viivan. Tämä juttu ilmeisesti on lähtenyt huulikorusta. Viiva imitoi huulirengasta. Noh, vaikka ihan hauska meikkitrendi onkin, niin julkaisin blogissani meikkilookin ilman tuota vihreää viivaa. Se ei vaan oikein näyttänyt järkevältä minulla, joten siitä kuvat jäivät mappi-Ö:n uumeniin. Kunnes nyt sitten tässä ärsytykseni ilmaisevassa postauksessa kaivoin yhden niistä kuvista esiin.

Onko sinulla mennyt jokin juttu tunteisiin viime aikoina? Olisi ihan mielettömän hauska kuulla, että onko teillä muillakin jokin näinkin pieni ja mitätön ärsytyksen aiheuttaja.

Tässä muuten kävi nyt niin, että kirjoittaessani ärsytykseni postaukseksi, se lieveni. Kiitokset terapiasta! On jälleen helpompi hengittää, kun verenpaine ei kohise. 😀

Kommentit (8)

Hmmm… ei huono idea tuo huulet kiinni. Tiedän pari tapausta, joita se pukisi. 😀 Hahahaa! Olen väsynyt ja huvitan itseäni nyt hieman ilkeähköllä vitsailulla.

Minua ärsyttää some-maailmassa se, että monet menevät kauneusoperaatioihin, koska on painetta näyttää tietynlaiselta ja he tuntevat olonsa epävarmoiksi, mutta tästä epävarmuudesta ei uskalleta sanoa seuraajille, vaikka ollaan olevinaan niin avoimia ja rehellisiä asioista. Minusta tuntuu, että monen ulkonäöllisistä syistä veitsen alle menemiset kertovat niin suuresta epävarmuudesta, että sitä on vaikea käsittää. Toisaalta mistä sitä tietää, vaikka itsekin halajaisi kropan uudelleen muotoilua, jos sadattuhannet ihmiset katselevat kuvia somessa. Mutta operaatioihin menemisen todellisen syyn naamioiminen johonkin muuhun kuin epävarmuuteen on mielestäni katsojien sumuttamista ja antaa myös vääränlaista viestiä nuoremmille katsojille siitä, että itsensä voi hyväksyä vasta veitsen alla käytyään.

Hyvä kommentti! Minulla itselläni ei ole tarkkaa mielipidettä siitä miten suhtautuisin kauneusleikkauksiin. Nuorempana olin hyvin mustavalkoinen ja se oli ehdoton ei. Olin kauneusleikkauksia vastaan. Nyt vanhempana en ole ihan varma mitä mieltä olen. Tavallaan en ole niitä vastaan, mutta surettaa ne syyt, miksi niitä käytetään. Ehkä se on enemmänkin siinä, että kokee itsensä riittämättömämmäksi, kun itseään kauniimmaksi koettu henkilö vihaa ulkoista olemustaan ja käy korjaamassa kohdettaan. Enhän minäkään siinä tapauksessa ole riittävä, kun se itseään kauniimmaksi koettukaan henkilö ei ollut. Saitko kiinni mitä tarkoitan? Ehkä enemmänkin ne omat negatiiviset tuntemukset leikkauksia kohtaan tulevat minusta itsestäni ja omasta epävarmuudestani.

Oikeastaan voisi sanoa, että AINA kauneusleikkaus on seuraus epävarmuudesta, jos kyseessä ei ole jokin haittaa aiheuttava asia. Ei sitä oikein voi verhota muun syyn taakse. En silti demonisoisi epävarmuutta, koska sehän taas on seuraus ulkopuolisesta maailmasta. Epävarmuutta kokeva henkilö on tavallaan yhteiskuntamme tiukkojen kauneusihanteiden uhri. En pidä siitä miten kauneusleikkaukset ovat kaiken aikaa tavallisin tapa hoitaa ongelma. Kun toisinaan aidosti se päänsisäinen maailmankuva pitäisi muuttaa ammattiauttajan kanssa, eikä mennä muuttamaan itseään ulkoisesti, jotta olisit hyväksytympi ja ihaillumpi yhteiskunnassamme. Tämä on surullinen ilmiö, mutta toki jokaisen oikeus.

Kuten aina kaikella, näen tässäkin aiheessa kaksi puolta. Siksi en oikein osaa muodostaa yhtä tiettyä mielipidettä tai kantaa. Hyvä aihe kyllä, kuten jo alussa sanoin. 🙂

Juuri näin! 🙂
Epävarmuus on täysin inhimillistä. Yritin sanoa, että on mielestäni väärin uskotella itselleen ja muille tällaisten ulkonäön parantelun vuoksi tehtyjen operaatioiden olevan epävarmuuteen liittymättömiä 🙂 Siitä epävarmuudesta kun harvoin puhutaan, kun ”avaudutaan” näistä asioista.

Ymmärsin pointtisi. 🙂 Jollain tavalla on syntynyt sellainen yleinen mielipide, että epävarmuuden vuoksi kauneusleikkaukset eivät olisi hyväksyttyjä, mutta jos sille löytyy jokin muu selitys, niin se olisi fine. Todellisuudessa kuitenkin monessa tapauksessa kyseessä on epävarmuus ja halu tulla hyväksytyksi, ihailluksi ja haluttavaksi. Nämäkin syyt ovat inhimillisiä, mutta jostain syystä ne tuomitaan. Samaan aikaan turhamaisuutta tuomittaessa, yhteiskunnassamme koetaan oikeutetuksi arvostella ihmisiä ulkonäön perusteella. Hyvin ristiriitaista toimintaa.

Minusta nyt hiljakseen on alettu puhua epävarmuudestakin. Tosin ne henkilöt eivät enää ole siinä vaiheessa, että muokkaisivat itseään muiden vuoksi. He tavallaan yrittävät muuttaa maailmaa. Tällaista muutosta on ollut ilo nähdä. 🙂

Oooh! Mitä luomiväriä sulla on noissa kuvissa? Aivan ihana! Mulla on vihreät silmät, menis varmaan niihinkin. Olen lopen kyllästynyt käyttämään neurtraalin ruskean ja harmaan sävyjä silmämeikissäni. Tuossa olisi sitä jotain, mutta ei kuitenkaan liikaa näin aikuisen naisen arkimeikkiin 🙂

Postauksen ensimmäisissä meikkikuvissa minulla on Urban Decay Naked Heat -paletin meikkejä. Ihana paletti! Siitä on moneksi, vaikka onkin niin lämmin. 🙂

Tässä linkkejä postauksiin, joissa se esiintyy:
https://anna.fi/glitz8glam/meikit/urban-decay-naked-heat-kuuma-kuumempi-kuumis/?shared=28087-f1846c64-999
https://anna.fi/glitz8glam/meikit/tutoriaalit-3/meikkitutoriaali-naked-heat-luomivaripaletilla/?shared=28160-9f1071ba-999
https://anna.fi/glitz8glam/meikit/urban-decay-naked-heat-viileampi-meikki/?shared=28197-afda4367-999

Mä niin samaistun 🙂
Juuri tuo että tosta nenäkarvoituksesta olisi tulossa meikkitrendi. Seuraavaksi varmaan tuupataan karvat korvaan tai huuleen kiinni ja ollaan niin trendin aallonharjalla heti? 😀

Hmmm… ei huono idea tuo huulet kiinni. Tiedän pari tapausta, joita se pukisi. 😀 Hahahaa! Olen väsynyt ja huvitan itseäni nyt hieman ilkeähköllä vitsailulla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *