Glitz & Glam

5 parasta kosteuttavaa silmänympärysvoidetta – Näillä vältät ihon kuivumisen ja ärtymisen

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Kuiva, kosteusköyhä tai jopa ärtynyt silmänympärysiho. Jos etsit oikeasti kosteuttavaa silmänympärysvoidetta, niin tässä postauksessa niitä tulee!
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Postauksessa saatuja tuotteita

Minulla on atooppisuuteen taipuvainen iho paikka paikoin. Kasvoilla tuo alue on silmänympärysiho sekä suupielet. Ensimmäisen atooppisen ihottuman sain silmänympärysiholleni 14-vuotiaana. Se oli aivan järkyttävää! Siitä lähtien olen käyttänyt voiteita myös silmänympärysihollani.

Valitettavasti joskus aikoinaan ihonhoitotaitoni ja ymmärrykseni ei ollut samaa luokkaa kuin nykyään, joten kyllä minulla tuon jälkeenkin on ollut ihottuma silmänympärysiholla. Viimeisimmästä on kylläkin jo 10 vuotta aikaa. Olen siis oppinut!

Tiesithän, että jos tarvitset kosteuttavan silmänympärysvoiteen, älä hanki aina vain paksumpaa ja täyteläisempää. Ne harvemmin ovat ratkaisu, sillä kosteutta tarvittaessa tarvitaan nimenomaan kosteutta, ei ravitsevuutta ja pelkästään suojaavuutta.

Olen testannut vuosien aikana lukemattomat määrät silmänympärysvoiteita. Etsin ja haen aina vaan parempia ja kulloisellekin ikäni vaiheelle sopivinta tuotetta. Nämä tämän postauksen viisi kosteuttavaa silmänympärysvoidetta ovat parhaimpia! Mukana myös yksi bonus, josta olen kuullut vuosien aikana runsaasti kehuja.

Filorga Time-Filler Eyes

Tämä Filorgan silmänympärysvoide on hyvin kosteuttavista voiteista vähän poikkeava. Yleensä superkosteuttavat silmänympärysvoiteet ovat koostumukseltaan ohuehkoja. Tämä Filorgan voide on siitä vähän poikkeava, sillä se on kosteuttava, mutta sen koostumus on myös täyteläinen.

Filorgan Time-Filler Eyes -silmänympärysvoide on täyteläinen, mutta silti hyvin ihoon imeytyvä. Kosteuttavuutensa lisäksi se tasoittaa välittömästi ihon pintaa, antaa suojaavan kerroksen kosteuden haihtumista vastaan sekä ravitsee silmäripsiä.

Tuon ripsien ravitsevuuden olen havainnut itsekin. Silmäripsistä tulee muutaman viikon jälkeen selkeästi vahvemmat, parhaimmillaan ne vaikuttavat pidemmiltä ja tuuheammilta.

Hinta: 47,00-56,90 € / 15 ml (norm. hinta, usein saa 38-46 eurolla)
Saatavuus: *Lyko, *Cocopanda, *Bangerhead, *Eleven ja *Kicks

 

Lue lisää: Silmänympärysvoide talveksi

Ziaja Med Lipid Formula Physioderm Eye Cream

Sitten vähän edullisempi silmänympärysvoide, jota olen käyttänyt jo 2-3 tuubia. Ziaja Med dermokosmetiikkasarja, joka on suunnattu erityisesti vaativalle ja herkälle iholle. Voide sopii myös jo niin pahasti kuivuneelle iholle kuin atooppisen ihottuman hoitoon. Voide rauhoittaa ihoa ja antaa suojan, jonka alla iho pääsee parantumaan.

Ziaja Med Lipid Formula Physioderm -silmänympärysvoide kosteuttaa ja ehkäisee ihonalaisen kosteuden haihtumista, eli kosteuttavuuden lisäksi se antaa hyvän suojan. Voide luo suojaavan derma membrane -rakenteen iholle, joka imitoi ihon luonnollista suojaa.

Rakastan tätäkin silmänympärysvoidetta! Koostumus on keskitäyteläinen, mutta talviaikana ihoni imee voiteen todella tehokkaasti, joten tuolloin koostumus tuntuu melkein kevyeltä.

Koska tuote on suunnattu herkkäihoisille, se on hajusteeton, mutta myös sen raaka-aineet ovat lähes hajuttomia.

Hinta: 19,90 € / 15 ml
Saatavuus: jälleenmyyvät kauneushoitolat

 

Lue lisää: Tehokkaasti kosteuttava ja suojaava silmänympärysvoide

Avène Soothing Eye Contour Cream

Sitten toinen vastaavanlainen silmänympärysvoide, jota lukuisat atooppisesta ihosta kärsivät ovat kehuneet. Muistan, kun meikkaajana työskennellessäni välillä asiakkaillani oli atooppista kuivuutta silmänympärysiholla. Koska itsellänikin on muutamia alueita, joihin ihottuma voi iskeä, vaihdoin heidän kanssa kokemuksia ja tuotesuosituksia. Jokainen ihonhoitoonsa panostanut vannoi tämän silmänympärysvoiteen nimeen.

Erityisesti herkälle ja atooppiselle iholle suunnattu silmänympärysvoide kosteuttaa tehokkaasti ja luo suojan, jotta kosteus ei haihtuisi ihosta. Tätäkin silmänympärysvoidetta voidaan käyttää atooppisen ihottuman hoitoon.

Voiteen kevyt koostumus imeytyy ihoon mukavan nopeasti. Avène Soothing Eye Contour Cream on hajusteeton, joten se soveltuu myös hajusteherkille. Silmänympärysvoide on saanut myös Allergia- ja astmaliiton yhteistyömerkinnän.

Hinta: 11,45-25,00 € / 10 ml
Saatavuus: *Oloapteekki sekä useat muut apteekit

 

Lue lisää: Superkosteuttava silmänympärysvoide herkälle iholle

Filorga Optim-Eyes Eye Contour Cream

Sitten toinen Filorgan silmänympärysvoide. Tämäkin on suosikkejani, mutta pidän enemmän tämän postauksen alussa olleesta Time-Filler Eyes -voiteesta.

Tämä kolmivaikutteinen Optim-Eyes Eye Contour3 -silmänympärysvoide on yksi Filorgan suosituimmista tuotteista. Kolmivaikutteinen silmänympärysvoide lupaa vähentää tummia silmänalusia ja turvotusta sekä silottaa hienoja uurteita ja juonteita.

Erittäin helposti ihoon imeytyvä geelivoidemainen koostumus sisältää hyaluronihappoa, joka syväkosteuttaa ihoa ja siten saa ihon näyttämään sileämmältä. Tämä on erittäin runsaasti kosteuttava, mutta sen verran keveä, että talviaikana kuivuudesta kärsivälle silmänympärysiholle suosittelisin päivällä meikkiä suojaksi. Iltaisin voi sitten käyttää täyteläisempää voidetta Optim-Eyesin päälle.

Eli voiteella ei ole niin tehokas suojaavuus kosteuden haihtumista vastaan, mutta tehokas kosteuttaja se on. Siksi suosittelen talviaikana erittäin kuivalle silmänympärysiholle lisäksi täyteläistä voidetta tai meikkiä suojaksi. Yksinään käytettynä ideaali rasvoittuville silmäluomille, sillä tämä voide ei ole ollenkaan rasvainen.

Hinta: 44,00-56,90 € / 15 ml (norm. hinta, usein halvemmalla saatavissa)
Saatavuus: *Bangerhead, *Kicks, *Eleven, *Lyko, *Nordicfeel, *Cocopanda, *Skincity

 

Lue lisää: 3x Filorgan silmänympärysvoide

Whamisa Organic Flowers Eye Essence

Sitten vielä toinen kevyt silmänympärysvoide, joka kosteuttaa todella tehokkaasti. Tämä on oikeastaan Essence eli hoitoneste, mutta kyllä tämän silmänympärysvoiteisiin kategorioin.

Whamisan silmänympärystuote on pakkauskooltaan suuri, joka kannattaa huomioida tuottaan hintaa katsoessa. Tyypillisesti silmänympärysvoiteet ovat 10-15 ml, mutta on joitakin 20 ml:n pakkauskokoja. Tämä Whamisan tuote on 30 ml, joka on siis sama kuin useiden meikkivoiteiden pakkauskoko. Eli yhdessä tuubissa on kaksinkertainen määrä kuin tavallisesti silmänympärysvoiteissa.

Whamisan silmänympärysvoide on siitä kanssa kätevä, että se soveltuu erinomaisesti myös kasvovoiteeksi. Suuri pakkauskoko mahdollistaa tuotteen käyttämisen koko kasvoille. Rasvoittuvalle iholle hyvä kosteusvoiteeksi, selkeästi kuivemmalle iholle loistava seerumiksi.

Koostumus tuntuu seerumilta, joka imeytyy hyvin ihoon virkistäen ja raikastaen sitä. Iho saa runsaasti kosteutta, joka taas auttaa kosteuden vähäisyydestä kärsivää ihoa. Kuiva silmänympärysiho ”hörppää” voiteen nopeasti, mutta saa välittömästi kosteudesta kyllästetyn pinnan, jonka seurauksena iho muuttuu sileämmäksi.

Suosittelen aikuisemmalle iholle lisäksi jotain täyteläisempää voidetta päälle käytettäväksi näin talviaikana, mutta kesällä riittää yksinäänkin käytettynä. Koska Whamisan silmänympärysvoide ei ole ollenkaan rasvainen, se ei suojaa kosteuden haihtumista kaikista tehokkaimmin, vaikka se kosteuttaakin äärimmäisen hyvin. Rasvoittuville silmäluomille loistava yksinään käytettynä.

Hinta: 43,50-49,90 € / 30 ml
Saatavuus: *Eleven, *Lyko (saatavilla myös testikoko 3,90 euron hinnalla), *House of Organic, *Hyvinvoinnin, *Jolie

BONUS

Kuva: Louis Widmer

Louis Widmer Eye Contour Cream

Sitten vielä lupaamani bonus vinkkauksena. Minulla on ollut tätä Louis Widmerin kulttimaineista silmänympärysvoidetta, mutta siitä on jo monta vuotta aikaa. Silloin en tähän hurmaantunut. Ehkä se johtui voimakkaasta tuoksusta, en oikein enää muista. Nykyään voiteen saa myös hajusteettomana!

Aina tasaisin väliajoin tätä hehkutetaan ja Louis Widmerin silmänympärysvoiteen nimeen vannotaan. Sanotaanko vaikka näin, että tässä runsaudenpulassa, missä elämme nykyaikana, mikään tuote ei voi olla perättömästi niin kehuttu. Siksi tässä voiteessa on pakko olla erinomainen kosteuttavuus, jonka vuoksi aina vaan tätä kehutaan.

Koska en oikeastaan muista omasta testailustani muuta kuin sen, että en kokenut voidetta maailmaani mullistavaksi, en voi kertoa omia kokemuksiani, mutta vinkkaan lukuisten tätä kehuneen.

Kun saan muutaman silmänympärysvoiteeni loppumaan (yksi vetelee jo viimeisiään!), niin ostan tämän uudelleen testattavaksi. Palaan sitten kertomaan tarkemmista yksityiskohdista ja omista kokemuksistani.

Hinta: 30,00-36,00 € / 15 ml
Saatavuus: *Oloapteekki ja muut apteekkiverkkokaupat sekä liikkeet

Loppuun vielä vinkki!

Vesikosteutta saa buustattua silmänympärysihoon samalla tavalla kuin kasvojenkin. Vesimäiset seerumit ja hoitonesteet lisäävät myös silmänympärysihon kosteuspitoisuutta. Siksi käytän aina silmänympärysvoiteen alla jotain vesikosteutta. Siten silmänympärysihoni pysyy hankaluudestaan huolimatta niin kosteustasapainoisena kuin se vain suinkin voi.

Vesikosteuden päälle kun levittää vielä erittäin kosteuttavan voiteen, niin pääsee parhaimpaan lopputulokseen, eikä iho enää pääse ärtymään kuivuudesta tai pahimmillaan pääse syntymään kivuliasta ihottumaa.

Onko sinulla suosikkia erittäin kosteuttavista silmänympärysvoiteista?

 

Lue myös:

5 parasta vinkkiä kuivalle ja ikääntyvälle silmänympärysiholle

5 parasta keinoa silmien aamuiseen turvotukseen

5 parasta tummuutta häivyttävää silmänympärysvoidetta

X