Avautumisia

Lyhyt avautuminen – mikä minua ärsyttää

24.10.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Joskus vaan jokin pieni asia saa ärsyyntymään ihan mielettömästi. En pahemmin avaudu blogissani minua ärsyttävistä asioista, mutta joskus on hyvä tuulettaa ja sanoa ääneen. Tämä on suorastaan hupaisa ärsytyksen aihe. Niin hupaisa, että avautumistani aloittaessani, alkaa minua jo naurattaa ja meinaa ärtymys unohtua.

Somessa enemmän pörräävät eivät ole voineet välttyä kuvilta, joissa on erikoisia kulmakarvoja. Ne saattavat olla aaltomaiset, sulkamaiset tai nyt uusimpana, letitetyt. Eihän kulmia oikeasti letitettyä saa. Tai ainakaan tavallisesti se ei ole mahdollista. Kyseessä on kuvankäsittelyä, kuten minun huonosti kuvankäsitellyissä, aaltomaisissa kulmakarvoissa. Halusin kokeilla ja aika päheethän tuollaiset olisivat.

Luin ihan äskettäin jonkun meikkaajan avautumisesta. Hän vaatii tällaisten kuvankäsittelymeikkien loppuvan. Itse en näe näissä mitään pahaa. En itse osaa ja ole kiinnostunut tekemään aidommalta näyttäviä, mutta ei siinä mielestäni mitään pahaa ole, jos jotkut tekevät ja jakavat Instagramissaan sellaisia. Kyllähän niistä näkee etteivät ole aitoja. Olen kyllä nähnyt kuvia, joissa on aidosti meikattu lettikulmat tai aaltoja. Ne eivät tietenkään synnytä valtaisaa wau-efektiä, koska eivät ole yhtä näyttäviä, kuin feikit kuvat. Aaltohuuliakin on nyt muutamia näkynyt.

Mutta uusin juttu on nenäkarvat. Eikä tässäkään vielä mitään, että joku somen ”influenceri” keksii laittaa tekoripset nenäänsä. Mutta se mikä saa minulla silmänurkan nykimään ja mielen nyrjähtämään, on hömppäpömppämedia, joka tekee klikkiotsikoilla verkkoartikkelin: ”UUSI MEIKKITRENDI BLAABLAABLAA! KATSO KUVAT!” 

Se, että joku somepersoona keksii kuvankäsittelyllä tehdä lettikulmat tai tunkea tekoripset nenäänsä, ei tee jutusta meikkitrendiä! En edes tajua miksi moinen otsikointi ja artikkelien sisältö menevät minulla niin tunteisiin. 😀 Se vaan menee ja ärsyttää niin vietävästi! Trendillä on määritelmänsä sanakirjassa. Se on: kehitystä, suuntausta jne. Tekoripset sieraimissa muutamissa Instagram- ja blogikuvissa ei käsittääkseni vielä ole meikkitrendi. Tosin, influencerit itsekin nimittävät juttujaan trendeiksi hashtageissa, vaikka käsittääkseni ne eivät ole trendejä, vaan hassuttelua ja kokeilua. Yksi keksii, lauma seuraa perässä, mutta harvassa ovat ne, jotka oikeasti aamulla töihin tai illalla treffeille trendissään lähtisivät.

Mutta palatakseni verkkojulkaisujen kirjoittajiin, niin EI! Maailmalla tapahtuu ja siellä keksitään hölmöjäkin asioita. Tiedätte sen julkaisua kirjoittaessanne. Älkää pliis nimittäkö klikkihakuisissa jutuissanne tekoripsiä sieraimissa meikkitrendiksi. Käyttäkää termiä sometrendi tmv.

Ehkä se on siinä, että ihmisiä houkutellaan klikkaamaan ja jakamaan somessa artikkeleita. Saadaan (huonon) artikkelin lukijat ja jakajat ajattelemaan, että kaikkea tyhmää ne meikkaavat keksiikin. Yhden yhtään nenäkarvatrendiä en ole nähnyt livenä. Toki vanhemmilla herrasmiehillä niitä joskus tapaa, mutta heillä ei olekaan tekoripsiä sieraimissaan.

Minua ei siis ärsytä somessa leviävät kuvat kokeilevasta taiteesta meikkaamisen saralla. Minua hieman ärsyttää influencerien epätoivoiset yritykset päästä valtaisaan jakoon, mutta eniten ärsyttää sitten verkkojulkaisut, joissa lettikulmakarvoja ja sieraimiin tungettuja tekoripsiä sanotaan meikkitrendiksi. Argh!

Itse näen meikkitrendiksi sellaisen jutun, joka nähdään oikeasti jossain muuallakin, kuin somessa. Itsekin kokeilin meikkiä, jossa piirsin alahuuleeni viivan. Tämä juttu ilmeisesti on lähtenyt huulikorusta. Viiva imitoi huulirengasta. Noh, vaikka ihan hauska meikkitrendi onkin, niin julkaisin blogissani meikkilookin ilman tuota vihreää viivaa. Se ei vaan oikein näyttänyt järkevältä minulla, joten siitä kuvat jäivät mappi-Ö:n uumeniin. Kunnes nyt sitten tässä ärsytykseni ilmaisevassa postauksessa kaivoin yhden niistä kuvista esiin.

Onko sinulla mennyt jokin juttu tunteisiin viime aikoina? Olisi ihan mielettömän hauska kuulla, että onko teillä muillakin jokin näinkin pieni ja mitätön ärsytyksen aiheuttaja.

Tässä muuten kävi nyt niin, että kirjoittaessani ärsytykseni postaukseksi, se lieveni. Kiitokset terapiasta! On jälleen helpompi hengittää, kun verenpaine ei kohise. 😀