Glitz & Glam

Sulfaatittomat miesten shampoot kokeilussa

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Tilasin meidän miehille eli pojalleni ja aviomiehelleni kokeiltavaksi Ritualsin sulfaatittomia shampoita. Aina silloin tällöin saan toiveita, että esittelisin myös miesten kosmetiikkaa, niin ajattelin kirjoittaa pitkästä aikaa miehille suunnatusta kosmetiikasta. Onhan tuo isänpäiväkin lähestymässä, ja muutenkin. Käyttäväthän miehetkin kosmetiikkaa ja usein niitä puolisot sekä kumppanit heille hankkivat.

Kaikki kolme Ritualsin shampoota ovat sulfaatittomia sekä silikonittomia. Kaikki shampoot ovat päivittäiseen käyttöön sekä värjätyillekin hiuksille sopivia. Meidän miesten hiukset eivät ole värjätyt, mutta mieheni hiuslaatu on hyvin hentoinen ja huokoinen, poikani hiukset ovat lasimaiset ja jäykät.

Hiukset tai niiden hoitotuotteet eivät ole sukupuolen mukaan jaoteltavia, vaikka myynnissä onkin miesten shampoota, miesten ihonhoitotuotetta jne. Aivan yhtä hyvin nainen tai muun sukupuolinen voi käyttää miehille suunnattua tuotetta, ja vastaavasti miehet voivat käyttää muitakin hiusten ja ihonhoitotuotteita. Kosmetiikka on loppujen lopuksi sukupuoletonta, mutta onhan tällainen roolitus ostopäätöstä helpottava tekijä.

Tällaiset miesten shampoot ovat lähinnä hajustettu maskuliinisesti, pakkauksilla tavoitellaan maskuliinisuutta ja tuotteilla pyritään antamaan ratkaisua tyypillisesti havaittuun tarpeeseen. Jos nyt stereotypioidaan ja puhutaan suurista massoista, niin miehillä on yleensä lyhyet hiukset ja he pesevät hiuksensa päivittäin. Siksi voitaisiin sanoa, ettei lyhythiuksisilla ole samanlaisia tarpeita kuin pitkähiuksisilla.

Tavallaan voidaan tehdä johtopäätös, että hyvin usein miehille markkinoidut shampoot soveltuvat hyvin lyhythiuksisille. Jos mies on pitkähiuksinen, ehkä hänen kannattaa hakea tuotetta ns. ”naisten” shampoista.

The Ritual of Jing Nourishing Shampoo

Päivittäiseen käyttöön soveltuva shampoo, joka ravitsee hiuksia. Shampoo sisältää luomuarganöljyä ja shikakaita, jonka kerrotaan olevan ayurvedassa käytetty luonnollinen ainesosa, jota on hyödynnetty Intiassa jo tuhansien vuosien ajan. Lisäksi shampoossa on käytetty marokkolaisten salaista ylellistä kauneutta lisäävää ainesosaa. Jäin kyllä hieman pohtimaan, että mitähän se sitten lienee?

Tilasin tämän shampoon, koska itse hurmaannuin The Rituals of Jing -sarjan tuoksuun saamani Lookfantasticin spesiaaliboksin kautta. Tuoksu on hieman maskuliininen, mutta ei kuitenkaan liian ”miehekäs”. Voisin hyvin itsekin käyttää.

The Ritual of Jing -tuotteet on jaoteltu kahdeen kokoelmaan, Relax ja Sleep. Molemmissa tuoksulla tavoitellaan rentoutumista ja sisäistä rauhaa.

The Ritual of Samurai Strengthening Shampoo

The Ritual of Samurai on tehokas shampoo, mutta silti päivittäiseen käyttöön soveltuva. Hiuspohjaa ja hiuksia kosteuttava sekä tasapainottava shampoo sisältää bambua ja syvänmeren mineraaleja.

Tuoksun kerrotaan voimaannuttavan ja tuovan itsevarmuutta. Tuoksu on mukavan piristävä ja selkeästi maskuliininen. Poikani olisi halunnut tämän shampoon itsellensä, mutta itse vähän jarruttelin, kun on vähän isompien poikien tuoksu mielestäni. Vaikka poikani onkin kovin mieltynyt miesten tuoksuihin, ei ihan näin vahvasti miehekkäälle tarvitse vielä tuoksua.

The Ritual of Hammam Nourishing Shampoo

Hiuksia puhdistava ja ravitseva shampoo, joka antaa kiiltoa tyvestä latvaan. Shampoo sisältää arganöljyä ja samoja ainesosia, joita vihreäpulloisessa The Ritual of Jing -shampoossakin on käytetty, eli marokkolaista salaista ainesosaa ja shikakaita. Shampoo vahvistaa hiuksia ja hoitaa hiuspohjaa. Siksi soveltuu kaikille hiustyypeille ja päivittäiseen käyttöön.

Shampoossa tuoksuu rosmariini ja virkistävä eukalyptus. Tämä on näistä kolmesta shampoosta tuoksultaan miedoin. Siksi sen myös valikoin poikani käyttöön. Tuoksu on pehmeä, hieman maskuliininen, mutta ei liian miehekäs.

Kaikissa näissä kolmessa shampoossa on hyvin samanlainen koostumus. Väriltään valkea shampoo vaahtoaa ihan mukavasti ja huuhtoutuu helposti. Shampoot ovat sulfaatittomuuden lisäksi silikonittomia, joten ne eivät jätä hiuksia liian siloisiksi. Mieheni kommentoi, että shampoot jättävät todella puhtaan tunteen.

Olen kysellyt meidän miehiltä kommentteja shampoista. Kuulemma hyviä ovat. Hiukset eivät likaannu nopeammin, shampoot pesevät hyvin, eikä lähmää hiuksia. Tuoksut ovat miellyttäneet molempia herroja. Voi kuulemma ostaa uudestaan.

Yritin udella lisätietoa, mutta aika vähän noista meidän miehistä sain irti kommentteja. Toisaalta se kertoo siitä, että ovat ihan tyytyväisiä shampoisiin. Mieheni sanoi, ettei huomaa shampoiden välillä oikeastaan muuta eroa kuin tuoksun. Tämä voi hyvinkin pitää paikkaansa, ettei näissä ole merkittäviä eroavuuksia, sillä kurkkasin kaikkien INCI-listoja, eikä niitäkään voi havaita suuria eroja.

Ritualsin shampoita myyvät: *Lyko (itse tilasin sieltä), *Kicks, *Bangerhead ja *Eleven.

Ritualsin shampoot eivät ole hirvittävän kalliita, mutta toki ylellisyytensä vuoksi ovat markettimerkkejä hintavampia. Hinnaltaan shampoot ovat 10 euron molemmin puolin.

Onko teillä miehille/naisille omat shampoot vai pesettekö samoilla?

Lue myös:

5 parasta sulfaatitonta shampoota

Mies kertoo vinkit parhaimmista isänpäivälahjoista

3 raikastavaa ja viilentävää suihkugeeliä

Miesten shampoot joka lähtöön

X