Glitz & Glam

5 parasta kauneusvinkkiä äidiltä äideille

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Ihan ensiksi oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille! Olitpa sitten ihmislapsen äiti tai karvaisen adoptiolapsen äiti (viittaan lemmikkeihin).

MG_5486_nettimv

Viime vuonna kirjoitin omasta äitiydestä. Postaukseni löydät tämän linkin takaa. Tänään on sunnuntai ja viikoittaisen 5 parasta -postauksen päivä. Halusin pitää kiinni 5 parasta -postauksen rytmistä, mutta kirjoittaa myös jotenkin äitienpäivään liittyen. Päätin yhdistää päivän teemat ja kirjoittaa äideille (ja miksipä ei muillekin) parhaimmat kauneusvinkit. Ei yhtä syvällistä, kuin viime vuonna, mutta haittaako se? Ei äitiys ole pelkkää syvällisyyttä ja suuria tunteita. Äitiys on myös kepeää ja hassutteluakin. Itse olen kahden lapsen äiti, kauneusalan ammattilainen ja kauneusbloggaaja. Tavallaan joudunkin työni ja bloggaamisen vuoksi panostamaan itseeni. Myönnän, että vapaapäivinä en jaksa! Olen elänyt äitiysloma-ajan, jossa kuljetaan maidolta ja puglulta haisevana lypsykoneena.

Jotenkin minusta tuntuu, että Suomessa vallitsee asenne, että äitien tulee huolehtia vain lapsista ja omasta ulkonäöstään huolehtiminen on turhamaista ja tyhmää… ellei kyse sitten ole raskauskilojen pudotuksesta. Niistä jaksaa kyllä joka taho huolehtia. Lääkäri, neuvolatäti, ystävät, sukulaiset jne. Onko se väärin, jos äiti-ihminen haluaa näyttää freesiltä ja saada tavallaan virkeämmästä ulkonäöstään virkeämmän tunteen? Meikkaamisella on psykologisia vaikutuksia. Tämä pätee myös siihen, jos on esim. flunssassa. Jos peilistä katsoo harmaan kalvakka zombi, niin ei se oloa saa paremmaksi. Päinvastoin! Tunnet itsesi entistä kipeämmäksi ja väsyneemmäksi. Pieni freesaus auttaa. Kun peilistä katsoo säteilevämpi ja pirteämmän näköinen sinä, niin olokin on heti jaksavampi ja parempi.

Kenenkään ei ole pakko meikata, jos ei halua. Kenenkään äidin ei ole pakko huolehtia omasta ulkonäöstään, jos ei halua. Mutta turha sitä haluavien on tuntea itseään huonommaksi. Ei se väärin ole, jos äiti haluaa lapsistaan huolehtimisen lisäksi huomioida itseään ja tehdä edelleen niitä asioita, joita teki ennen lasta/lapsia. Listasin muutamia kauneuteen liittyviä vinkkejä, jotka soveltuvat kyllä kaikille, mutta muistuttamaan äitejä. Erityisesti niitä, jotka juuri nyt elävät sitä ihanaa vauva-aikaa, mutta tarvitsisivat toisinaan vähän huomiointia itseäänkin kohtaan.

Uni, vesi ja oikea ravinto

Siinä kauneuden kaikista tärkeimmät! Niin… se uni… Mistä saada lisää aikaa nukkumiseen? Toisilla taas lapsi valvottaa jopa vuosia. Vauva-aika on rankkaa monilla. Tähän en jaa mitään suurempia vinkkejä. En vain voi ohittaa tuota tärkeintä kauneus- ja terveysvinkkiä. Jokainen tietää noiden tärkeyden, mutta niitä ei silti voi ohittaa.

Uni – yritä nukkua aina, kun se on mahdollista. Syitä vähäiseen unen määrään on monia, joten en sen ihmeellisempiä vinkkejä voi jakaa.
Vesi – juo vähintään 2 litraa vettä joka päivä. Minun vinkki: älä ohita keittiön vesihanaa juomatta lasillista vettä.
Ravinto – hmmm… sielu tarvitsee toisinaan niitä epäterveellisiä juttuja, joten pelkällä porkkanalla eläminen ei ole tarpeen. Olisin tekopyhä jos alkaisin tähän neuvomaan terveellisiä ruokia. 😀 Tiedän teorian, mutta en meinaa oppia säännöllistä syömistä. Miksi en ota välipalaa, kun lapsillenikin sellaista laitan? Miksi vedän illalla ja yöllä päivän energiavajeen ja usein vielä överisti? Opiskelu tällä elämän osa-alueella jatkuu…

Hygienia

Puhtaudesta huolehtiminen on kaikille tärkeää, mutta tiedän kokemuksesta, että väsyneenä ja erityisesti vauva-aikana oli pelkkä suihkussa käynti raskasta. Saati sitten puhdistaa ja kosteuttaa kasvot kaksi kertaa päivässä. Kuitenkin tuo kasvojen puhdistaminen on tärkeää. Lipsun vieläkin vapaapäivinä aamupesusta. Jos lipsuntaa tapahtuu paljon, sen huomaan heti ihoni epäpuhtauksista. Mustapäitä syntyy enemmän. Tosin kovin herkälle ja kuivalle iholle on vain parempi, ettei sitä liikaa puhdistella. Kun vain jaksaa pestä hiukset ja kasvot (tietysti vartalon muutenkin), niin olokin on raikkaampi. Mutta jos hiuksia ei ole jaksanut pestä, niin kuivashampoot ovat loistava keksintö! Minulle on käynyt tilanteita, joissa olen ollut virttyneissä leggareissa ja hiukset likaisena, kun meille tulee yllätysvieraita. Kuivashampoota hiuksiin, niin kehtaa ottaa vieraita vastaan.

Ihanalta tuoksuvat suihkugeelit piristävät mieltä suihkussa. Niinkin arkinen toimenpide, kuin rauhassa suihkussa käyminen voi olla vieläkin ylellisempää ihanalta tuoksuvien saippuoiden kanssa. Lushin suihkugeelit ovat minulle niitä luksussaippuoita.

Kasvojen puhdistuksessa misellivedet ja puhdistusliinat ovat loistavia kotiäidin tuotteita. Niin helppoa ja nopeaa puhdistaa kasvot. Kirjoitin ensimmäisestä misellivesitestauksestani täällä.

Kuivashampoo – tuo maailman yksi parhaimpia keksintöjä! Jos hiukset ovat likaiset tai päänmyötäiset, niin kuivashampoo pelastaa tilanteen. Olen esitellyt lukuisia kuivashampoita, mutta tässä linkki Batisten kuivashampoiden vertailuun ja tässä monien muidenkin merkkien kuivashampoo vertailuun.

Pieni ehostus kotona

En tarkoita, että kotona lasten kanssa ollessa pitäisi kenenkään näyttää tältä, ellei nyt itse halua. 😀 Enemmänkin tarkoitan sellaista helppoa ja vähäistä, josta voi saada itselleen hyvän mielen ja tunteen siitä, että ei ole kadottanut itseään kokonaan. Ehkä vauva-aikaa eläneet muistavat sen tunteen, joka välillä saattaa hiipiä mieleen – olenko kadottanut itseni?

BB-, CC-, DD- ja EE-voiteet ovat loistavia kotikäytössäkin. Myös Lancômen uusi hybridimeikkivoide Miracle Cushion on kätevä. Helppo, nopea, luonnollinen ja monta ominaisuutta samassa. Ihon sävy tasoittuu, tummat silmänaluset eivät näytä enää yhtä tummilta, iho saa hieman heleyttä. Vähän ihotyypistä ja käytetystä voiteesta riippuen, saattaa pystyä korvaamaan kosteusvoiteen päiväkäytössä.

Huulipuna tai huulikiiltokin voi tuntua hassulta kotona, mutta sävylliset huulivoiteet! Huulet saa kosteutta ja sinä näytät ja tunnet itsesi huolitellummaksi.

Sipaisu maskaraa on kyllä siinä ja siinä, että onko hifistelyä kotipäivinä. Joskus kyllä hifistelen sen verran, mutta harvemmin. Jos meille on tulossa kylään joitakin harvemmin meillä käyviä, niin silloin maskara (ja poskipuna) kyllä ehdottomasti kuuluvat ehostukseeni.

Jos silmät punoittavat väsymyksestä tai on jopa tullut itkettyä hormonien myllertäessä, niin vaaleat sävyt alaluomen sisärajauksissa peittävät punoitusta ja kirkastavat katsetta.

Ehostus ulos mennessä

Pienten lasten äideillä on kiire, eikä siihen ehostukseen usein ole aikaa. Laitan muutaman meikkilookin vinkiksi siitä, miten pienillä jutuilla on ulos lähtiessä nopeasti laittautuneemman näköinen.

Pikameikki IDUN Mineralsin tuotteilla. Tähän löytyy tutoriaali täältä.

NYXin meikeillä tehty arkimeikki, johon myös tutoriaali, joka löytyy täältä.

Meikkipohja, ehostetut kulmat, poskipuna, maskara ja raikas huulipuna ovat kanssa nopea tapa. Meikkilookin esittely täällä.

Itsensä hemmottelu

Loppuun vielä tuotevinkkejä, joilla hemmotella itseään.

Kasvonaamiot ovat ihanaa hemmottelua itselleen, jos vain suinkin jaksaa ja ehtii. Jos sinulla on tyttölapsi, niin miksipä et pitäisi hänen kanssaan yhteistä hemmotteluhetkeä? Lushilta löytyy ihania ja turvallisen oloisia tuorekasvonaamioita. Olen esitellyt kosteuttavan Oatifix -kasvonaamion täällä.

IMG_1945

Tai voit tehdä kasvonaamion itse, jolloin ei tarvitse pelätä sen käyttöä lapsellesi.

Yön yli naamiot ovat ehdottomasti kaikista kiireisimmän äidin tuotteita. Esittelin tämän Samparin So Much Dew Midnight Mask -naamion tässä postauksessa.

Yönaamioita löytyy monelta valmistajalta ja yksi sellainen oli kerran LivBoxissakin.

Pikakaunistajat ovat kanssa mahtavia! Glamglow’n kasvonaamiot myös kuorivat hieman ihoa. Iho on selkeästi paremman tuntuinen ja kuulaampi. Olen esitellyt Glamglow’n naamioita täällä ja täällä.

Siinä oli minun 5 parasta kauneusvinkkiä äideille. Hömppäpostaus, mutta halusin äitienpäivän kunniaksi saada blogiin äitejä huomioivaa luettavaa.

IMG_1251

Vaikka täällä blogissa höpötän suurimmaksi osaksi kauneudenhoitosta, niin elämääni kuuluu muutakin, eikä maailmani pyöri oman naamani ympärillä.

IMG_1281

Myönnän, että voisin olla parempikin äiti, mutta tiedän, että en ole huono. Vaikka kyllä usein mielessäni huudan, että olen huono äiti! Tiedän todellisuudessa, että en ole. Minulla saattaa vain olla niin korkeat vaatimukset itseäni kohtaan. Olen ehkä hieman liian kiireinen ja sen vuoksi stressaantunut, joka taas tietää sitä, että väsyttää ja olen äreä. Varmaan hyvin tavallista monilla teilläkin.

hulluttelua

IMG_2024

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! Erityisesti omalle rakkaalle äidille!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Lue myös

X