Glitz & Glam

Bohon värikosmetiikka

Teksti: Minna / Glitz & Glam

No niin! Nyt kun olen esitellyt Bohon tuotteita käytännössä, niin kerron itse tuotteista tarkemmin. Ensin lyhyesti, että mikä on Boho Green Revolution?

Boho on ranskalainen luonnonkosmetiikkamerkki, joka valmistaa luonnonmukaisempaa kosmetiikkaa. Boho huomioi tuotteissaan niin ihmiset, eläimet, kuin luonnonkin. Ekologisesti suunnitelluissa tuotteissa huomioidaan pakkauksia myöten luonnonmukaisuus. Merkki on saanut ranskalaisen luonnonkosmetiikkamerkin tunnuksen – Cosmetique Bio. Lisäksi Boholla on One Voice ja Slow Cosmetique -sertifikaatit. Sen lisäksi Boho on lahjoittanut 1% liikevaihdostaan Save the Planet järjestölle vuodesta 2012 lähtien.

Eli hyvin luonnonläheisestä ja eettisestä merkistä on kyse. Suomeen Bohoa maahantuo 4Dream, jonka takana seisoo lämminhenkinen ja työtänsä rakastava Johanna Tammi-Ikonen.

Esittelen nyt testiini saamia tuotteita. En laita tuotteiden INCI-luetteloja, sillä tuotteita on niin monta, että postaus venyisi ihan hurjan mittaiseksi. Mutta laitan tuotteiden kohdalle aina tiedon, että kuinka paljon ne sisältävät luonnon ainesosia ja kuinka paljon on käytetty luomuraaka-aineita.

boho2

Meikkipohjat

Boholta löytyy erilaisia meikkipohjia. Tässä esittelen kaksi erilaista.

boho1

Fluid & Green

100% luonnon raaka-aineita
10% luomua

Meikkivoide on koostumukseltaan melko paksua, ja siinä tuntuu luonnonkosmetiikalle tyypillinen tuoksu ja tuntuma. Meikkivoide on 100% luonnon raaka-aineista, joka tietenkin näkyy meikkivoiteen levittyvyydessä, kun kaikki teolliset, levittymistä helpottavat ainesosat puuttuvat. Kuitenkin meikkivoide levittyy kasvoille, mutta selkeästi 100% luonnonmukaisuus vaikuttaa tuotteen käyttöominaisuuksiin, kun verrataan synteettisiä ainesosia sisältäviin meikkivoiteisiin. Meikkivoide antaa kohtalaisen peittävyyden. Huomioin, että oman ihon kosteustasapainolla on merkitystä meikkivoiteen tasoittumiseen iholle. Hieman pintakuivalle ja kuorimattomalle iholle meikkivoide on haastavaa saada tasaisesti, mutta tuo on tyypillistä oikeastaan kaikissa meikkipohjatuotteissa. Voidaan levittää siveltimellä, että sormin. Minä totesin sormet parhaimmaksi tämän meikkivoiteen kohdalla.

Suosittelen ohutta kerrosta. Kerrostaminen ei oikein onnistu.

Hinta: 16,90 € / 30 ml

boho

Compact Foundation

100% luonnon raaka-aineita
10% luomua

Hyvin voidemainen koostumus tässä meikkipuuterissa. Voide levittyy lämmetessään kasvoille hyvin ja sen saa tasoittumaan ohuena kerroksena kasvoille. Peittävyys on erinomainen. Käytin alkuviikolla esittelemissäni meikkauksissa meikkipuuteria peiteaineena. Sävy on hieman väärä minulle, joten sen vuoksi en käyttänyt sitä koko kasvoilleni (muuten kuin kerran kotona testatessa), mutta peiteaineena sävy meni hyvin.

Hinta: 11,90 € / 4,5 g

boho15

Aurinkopuuterit ja poskipunat

boho14

Terra Cotta

99% luonnon raaka-aineita
10% luomua

Tämä aurinkopuuteri ihastutti. Sävy 04 Terre De Provence on kaunis ja luonnollinen. Koostumus ei ole aivan yhtä hienojakoista, kuin Guerlainin Terra Cotta -aurinkopuutereilla, mutta ei paljon häviä noin muuten. Koostumus ei ole puuterisen kuivaa, vaan kauniisti iholle tasoittuvaa ja melko pigmenttistä. Vaihtoehtoina löytyy 6 hohtavaa sävyä ja 3 mattaista sävyä. Valikoimasta löytyy niin lämmin-, kuin kylmäsävyiselle iholle sopivat sävyt.

Löysin tämän kirjoitettuani tiedon, että Olivia -lehti oli listannut Bohon aurinkopuuterin parhaimpien ekomeikkien joukkoon. Olivia näköjään kertoi lähes samaa, kuin minä ja vertaili Guerlainiin. Tuon pienen jutun löydät täältä.

Hinta: 12,90 € / 9 g

boho13

Blush

99% luonnon raaka-aineita
10% luomua

Erittäin pigmenttinen, mutta ehkä hieman jauhoinen koostumus. Ohuella kerroksella ja hyvällä työstämisellä lopputuloksesta saa erittäin luonnollinen ja kauniin.

Hinta: 10,90 € / 4,5 g

boho21

Gypsy -luomiväripaletti

99% luonnon raaka-aineita
10% luomua

Ehdottomasti Bohon helmi! Rakastuin tähän palettiin ensisilmäyksellä. Jo tuo puinen pakkaus sai minut ihastelemaan. Paletti on kolmikerroksinen ja levyt kiinni toisissaan magneettien avulla. Tässä on ajateltu selkeästi, että jatkossa voidaan ostaa vain uusi levy ja liittää se tähän kokonaisuuteen. Eli voidaan koota oma luomiväritorni. En vain vielä ole nähnyt uusia luomivärinelikoita, joita tähän voisi lisäillä.

boho20

Paletin ensimmäisessä kerroksessa on helmiäissävyt. Upean hehkuvat ja kauniisti hohtavat sävyt ovat luumuinen violetti, kupari, vaaleanpunainen ja taupe, joka hieman taittaa violettiseen.

boho19

Paletin toisessa kerroksessa kolme mattasävyä ja yksi helmiäissävy. Maanläheiset ja helpot mattasävyt ovat täydellisiä yhdistää paletin helmiäissävyjen kanssa. Tummanruskealla pystytään syventää varjostuksia, harmahtavalla sävyllä pystytään häivyttämään varjostuksien rajoja kätevästi. Vaalea helmiäissävy on täydellinen korostussävy silmien sisänurkassa ja kulmaluulla. Hurrrjan pigmenttinen. Paletista löytyy myös kanervainen mattasävy, joka sopii kivasti liikkuvalle luomelle käytettäessä, mutta sitä voi myös hyödyntää varjostuksien rajan pehmennyksissä.

Tämä paletti on rakkautta! Kaikki sävyt ovat huippulaatuisia, pigmenttisiä ja pehmeitä. Ne tarttuvat hyvin iholle ja niitä on helppoa työstää. Uskoisin, että jos rakastat MACin luomivärejä, rakastat myös näitä. Näen paljon yhtäläisyyksiä ominaisuuksissa, lähes identtisiä. MAC pressaa luomivärinsä tiiviimmin, kuin Boho. Siinä ero, jonka näin.

Hinta: 29,90 € / 1,8 g

boho3

Organic Matte Eyeshadow & Organic Shimmery Eyeshadow

99% luonnon raaka-aineita
10% luomua

Luomiväripaletin lisäksi löytyy yksittäisiä luomivärinappeja. Sävyvalikoimassa on 40 vaihtoehtoa ja koostumuksia on kahta – helmiäismäinen ja matta. Näissä yksittäisissä luomiväreissä on sama, hyvin pigmenttinen, pehmeä ja laadukas koostumus, kuin luomiväripaletinkin luomiväreissä.

Hinta: 7,90 € / 2,5 g

boho12

Mascara Présion, sävy 01 Noir

99% luonnon raaka-aineita

boho11

En olisi uskonut, että se päivä tulee, kun minä kehun luonnonkosmetiikan maskaran. Nyt olette todistamassa tätä tilannetta. Bohon maskara toimii minulla. Harja on ihan mitättömän näköinen. Huokaisin tuskaisena sen nähdessäni. Ennakkoluuloisena odotin todella säälittävää lopputulosta, mutta kas kummaa…

sininensmoky11

Kuten kuvastakin näkee, niin on pituutta, nostetta ja jäsentelyä ripsissä. Maskara myös kesti ihan kohtuullisen hyvin. Eli en ollut pandakarhuna. Toki noin 8-10 tunnin jälkeen alkaa tuhriintuminen ja sellaista pientä saattaa esiintyä aikaisemminkin.

Jos etsit nimenomaan luonnonkosmetiikasta maskaraa, niin tätä voin suositella kokeilemaan. Minulla se ainakin toimii.

Hinta: 8,90 € / 6 ml

boho8

Silmien rajaustuotteet

boho7

Liquid Eye Liner

99% luonnon raaka-aineita
10% luomua

Vesiliukoinen, mutta yllättävän kestävä nestemäinen eyeliner. En vesisateeseen tämän kanssa menisi, enkä laittaisi, jos tietäisin kyynelehtiväni, mutta arjessa kyllä. Terävä, kumimainen kärki siveltimessä ei ole se kaikista mieleisin, sillä pidän huopakärjistä. Mutta kyllä tuolla kumimaisellakin siistin rajauksen saa aikaiseksi.

Hinta:10,90 € / 3 ml

boho6

Eye Pencil

100% luonnon raaka-aineita
23 % luomua

Pehmeä ja pigmenttinen hyvä. Helppoa rajata silmä. Kestää hyvin rajauksissa, mutta alaluomen sisärajauksessa kesto on melko heikko.

Hinta: 5,90 € / 1,04 g

boho4

Huulimeikit

boho5

Lip Liner Pencil

100% luonnon raaka-aineita
23 % luomua

Miellyttävän pehmeä, ei raavi huulia ja pigmenttinen rajauskynä. Tykkäsin todella paljon.

Hinta: 5,90 € / 1,04 g

boho10

Lipstick

99% luonnon raaka-aineita
81% luomua

Hyvin paljon luomusta koostuva huulipuna, jota löytyy neljä eri koostumusta: peittävä matta ja helmiäinen, kiiltomainen matta ja helmiäinen. Minulla testissä kiiltomainen mattasävy. Sävyvaihtoehtoja on reilu parikymmentä.

boholipstick

Huulipunassa on miellyttävä koostumus. Kevyt ja kosteuttava tuntuma huulilla. Ihan kohtuullisen hyvin kestävä puna. Ei huippu, mutta ihan hyvä. Testaamani sävy oli kuitenkin kiiltomainen, joten oletan merkin peittävän mattapunan olevan kestävämpi.

Hinta: 9,90 € / 3,5 g

boho9

Lipgloss

99% luonnon raaka-aineita
68-81% luomua

boholipgloss

Kauniin, hieman lasimaisen kiillon antava huulikiilto. Koostumus ei ole liukas, vaan enemmänkin vesimäinen ja ohut. Tahmeutta tässä huulikiillossa ei ole ollenkaan. Senpä vuoksi kestävyyskin on hieman heikompi, kuin tahmeilla huulikiilloilla. Tätä voin todella suositella heille, jotka inhoavat tahmeutta huulikiilloissa. Huulikiilto on erittäin pigmenttinen.

Hinta: 11,90 € / 6 ml

Tässä olivat testaamani Bohon värikosmetiikat. Viikko ei pääty tähän. Vielä on luvassa kolme postausta Bohosta. Viikko päättyy arvontapostaukseen ja silloin saatte tietää, että mitä ihanaa sain teille arvottavaksi. Olen aivan innoissani niistä!

Jos Boho herätti kiinnostustasi, niin lähimmän jälleenmyyjän löydät täältä.

Postauksessa esiintyvät tuotteet näet käytössä näissä postauksissa: arkimeikki, sininen smoky ja syysmeikki.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X