Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: Lierac vs. L'Oréal Paris

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

En ole pitkästä aikaa kirjoitellut Panosta tai pihistä -postausta. Havaitsin taannoin, että kahdella täysin erihintaisella kasvojen puhdistajalla on paljon yhteneväisyyksiä. Tuotteiden pakkaukset ainakin ovat toistensa kaltaiset sekä brändin kotimaa on sama. Brändien nimetkin muistuttavat toisiaan, vaikka ovatkin aivan eri hintaluokissa sekä jakelukanavat, eli myyntipaikat ovat toisistaan poikkeavat. Postauksessa oleva Lierac on edelleen se PR-näytteenä saatu tuubi, joka vetelee viimeisiään, mutta kuvissa näkyvä L’Oréal Paris on uusi, itse ostettu tuubi.

LIERAC PARIS CREME-IN-FOAM

Paljon kehuja ja mainetta niittänyt Creme-In-Foam -puhdistusvoide on valmistajan mukaan suunnattu erityisesti rasvaiselle ja sekaiholle. Vaahtoava puhdistusvoide on hellävarainen, mutta tehokas puhdistaja kasvoille. Se ei kuivata ihoa, eikä saa sitä tuntumaan kiristelevältä.

Tarkemman esittelyni tästä tuotteesta löydät täältä.

L’ORÉAL PARIS RARE FLOWERS CLEANSING GEL

Viime kesänä ihastuin L’Oréal Parisin uuden tuotelinjan puhdistusgeeliin. Tämä puhdistusgeeli onkin kuivalle iholle suunnattu. Yleensä vaahtoutuvat geelit ovat rasvoittuvalle ja sekaiholle suunnattuja. Rare Flowers Cleansing Gel puhdistaa tehokkaasti, mutta iholle hellävaraisesti. Ihoa ei kiristele, eikä geeli kuivata sitä.

Täältä löydät tarkemman esittelyni tuotteesta.

Vaikka toisen koostumus on voidemainen ja toisen geelimäinen, ovat molemmat kasvoilla vaahtoavia puhdistajia. Jännä juttu tässä on se, että toinen on suunnattu erityisesti rasvoittuvalle iholle ja toinen kuivalle. Vieläpä niin päin, että geeli kuivalle ja voide rasvoittuvalle, joka on tavallaan totutusta käänteinen. Lopputulos on kuitenkin hyvin samanlainen näiden kahden tuotteen välillä. Molemmat ovat hellävaraisia iholle, hyvin puhdistavia ja jättävät kivan tunteen iholle. Ihoa ei kuivata, eikä kiristä. Jää sellainen kosteutettu tunne.

Mikä näistä sitten tekee samanlaisia tuotteita eri hintakategorioissa? En huomaa lopputuloksessa eroa tällä minun sekaiholla, joka on kesällä rasvoittuvampi ja talvella kuivempi. Luulen ja epäilen, että L’Oréal Paris on nuorempien brändi, joten sen ihoa kuivattamaton geelikoostumus on osuva kuivuudesta kärsiville. Lierac on ylellisempi ja kohderyhmä varttuneempi. Heillä rasvoittuva iho vähän epätyypillisempi ja varttuneemmalla iholla on toisenlaiset ominaisuudet kuin nuoremmalla. En varmana olisi pitänyt Lieracin puhdistusvoiteesta nuorempana, enkä varmaankaan L’Oréal Parisin geelistä, sillä kumpikaan ei olisi ollut minun rasvoittuvalle iholle riittävän puhdistava. Pidin nuorempana voimakkaammista puhdistusaineista. Nyt kun ihoni on muuttunut, nämä kaksi ovat olleet mieleisiä sekä toimivia. Hyvin samankaltaisia, vaikka valmistajat ohjeistavatkin niitä eri ihotyypeille.

Samanlainen lopputulos ja melko samanlainen käyttökokemus. Eroa on eniten hinnassa. Lierac Creme-In-Foam maksaa noin 26,00 € / 150 ml, ja sitä myydään apteekeissa. L’Oréal Paris Rare Flowers Cleansing Gel maksaa noin 5,90-6,90 € / 150 ml, ja sitä myydään tavarataloissa, marketeissa sekä päivittäistavarakaupoissa. Noin karkeasti laskettuna L’Oréal Parisin putsaria saa 4 tuubia samalla rahalla kuin Lieracia saa yhden.

Pidän molemmista puhdistajista todella paljon. Ne soveltuvat loistavasti minun 35-vuotiaalle sekaiholle ihan ympäri vuoden. L’Oréal Paris tarjoaa edullisemman hinnan ja helpomman saatavuuden tuotteelle. Lierac taas on hintavampi, mutta tuo suppeammalla jakelulla ja korkeammalla hinnalla sekä tuotteiden laadukkuudella sen tietynlaisen käyttökokemuksen ja tunteen. Laatua ja hyvää saa nykyään edullisestikin, mutta sitä jotain ei L’Oréal Paris pysty tarjoamaan. Se on ne mielikuvat ja arvo, jonka jokin tuote itselleen tuottaa. Ne ovat aina osa käyttökokemusta, vaikka emme sitä myöntäisikään. Toisille ei ole väliä millä kasvonsa pesee, mutta samalle ihmiselle voi olla väliä millä autolla ajaa. Toisille taas kasvoputsarin brändi on olennaisempaa kuin auto jolla kulkee paikasta A paikkaan B. Haluan tällä vain sanoa, että vaikka tuotteet ovat hyvin samankaltaiset, ne eivät kokonaisuudessa ole samanlaiset. Toinen brändi koetaan arvostetumpana kuin toinen. Siitä syntyy se käyttökokemuksen viimeinen silaus, vaikka lopputulos onkin samanlainen. Taloudellisesti on kuitenkin järkevämpää valita se edullisempi, mutta jos kaikki tekisimme kaikessa niin, ei tarvittaisi Audeja, Mersuja ja Bemareita. 😉

Kumman putsarin puoleen sinä kallistuisit?

Jos Panosta tai pihistä -postaussarja kiinnostaa, niin kurkkaa tänne! Sieltä löydät lisää postauksia, joissa vertaan hintavia ja edullisia tuotteita keskenään.

X