Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: ihoa uudistavaa bakuchiolia sisältävät silmänympärysvoiteet

Panosta tai pihistä -postauksen aiheena trendikkäästi bakuchiolia eli ”luonnon retinolia” sisältävät silmänympärysvoiteet. Toisen voiteen hinta ei kukkaroa kurita, toinen voide tarjoaa ylellisempää ihonhoitoa toki myös ylellisemmällä hinnalla.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Panosta tai pihistä -postauksen aiheena trendikkäästi bakuchiolia eli "luonnon retinolia" sisältävät silmänympärysvoiteet. Toisen voiteen hinta ei kukkaroa kurita, toinen voide tarjoaa ylellisempää ihonhoitoa toki myös ylellisemmällä hinnalla.
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Ole Henriksen saatu PR-toimistolta

Mitä bakuchiol on, miksi se on niin suosittu?

Bakuchiolia kutsutaan ”luonnon retinoliksi”. Retinoli eli A-vitamiini on tieteellisesti tunnustettu toimivaksi ainesosaksi. Se uudistaa tehokkaasti ihoa. Retinoli stimuloi ihon kollageenin ja elastiinin tuotantoa, mutta sen lisäksi se rauhoittaa talirauhasten toimintaa ja tuo apuja pigmenttimuutoksiin sekä hillitsee niiden muodostumista.

Valitettavasti retinolilla on myös haittavaikutuksia. Se ei sovellu yleensä herkkäihoisille. Retinoli voi saada rasvoittuvan ja nuorenkin ihon punoittamaan ja ihon hilseilemään. Kuivan ihon hilseiltyä pois alta paljastuu upea ja kiinteämpi iho, mutta ennen sitä monet joutuvat vähän ”kärsimään” kuulaamman ihon eteen. Onhan se monesti kyllä sen arvoista!

Bakuchiol on siitä hyvä, että siinä ei ole näitä samoja haittavaikutuksia kuin retinolissa. Siksi bakuchiol soveltuu myös herkkäihoisille. Iho ei ensin kuivu ja hilseile pois, se ei punoita tai muutu ärtyneeksi, kuten vahvoilla retinolituotteilla on tapana aiheuttaa. Retinolituotteiden käytössä suositellaan varovaista ihon totuttelua ensin, bakuchiolia käytettäessä tällaista ihon totuttelua ei tarvita.

Bakuchiol ei siis ole retinolia, mutta sillä saa vastaavia tuloksia ihonhoidossa ilman haittavaikutuksia. Bakuchiol on aktiiviaine, joka stimuloi ihon omaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Iho napakoituu ja sen väri paranee eli ihostaan saa nuorekkaamman.

Bakuchiol on siis luonnollinen ainesosa, jota saadaan aasialaisen psoralea corylifolia -kasvin siemenistä. Luonnollista retinolia ei saa kasvipohjaisena, jonka vuoksi sitä on valmistettu kosmetiikkakäyttöön synteettisesti. Siksi bakuchiol on ollut tavallaan vallankumouksellinen ainesosa sertifioidussa luonnonkosmetiikassa. Bakuchiol ei sinällään ole mikään ihan uusi keksintö, sillä ainakin kiinalainen lääketiede on hyödyntänyt sitä jo pitkään.

Lue myös: 5 parasta vinkkiä kuivalle ja ikääntyvälle silmänympärysiholle

Olen käyttänyt niin retinolia kuin bakuchiolia. Kyllähän bakuchiol on selkeästi lempeämpi tapa buustata ihon kollageeni- ja elastiinituotantoa. Sen olen kuitenkin havainnut, että vahvaa retinolituotetta käytettyäni havaitsen ihon kuulauden paremmin. Tämä johtuu siitä, että iho menee ensin vähän huonompaan kuntoon, mutta sitten se tuntuu kuin yhdessä yössä muuttuvan upeaksi.

Bakuchiol ei tee ihon pinnasta ensin huonompaa, vaan lähtee hitaasti vaikuttamaan ihon omaan tuotantoon. Kun ihon kunto ja väri paranevat päivä päivältä, ei muutosta usein huomaa yhtä selkeästi.

Tunnettu ja ylistetty bakuchiol-seerumi

Vinkkaan tässä välissä vielä yhdestä kulttimaineisesta bakuchiol-seerumista ennen kun vertaillaan kahta samaa ainesosaa sisältävää silmänympärysvoidetta.

Bybin Bakuchiol Booster on varmasti hyvin monille tuttu bakuchiolia sisältävä ihonhoitotuote. Kulttimaineeseen noussut öljyseerumi teki bakuchiolista tunnetun ja halutun ainesosan kosmetiikassa.

Bakuchiol Boosteria kiitellään sen tehokkuudesta tasoittaa juonteita ja väsymyksen merkkejä ilman haittavaikutuksia. Öljyseerumi sisältää vain kahta ainesosaa; oliiveista saatua skvalaania ja bakuchiolia. Seerumia voidaan sekoittaa muutama tippa kasvovoiteen joukkoon tai käyttää suoraan iholle.

Jos Bybi Bakuchiol Booster herätti kiinnostustasi, niin sitä myyvät esimerkiksi *Oloapteekki, *Lyko, *Bangerhead, *Oletkaunis.

Bakuchiol silmänympärysvoiteiden tehoaineena

Mutta nyt siirrytään pääaiheeseen kaiken pohjustuksen jälkeen. Silmänympärysiho on ohutta ja herkkää aluetta. Bakuchiol on siksi oiva aktiiviaine silmänympärysihon silottamiseen ja heleyttämiseen.

Tänään verrataan kahden eri hintaluokan silmänympärysvoidetta. Jospa ensin kertoisin tuotteista ja niiden koostumuksista.

Ole Henriksen Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Crème

Tämän silmänympärysvoiteen valitsimme Anna-lehden kauneusraadin kanssa Vuoden 2021 parhaasta silmänympärystuotteesta.

Geelivoide on pakattu niin, että kaksi eri koostumusta ovat hauskasti erillään toisistaan. Kun voidetta annostelee pumpun avulla ulos, koostumukset sekoittuvat toisiinsa. Tällä menetelmällä Ole Henriksen pyrkii säilyttämään aktiiviaineet mahdollisimman tehokkaina voidetta käytettäessä.

Bakuchiolin lisäksi geelivoide sisältää peptidejä ja orkidean kantasoluja. Soija- ja riisiproteiini lupaavat häivyttää silmäpusseja ja tummia silmänalusia. Santelipuu, lakritsinjuuri ja kamomillauute hoitavat ja kosteuttavat ihoa.

Lue myös: Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Creme tummille silmänalusille — tummia silmänalusia häivyttävä voide

Ole Henriksen Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Crème tuoksuu. Minusta tuoksu on hyvä, mutta jotenkin aina turhauttaa, jos silmänympärysvoiteeseen on lisätty hajusteita.

Ole Henriksenin silmänympärysvoide soveltuu kaikille ihotyypeille. Oli silmäluomesi sitten kuivat tai rasvoittuvat, Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Crème sopii niille. Koostumus on geelimäinen, joten se ei rasvoita rasvoittuvia silmäluomia. Oikein kuiville silmäluomille suosittelen Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Crèmen päälle lisäksi jotain rasvaisempaa voidetta. Minulla on kuivuuteen ja atooppisuuteen taipuvainen silmänympärysiho, joten kesäaikana Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Crème on riittävä, talviaikana tarvitsen lisäksi rasvaisempaa voidetta silloin tällöin.

Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Crèmen nimessäkin mainitaan blur, joka tarkoittaa blurraamista eli häivyttää ja tasoittaa ihoa. Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Crème tasoittaa ihoa välittömästi kosteuden ja geelimäisen koostumuksensa ansiosta. Pitkäaikaisemmalla käytöllä silmänympärysvoiteessa oleva bakuchiol buustaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa, jotka parantavat ihon kimmoisuutta.

Ole Henriksenin bakuchiol-voide heleyttää kauniisti ihoa ja parantaa aavistuksen sen sävyä välittömästi silmänympärysvoiteen levittämisen jälkeen.

Lue myös: 5 parasta tummuutta häivyttävää silmänympärysvoidetta — parhaat silmänympärysvoiteet tummille silmänalusille

Revolution Skincare Toning Boost Bakuchiol Eye Cream

Revolution on edullinen kosmetiikkamerkki. Toning Boost Bakuchiol -silmänympärysvoide sisältää bakuchiolin lisäksi rypäleensiemenöljyä sekä shea- ja kaakaovoita. Violettisen värinen silmänympärysvoide virkistää silmänympärysihoa ja kirkastaa sävyä.

Toning Boost Bakuchiol Eye Cream on hajusteeton, joten siitä paljon plussaa tälle voiteelle. Vaikka en olekaan hajusteyliherkkä, eivät silmänympärysvoiteet tarvitse olla hajustettuja.

Silmänympärysvoide on suunnattu kuivalle ja kosteusköyhälle iholle. Koostumus on keskitäyteläinen ja selkeästi hieman öljyisempi kuin Ole Henriksenin bakuchiolia sisältävä silmänympärysvoide.

Toning Boost Bakuchiol Eye Cream kosteuttaa sekä aavistuksen heleyttää silmänympärysihoa. Mitään selkeää blurraavaa vaikutusta Toning Boost Bakuchiol Eye Cream ei tarjoa, mutta bakuchiol tuotteessa tekee pidempiaikaisessa käytössä omat parannuksensa silmänympärysihon tekstuuriin.

Lue myös: 5 parasta kosteuttavaa silmänympärysvoidetta — Näillä vältät ihon kuivumisen ja ärtymisen

Vertailussa silmänympärysvoiteiden koostumukset

Ole Henriksen on geelimäinen voide, kun taas Revolutionin voiteen koostumus on perinteisempi, keskipaksu voide. Molempien silmänympärysvoiteiden sävy on violettinen. Violettisella sävyllä luodaan kevyesti heleämpi lopputulos iholle. Ole Henriksenin voiteen sävy on vaaleampi lila, kun taas Revolutionin voiteen sävy on hieman harmahtava violetti.

Ole Henriksenin geelivoidemainen koostumus tuntuu unelmaisen pehmeältä, joka välittömästi häivyttää ihon tekstuuria ja uurteita. Revolution on koostumukseltaan ohuempi, mutta voide on aavistuksen rasvaisempi.

Yhteenveto bakuciolia sisältävien silmänympärysvoiteiden vertailusta

Otetaan vielä plussat ja miinukset yhteenvetona.

Ole Henriksen Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Créme

+ Pumppupullossa voiteen tehoaineet säilyvät paremmin.
+ Pumppupullo on myös hygieeninen.
+ Ihon tekstuuria blurraava.
+ Kauniisti ihoa heleyttävä.
+ Häivyttää juonteita ja tasoittaa ihoa.

– Hintava
– Hajustettu

Saatavuus: *Kicks, *Bangerhead, *Hajuvesi.fi, *Eleven, *Nordicfeel, *Cocopanda, *Boozt

Revolution Toning Boost Bakuchiol Eye Cream

+ Edullinen hinta
+ Hajusteeton
+ Öljyt tuovat voiteeseen täyteläisyyttä ja suojaavat ihoa kuivumiselta.
+ Hieman häivyttää juonteita.

– Purkkiin pakattuna tehoaineiden säilyvyys arveluttaa.

Saatavuus: *Lookfantastic, *Beauty Bay, *Lyko

Kummasta pidin enemmän?

Joudun sanomaan, että Ole Henriksen oli miellyttävämpi. Rakastin sen blurraavaa vaikutusta ja koin sen muutenkin tehokkaammaksi hoitamaan silmänympärysihoa. Geelivoide virkisti ja heleytti ihoa sekä kosteutti paremmin. Talviaikana laitoin hieman rasvaisempaa silmänympärysvoide bakuchiol-voiteen päälle, koska silmänympärysihoni kuivuu niin herkästi talviaikana.

Revolutionkin on hyvä, mutta tässä asiassa panostus kannattaa. Saa hieman enemmän hyviä puolia, vaikka molemmat kuuriluontoisessa käytössä parantavat aavistuksen silmänympärysihon tekstuuria.

Oletko kokeillut bakuchiolia sisältäviä ihonhoitotuotteita?

Kiinnostaako sinua muut Panosta tai pihistä -postaukseni? Täältä löydät aikaisemmat Panosta tai pihistä -postaukset!

 

Lue myös

5 parasta tummuutta häivyttävää silmänympärysvoidetta 

3x edullinen silmänympärysvoide

5 parasta aurinkosuojaa silmänympärysiholle

X