Glitz & Glam

5 parasta primeria kuivalle talvi-iholle

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Joka sunnuntainen 5 parasta olisi jälleen vuorossa.

lumene13

Onko iho pakkasen ja kuivan huoneilman kuivattama? Näyttääkö meikkipohjasi heti levityksen jälkeen tai parin tunnin päästä kuivalta? Tuntuuko siltä, että ihosi näyttää meikattuna vanhemmalta, kuin ilman meikkiä? Oletko keväästä syksyyn kasvot kiiltelevänä, mutta nyt kärsit aivan päinvastaisesta ongelmasta?

Ennen kaikkea iho tarvitsee nyt kosteutta ja suojaavaa rasvaa. Ihonhoito ja riittävä veden saanti tulee olla kondiksessa. Voi olla, että sekään ei riitä tai olet päästänyt hetkellisesti ihosi kuivahtamaan ja tarvitset nyt vippaskonstia, jotta meikkipohjasi pysyisi nuorekkaan näköisenä koko päivän. Ihotyyppisi ja tarpeiden mukaisesi ihonhoitotuotteiden ja meikkipohjatuotteen välissä voidaan käyttää erilaisia pohjustajia, jotka saavat ihosi pysymään kosteampana. Meikkivoide ei kuivahda päivän aikana ja saa sinua näyttämään vanhemmalta.

primer

Esittelen nyt 5 parasta kasvojen pohjustustuotetta, eli primeria, joissa on erilaisia ominaisuuksia, mutta kaikkia yhdistää se, että ne sopivat nimenomaan kuivuudesta kärsivälle iholle. Joku saattaa haluta tasoittavuutta, joku taas heleyttä, kolmas taas ekstrakosteutta. Jollain saattaa olla iholla hilseilyä, jonka meikkivoide oikein loihtii esiin. Jotkut primerit tasoittavat hieman ja se kosteus pitää hilseilevän ihon hieman vähemmän esissä. Primerit eivät pysty 100% piilottamaan hilseilyä, mutta jotkut auttavat hieman sen piilottelussa. Kuivalle ja/tai hilseilevälle iholle ei missään nimessä kannata suosia niitä pohjustajia, jotka imevät itseensä rasvaa tai tekevät mattaisen pinnan. Eli jos kesällä suosit niitä ja talvella kärsit kuivasta ja hilseilevästä ihosta, niin käytä jotain muuta primeria talvella.

Lancôme Visionnaire [1 Minute Blur] Smoothing Skincare Instant Perfector

Tämä meikinpohjustaja kuuluu Lancômen Visionnaire -ihonhoitosarjaan. Ko. tuotelinjan seerumi Visionnaire LR 2412  4%, on erittäin suosittu. Tässä Visionnairen primerissa on pieni osa seerumiakin, eli tällä on pieniä ihonhoidon ominaisuuksia. Kirjoitin primerista tarkemman esittelyn 1,5 vuotta sitten. Postauksen löydät täältä.

Visionnaire 1 Minute Blur on koostumukseltaan ohuempaa silikonipohjustajaa. Se on täysin kirkasta, eikä se ensituntumalta vaikuta yhtään sen erilaisemmalta, kuin mikään muukaan kirkas silikonipohjustaja.

Levityksen jälkeen kuitenkin huomaa pientä eroa. Visionnaire 1 Minute Blur häivyttää ihohuokosia, tasoittaa uurteita ja tasoittaa ihonsävyä, mutta se ei tee kuivattavaa efektiä. Primeri pysyy kosteuttavana ja tasoittaa tehokkaasti lievää ihon hilseilyä. Kuivakkakin meikkivoide näyttää siistimmältä iholla.

Suosittelen kuivalle ja hilseilevälle iholle, joka tarvitsee myös tasoittavuutta.

Hinta: 59,00 € / 30 ml
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, Emotion-myymälät ja Kicksit

Clarins Instant Light Radiance Boosting Complexion Base

Heleyttävä pohjustaja, joka muuten toimii myös voidemaisena korostustuotteena. Tämä tuote onkin näkynyt täällä blogissani jo lukuisia kertoja. Välillä pohjustajana, välillä korostuksissa. Aikaisemmin olen tuotteen esitellyt täällä.

primer8

Instant Light Radiance Boosting Complexion Base -pohjustajaa löytyy Suomesta kolmea eri sävyä, joista kahta löytyy minulta. Suomalaiselle vaalealle iholle sopivat nämä 01 Rose ja 02 Champagne. Sävy 03 Peach on sitten päivettyneemmälle iholle. Ideana näissä on tuoda kasvoille runsaasti valoa ja tätä kautta häivyttää ihon epätasaisuutta ja uurteita, että tuoda raikasta heleyttä.

primer9

01 Rose on vaaleanpunaista ja sopii hyvin nuorekasta raikkautta haluaville, että vaalealle iholle. 02 Champagne on keltaista ja soveltuu hyvin päivettyneelle tai tummemmalle vaalealle. Tuo keltapohjaiselle iholle luonnollista hehkua ja valoa.

primer10

Näistä tulee hieman sävyä iholle, joten niitä voidaan käyttää joko yksinään tai meikkipohjatuotteen alla. Kuten sanoin, soveltuu myös voidemaisiin korostuksiin. Pohjustaja on hieman kosteuttava, eikä kuivu mattaiseksi. Antaa kauniin hehkun iholle, eli toimii hyvin myös samealle iholle kirkkautta antamaan. Minulle sävy 02 Champagne menee vain kesällä, kun olen päivettynyt. Koska kesällä tämä pohjustaja on minulle liian kosteuttava, niin ko. sävyn käyttö on jäänyt hyvin vähälle. Rose on ollut paljonkin käytössäni talviaikana.

Suosittelen heille, jotka haluavat kuivemmalle iholleen valoa ja heleyttävän pohjustajan.

Hinta: 35,00 € / 30 ml
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, Emotion-myymälät ja Kicksit

primer4

Lumene Beauty Base Moisturizing Illuminating Primer

Kotimaiselta ja kohtuuhintaselta Lumenelta löytyy myös loistava pohjustaja heleyttämään ja antamaan iholle kosteutta meikkipohjan alle. En ole tästä uudistuneesta pohjustajasta vielä kirjoittanut, mutta sitä vanhaa versiota hehkutin joskus neljä vuotta sitten erään meikkipostauksen yhteydessä.

primer5

Kosteuttava pohjustaja on aavistuksen vaaleanpunaiseen taittavaa. Koostumus on kevyt, ehkä vähän geelin ja voiteen välimaastosta.

primer6

Levittyy iholle kauniisti ja tasaisesti. Antaa luonnollista heleyttä ja tasoittaa aavistuksen ihonsävyä. Ei kuitenkaan yhtä voimakkaasti valoa tuova, kuin Clarinsin pohjustaja, mutta koen tämän ehkä kosteuttavammaksi. Tuotteessa on käytetty hyaluronihappoa ja glyserolia, jotka ovat erittäin vesihakuisia ainesosia. Ne sitovat kosteutta tehokkaasti ja saavat meikkipohjan näyttämään raikkaalta ja kostealta koko päivän. Tällä tuotteella minä sain meikkipohjani hieman rasvaiseksikin, kun alle hölväsin kunnon kerrokset seerumeja ja tuhteja kosteusvoiteita. Meikkipohjana minulla oli Lumenen Heleyttävä BB-voide ja jätin puuteroinnin tekemättä. Tämän vuoksi voin suositella niillekin, joilla on äärimmäisen kuiva iho ja meikkivoide tuntuu aina menevän kuivan ja vanhentavan näköiseksi. Kaikille kuivan silmänympärysihon omaaville vinkiksi, että kannattaa sipaista tätä hieman silmien alle, niin peitevoide tasoittuu kauniimmin, eikä tuo ruttuja niin pahasti esiin.

Suosittelen kaikille, joilla meikkivoide meinaa tehdä vanhentavan efektin, ja heille, jotka haluavat hieman pihistellä, mutta haluavat äärimmäisen hyvän kosteuttavan pohjustajan meikkivoiteensa alle.

Hinta: 12,90 € / 20 ml (hinnat vaihtelevat paljonkin jälleenmyyjien ja tarjouksien mukaan. Hinta otettu Sokoksen verkkokaupasta)
Jälleenmyyjät: lähes kaikki tavaratalot, marketit, hyvin varustellut päivittäistavarakaupat, halpahallit ja kosmetiikkaliikkeet

primer1

Sensai Smoothing Water Make-Up Base

Tämä ihanuus on aivan unohtunut minulta. Löysin joulusiivon yhteydessä tämän Sensain superkosteuttavan pohjustajan. Tuotteen idea on tuoda runsaasti vesimäistä kosteutta ihoon. Se ei tasoita silikoneilla epätasaisuuksia, vaan juju on sen tehokkaassa kosteutuksessa. Mahtava myös silmänympärysiholle käytettäväksi.

primer2

Koostumus on ohut, lähes vesimäinen. Kuiva iho imaisee tämän hetkessä itseensä ja antaa välittömästi joustavamman ja kiinteämmän tunteen iholle.

primer3

Ihosta tulee hieman tasaisempi ja valmistelee sen meikkipohjatuotetta varten. Kosteus ja ihon joustavuus säilyy ihossa koko päivän. Pohjustajaa voidaan käyttää niin, että meikkivoide levitetään iholle ennen, kun pohjustaja ehtii kuivua, jolloin meikkivoide sekoittuu pohjustajan kanssa. Tai vaihtoehtoisesti pohjustajan voidaan antaa kuivahtaa täysin, jolloin meikkivoide ei ”laimene” ja näin se säilyttää peittävyytensä ja paksumman lopputuloksensa. Eli Sensai Smoothing Water Make-Up Base toimii tavallaan myös meikkivoiteen ojentajana.

Tuotehan sopii myös rasvoittuvalle iholle sen keveyden vuoksi, mutta se ei anna rasvaa itseensä imeviä ominaisuuksia.

Suosittelen todella kuivalle iholle ja niille, jotka eivät halua valoa heijastavia pigmenttejä, eikä tasoittavia silikoneja, vaan vesimäistä kosteutta.

Hinta: 41,50 € / 30 ml
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot ja Emotion-myymälät

NYX Honey Dew Me Up

Viimeiseksi primeriksi nostaisin tämän NYXin kultahippuja (ei ilmeisesti aitoa kultaa) sisältävän seerumipohjustajan. Kirjoitin tästä pohjustajasta syksyllä, joten löydät syventävän esittelyni täältä.

Koostumus on venyvää, mutta silti ohutta. Tämäkään ei ole pelkkää silikonihöttöä, vaan muistuttaa enemmänkin… saan kai sanoa suoraan? Liukkaria, eli liukuvoidetta. Joskin erikoisella venyvällä koostumuksella, jota en ole koskaan tavannut liukkareissa. Honey Dew Me Up sisältää runsaasti ihonhoidollisia ainesosia, mutta yhden miinuksin siitä löysin INCIstä – siinä on alkoholi aika ylhäällä listalla, joka taas on kuivalle iholle vähän ristiriitainen ainesosa. Ehkä tuo alkoholi hunajan kanssa ovat ne antiseptisyyttä tuovat ainesosat tässä pohjustajassa. Joka tapauksessa tässä on potentiaalia kuivemmalle iholle, mutta ehkä enemminkin nuoremmalle kuivalle iholle, kuin ihan varttuneemmalle.

Honey Dew Me Up tekee ihosta aavistuksen nahkean ja pitää sen kostean tuntuisena. Kultahiput tuovat tuotteeseen ylellisyyttä ja kasvoilla heleyttä. Hippuset eivät jää näkyviin, kunhan pohjustajan hieroo iholle hyvin.

Suosittelen nuoremmalle iholle, joka kärsii kuivuudesta. Myös normaalille iholle sopiva.

Hinta: 26,95 € / 22 ml
Jälleenmyyjä: Pretty.fi

Siinä olivat 5 parasta pohjustaa kuivalle iholle. Silloin tällöin minulla on bonuksia. Haluan mainita tässä postauksessa näiden viiden pohjustajan lisäksi pari ihonhoitotuotetta, jotka soveltuvat myös kuivan ihon pohjustajaksi. Nämä eivät siis ole pohjustajia, vaan seerumeja, jotka soveltuvat myös pohjustajiksi.

primer11

Clarins HydraQuench Intensive Serum Bi-Phase

Kosteuttava seerumi kuivalle iholle. Seerumissa on kaksivaiheinen koostumus, eli se tulee ravistaa aina ennen käyttöä.

primer12

Seerumi on ohutta ja vesimäistä. Väriltään se on hennosti vaaleansinistä. Koostumuksesta tuntee selkeästi, että siinä on öljyjä ja silikoneja, mutta tuote ei ole millään tavalla rasvainen. Äärimmäisen hyvä kosteusköyhälle iholle pohjustajaksikin. Tasoittaa kuivaa ihoa, antaa sille kimmoisuutta ja kosteutta. Hyvä myös hilseilevälle iholle meikin alle käytettäväksi.

Hinta: 61,90 € / 30 ml
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, Emotion-myymälät ja Kicksit

lumene10

Lumene Bright Now Vitamin C Beauty Drops

Sitten vielä haluan vinkata näistä kauneustipoista teille. Lumene Bright Now Vitamin C Beauty Drops -tipat ovat ihonhoitotuote, mutta koen nämä hyviksi myös pohjustajana. Esittelin nämä joulukuussa, joten tästä pääset kurkkaamaan postaukseni näistä.

lumene12

Kauneustipat nimenä vähän hämäävät, sillä kapseleihin pakatut tipat eivät ole vesimäisiä, vaan geelimäisen voidemaisia. Tuote levittyy iholle tasaisesti, antaa sille kosteutta, mutta silti kevyesti mattaisen pinnan. Tuotteessa tuntuu silikoneja, joten se koostumuksensa vuoksi hieman tasoittaa ihohuokosia.

Suosittelen hieman kuivasta, mutta herkästi kiiltelevästä ihosta kärsiville, jotka haluavat edes hieman häivyttää ihohuokosia ja uurteita.

Hinta: 20,90 € / 28 kapselia
Jälleenmyyjät: lähes kaikki tavaratalot, marketit, hyvin varustellut päivittäistavarakaupat, halpahallit ja kosmetiikkaliikkeet

primer14

Kosteuttavalla primerilla iholla säilyy hehku ja heleys, että kostea ja joustava tunne. Näin talvella rasvoittuvakin iho saattaa muuttua kuivaksi tai ainakin näyttää siltä meikkivoiteen tai puuterisen meikkipohjatuotteen levityksen seurauksena. Toisinaan taas meikkipohja muuttuu kuivan ja vanhentavan näköiseksi päivän mittaan. Kosteuttavat ja kuivuutta häivyttävät pohjustajat ovat yksi lisäkeino näissä ankarissa oloissa, joissa elämme. Ne eivät ole yksinään ratkaisu, sillä elintavat ja ihonhoito ovat kaiken a ja o, mutta niistä saa lisäapuja, kun talvella tuntuu, ettei mikään meinaa auttaa kuivan näköiseen meikkipohjaan. Kosteuttavat meikkivoiteet eivät toimi toisilla, joten kokeile jotakin omiin tarpeisiisi sopivaa pohjustajaa suosikkimeikkivoiteesi alla.

Puhun tässä paljon talvesta, ja sen kuivattamasta ihosta. Toisille nämä ovat tarpeellisia kesälläkin, sillä kuivaihoinen kärsii kuivuudesta kesät ja talvet. Mutta juuri tällä hetkellä tällaisille on tarvetta myös rasvoittuvammankin ihon omaavissa. Itse en tällaisia tarvinnut vielä alta kolmikymppisenä, sillä iho oli rasvoittuva talvisinkin, eikä sen vuoksi meikkipohjatkaan näyttäneet kuivilta ihollani, päinvastoin! Mineraalimeikkipohjankin puuteroin talkkipuuterilla. Huh, eikä siitä ole, kuin muutama vuosi!

Onko teillä suosikkipohjustajia kuivalle talvi-iholle?

Rentouttavaa sunnuntaita kaikille!

Postauksen tuotteissa on työn ja blogin kautta saatuja ja itse ostettuja.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X