Glitz & Glam

Näin meikkaat kulmakarvat puuterisella tuotteella

Teksti: Minna / Glitz & Glam
*Kaupallinen yhteistyö: postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä

Oikein mahtavaa alkanutta viikkoa! Ihanaa, tällä viikolla alkaa joulukuu ja Glitz & Glam -blogin joulukalenteri! Olettehan mukana perjantaista lähtien?

Joulukalenteria ja sen arvontoja odotellessa postaan uuden kulmakarvatutoriaalin. Noin kuukausi sitten tein kulmatutoriaalin, jossa käytettiin kulmakynää ja kulmille tarkoitettua maskaraa. Tällä kertaa kulmatutoriaalissa puuterinen kulmaväri. Tuossa aikaisemmassa kulmatutoriaalissa mainitsin käyttäväni kulmakynää. Kommenteissa lupauduin tekemään tutoriaalin, jossa käyttäisin puuterista väriä. Tässä kävi niin, että olen nyt vuosien tauon jälkeen intoutunut puuteriseen kulmaväriin. Aika hauskaa meikkailla taas puuterisella värillä.

Tässä tutoriaalissa käytetään NYX Professional Makeup Eyebrow Cake Powder -kulmaväripalettia, jossa on kaksi toisiinsa sopivaa puuterista sävyä sekä väritön kulmavaha. Käyttämäni sävy on Black/Grey.

Lisäksi välineiksi tarvitaan kierreharja sekä viistopäinen sivellin. Siveltimet ovat Cailapin.

Luonnostaan minun kulmani ovat aika olemattomat. Nyt näissä ei ole kestoväriäkään, vaan ovat täysin omassa luonnonvärissään.

Ota viistopäiseen siveltimeen haluamaasi puuterista kulmaväriä. Jos käytössäsi on kaksi sävyä, valitse ensin se vaaleampi.

Määrittele ensimmäiseksi kulmien muoto. Tee viistopäisellä siveltimellä kulmakarvojen alareunan raja. Aloita noin puolivälistä ja jatka aivan häntään asti.

Määrittele seuraavaksi kulmien lähdön alareuna. Älä ota kulmaväriä lisää siveltimeen, jos tuntuu, että siinä on vielä riittävästi väriä. On tärkeää, ettei kulmien lähdöistä tehtäisi liian tummia.

Tee seuraavaksi kulmien reunan yläpuoli. Jätä kulmien lähdön alue vielä meikkaamatta.

Etene yläreunassa aina kulmien häntään asti, jossa ylä- ja alareunan rajat yhdistyvät.

Älä ota siveltimeen lisää väriä, ainakaan aluksi. Käännä sivellin täysin itseesi päin ja tee kulmakarvojen lähdön alueelle alhaalta ylöspäin ja alhaalta yläviistoon suuntautuvin liikkein viivoja. Ne saavat olla haaleita. Katso itseäsi välillä kauempaa peilistä, jotta näet mitä tapahtuu ja erotat tummuuden joka alkaa jo syntyä kulmien lähtöjen alueelle. Jos katsoo pelkästään läheltä peilistä, ei näe syntyvää tulosta ja maalaa herkästi kulmien lähdöt liian tummiksi.

Värittele kevyesti määriteltyjen reunojen välinen alue. Tee värittelyä kevyellä kädellä ja seuraa kulmakarvojen kasvusuuntaa. Voit kääntää viistopäisen siveltimen niin, että se värittelee leveämmän alueen kerrallaan.

Pehmentele ja häivytä jälkeä kulmaharjan avulla. Harjaile kulmia, niin liian selkeät rajat pehmenevät.

Tuntuuko, että muutamat alueet kulmissasi näyttävät vähän liian vaaleilta tai se vaaleampi sävy ei meinaa peittää koloja kulmissasi? Ota siveltimeen tummempaa sävyä.

Paikkaile koloja ja voit halutessasi tummentaa kulmien keskiosan aluetta. Muista, että kulmakarvojen lähtö ja päätös tulevat olla vaaleammat, kuin kulmien keskiosan alue.

Ota kierreharjaan kulmavahaa ja kampaile karvat kuosiin. Vaha myös kiinnittää puuterisen kulmavärin, eli sitoo pigmentit kulmiin. Samalla karvat menevät ojennukseen ja saavat keveää pitoa. Vaha antaa hieman kiiltoa kulmiin, jotka puuterisesta väristä ovat menneet aivan mattaisiksi.

Valmis! Luonnolliselta näyttävät kulmakarvat puuterisella kulmavärillä ovat valmiit. Hieman valjuista kulmista saa todella tuuhealta näyttävät puuterisillakin tuotteilla.

Olen tykännyt näistä NYXin kulmaväreistä. Minulta löytyy kaikki sävyvaihtoehdot. Nykyään parhaiten istuu tämä harmaa (Black/Grey), mutta sitä ennen käytin sävyä Taupe/Ash. Se kulmaduo sopii lähes kaikille. Siksi se kulki työpakissani. Tätä harmaata en enää löytänyt verkkokaupoista, mutta ehkä NYXiä myyvistä Sokoksista löytyy. Taupe/Ash löytyy verkkokaupoista, kuten eleven.fi* ja Kicks*. Muitakin sävyvaihtoehtoja on, mutta tuota Taupe/Ash suosittelen lämpimästi, jos etsii rusehtavaa, joka on oikeasti viileä, mutta ei liian tumma.

Cailapin viistopäinen sivellin ja kierreharja löytyvät monista marketeista ja tavarataloista sekä verkkokaupoista, kuten Sokoksen verkkokauppa.

Kivaa alkanutta viikkoa!

Cailapin siveltimet saatu PR-toimistolta.

Lue myös

X