Glitz & Glam

5 parasta vinkkiä kuivalle ja ikääntyvälle silmänympärysiholle

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tämän sunnuntain 5 parasta -aiheena kuivan ja ikääntyvän silmänympärysihon vinkit. Miten silmänympärysihoa tulee hoitaa ja mitä tulee huomioida, jotta meikki ei aiheuttaisi vanhentavaa efektiä? Varmaan monelle tuttua, että ikääntyvä silmänympärysiho on ihan ok ilman meikkiä. Mutta sitten kun päälle laittaa meikkivoiteen tai peitevärin, niin peilistä katsookin vanhemmalta näyttävät silmät kuin oikeasti ovatkaan. Minulle on ok, että ikä tuo uurteita ja ryppyjä, mutta ei ole kivaa näyttää peitevärin vuoksi vanhemmalta kuin on.

Minulla on atooppisuuteen taipuvainen silmänympärysiho. Siitä syystä kosteus haihtuu ihosta hyvin herkästi. Jokainen tietää, miltä näyttää kosteusköyhä iho. Se muuttuu kreppipaperimaiseksi. Jos en hoitaisi silmänympärysihoani orjallisesti, lopputuloksena olisi kivulias ihottuma. Tämä ongelma alkoi minulla jo 14-vuotiaana. Ikääntyminen tekee kanssa oman tehtävänsä. Olen nyt 37-vuotias, joten en tietenkään enää ole yhtä sileä kuin parikymppisenä.

Nyt kerron vinkit, joita toteutan ja joista olen kokenut olevan selkeää apua. Minusta tuntuu ja näyttää, että toisinaan silmänympärysihoni on jopa sileämpi kuin muutama vuosi sitten, kun olin juuri ja juuri kolmekymppinen.

Kosteuta hoitonesteellä ja seerumilla – kerrosta kosteus!

Ihonhoidon merkittävin juttu on kosteutus. Edelleen moni hakee apua kuivalle ja kosteusköyhälle ihollensa voidepurkista tai öljyistä. Kosteusvoide voi lisätä kosteutta ihossa, mutta öljy ei lisää ihon vesipitoisuutta. Nämä kyllä suojaavat kosteuden haihtumista, mutta eivät lisää kosteutta.

Kun aloin käyttää kosteuttavia seerumeja ja hoitonesteitä myös silmänympärysiholle, oivalsin niiden merkityksen. Silmänympärysihokin vaatii kosteutusta. Jos iho on kosteusköyhä ja/tai ikääntyvä, saa runsaalla kosteutuksella ihosta sileämmän, tasaisemman ja vastustuskykyisemmän.

Painele kosteuttava, vesimäinen seerumi ja/tai hoitoneste myös silmänympärysihollesi. Jos vain suinkin viitsit, kerrosta kosteutta 2-4 kertaa. Huomaat sen tuoman avun – varmasti! Huomioi kuitenkin, etteivät kaikki seerumit ja silmänympärysvoiteet sovellu silmänympärysiholle. Hyvä ”nyrkkisääntö” on, että jos tuotteessa lukee, vältä silmänympärysihoa, niin sitä kannattaa noudattaa. Joissakin tuotteissa saattaa olla, vältä aineen joutumista silmiin. Se ei välttämättä ole kehotus välttää silmänympärysihoa, mutta tällöin kannattaa olla huolellinen, ettei ainetta joudu suoraan silmiin.

Lukitse aina kosteus silmänympärysvoiteella

Yksinään kosteuttava seerumi ja hoitoneste eivät auta. Pitää aina lukita kosteus. Pahoittelen, että välillä toistan ja toistan samaa, mutta edelleen tämä tulee monille uutena juttuna. Eli kun silmänympärysiho on kyllästetty kosteudella, lukitaan kosteus voiteella. Voide suojaa ihoa ja saa sen säilyttämään kosteustasapainon pidempään.

Muista kosteuttaa myös yläluomi! Jos silmänympärysiho on kuiva ja ikääntyvä, tarvitsee silmäluometkin kosteutta. Älä siis unohda silmäluomia, vaikka olisitkin lukenut, ettei yläluomelle kuuluisi laittaa voidetta. Kyllä sinnekin kuuluu laittaa, jos silmäluomet kuivuvat.

Pohjusta ennen meikkiä

Jos tuntuu, että tehokas ihonhoito ja kosteutus eivät riitä, niin pohjusta silmäluomesi ennen meikkiä. Kosteuttavat primerit kasvoille sopivat myös alaluomelle. Voit myös kokeilla painella hyvin, hyvin varovaisesti kasvoöljyä alaluomellesi. Oikein kylminä talvina olen käyttänyt kasvoöljyä meikin alla myös alaluomella. Se on tavallaan kuin pohjustaja. Mutta toistan edelleen, hyvin varovaisesti annosteltuna. Muuten peiteväri ei pysy, koska öljy liuottaa meikkiä. Paras tapa on niin, että sormissa on juuri ja juuri sellainen tuntuma, että niissä on öljyä. Sitten painelee varovasti alaluomelle ennen meikkaamista.

On myös silmänalusihoa preppaavia tuotteita. Myös peitevärin mukana saattaa olla preppaava tuote. Tästä kerron lisää huomisessa postauksessa. Minun uusi suosikkini, joka kuvassa näkyy!

Valitse oikeanlainen peiteväri

Tiedän kokemuksesta, että oikeanlaisen peitevärin löytäminen on haastavaa. Liian monet peitevärit ovat kuivakoita alaluomella. Lue minun 5 parasta peiteväriä silmien alle -postaukseni. Löydät sieltä vinkkejä, joita kokeilla.

Lue myös It Cosmeticsin peiteväristä ja kuvassakin näkyvästä Bobbi Brownin peiteväristä. Huippuja nekin ja kuuluvat parhaimpiin. Bobbi Brownin peitevärin yhteydessä esittelen myös silmien alle tarkoitettua puuteria. Kannattaa tsekata sekin!

Kostuta meikkisieni tai meikkisivellin kosteuttavalla kasvosuihkeella

Ja sitten vielä yksi varma vinkki. Kun levittää peiteväriä tai meikkivoidetta silmien alle, kannattaa kostuttaa meikkisieni tai meikkisivellin kosteuttavalla kasvosuihkeella. Vedellä kostutus on ihan hyvä, mutta kosteus ei ole yhtä pitkäkestoinen. Kosteuttava kasvosuihke antaa pitkäkestoisemman kosteuden. Varmista vain, ettei käyttämäsi kasvosuihke ole runsaasti voimakkaita alkoholeja sisältävä. Voimakkaita alkoholeja sisältävät kasvosuihkeet kuivattavat ja ärsyttävät herkkää silmänympärysihoa.

Kokeile näitä kaikkia yhdessä, erikseen tai nappaa vain muutama vinkki kokeiluusi. Erityisesti suosittelen ihonhoitoon liittyviä vinkkejä. Ihonhoidossa on kaiken alkuja juuri. Meikkausvinkit sitten taas voivat olla siinä lisäapuna. Minä käytän näitä kaikkia.

Oletko käyttänyt jotain näistä tai kaikkia? Voisitko suositella muitakin kokeilemaan?

Lue myös

X