Glitz & Glam

Kauneusbloggaajien joulukalenteri 2019, luukku 24: Parasta kaupungissani jouluna

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tavallisesti en postaile tiistaisin, mutta jouluaatto osui tiistaille ja olen mukana Kauneusbloggaajien joulukalenterissa. Minun luukkuni oli 15. luukku, olethan käynyt osallistumassa arvontaan? Tämän postauksen myötä jään joululomalle myös blogistani. Aika ihanaa, kun pääsen viettämään muutaman päivän ihan täysipainoisesti perheeni kanssa. Meillä ei ole kiire minnekään ja saamme vain olla.

Tämä 24. luukku on meidän kaikkien mukana olevien kauneusbloggaajien yhteinen luukku, jossa meillä on yhteinen teema. Tänä vuonna luukun teemana on parasta kaupungissani jouluna. 

Minähän olen kouvolalainen. Olen syntynyt Kouvolassa ja käytännössä asunut koko ikäni täällä. Olen yhden vuoden elämästäni asunut Järvenpäässä ja käynyt töissä Vantaalla. Siitä on jo toistakymmentä vuotta aikaa, silloin olin parikymppinen. En nuorempana pitänyt kotikaupunkiani kivana paikkana asua. Täällä ei mielestäni ollut mitään. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän arvostan kotikaupunkiani. Olen Kouvolasta ja ylpeä siitä. Jos joku sanoo, että Kouvola on vain betonia, niin se osoittaa vain sanojan sivistymättömyyttä. Vanha kulunut fraasi, joka pitää tasan yhtä paljon paikkaansa kuin, että Helsinki, Tampere, Lahti ja muut Suomen kaupungit ovat vain betonia.

En kuitenkaan ala hehkuttaa kotikaupunkini joulumarkkinoita tai jouluvaloja kaduilla. Joulumarkkinoita ja jouluvaloja on monissa muissakin kaupungeissa. Myönnän, että en ole käynyt keskustassa pitkään aikaan, mutta toki ajan sen ohi aika usein. Joulumarkkinoilla en itse edes käy, joten olisi pöhköä nostaa sitä kotikaupunkini parhaana asiana jouluna. En valitettavasti keksi kotikaupungistani mitään, miksi se olisi jouluna erityinen.

Siksi lähestyn tätä aihetta kodin kautta. Eikö olekin ihanaa viettää joulu siellä, missä kotisi on? Koti ei aina ole se paikka missä asuu, vaan koti on siellä, missä on hyvä olla ja minkä sydän tuntee kodiksi.

Koti on paras paikka jouluna. Kouvola on minun kotini. ❤

Haluan esitellä Kouvolaa videon muodossa. Kesällä 2018 olin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelija ja tein kesällä työharjoittelun heillä. Yksi kesätyöni projekteista oli suunnitella ja esitellä Kouvola kampusvideolla. Kaikista Xamkin kampuskaupungeista tehtiin esittelyvideo. Puhuin tästä videosta silloin kesällä 2018, mutta en ole muistanut tuoda sitä näytille. Klikkaa video auki ja tutustu kesäkuumaan Kouvolaan. Kouvola on tilastollisesti Suomen kuumin ja lumisin paikka. Täällä kesät ovat kesiä ja talvet talvia. Paitsi että ei aina ole täälläkään ihan niin. Nyt on musta joulu.

Minä jään nyt joululomalle, heippa! Palaan takaisin uudenvuodenaattona. Oikein ihanaa joulua Glitz & Glamin lukijoille! ❤

P.s. Käy lukemassa muiden kauneusbloggaajien postaukset, mikä on jouluna parasta heidän kotikaupungeissaan.

 1. Tiitu / Gingerbiscuit
 2. Glitteri addikti 
 3. Charming Nails
 4. Laura Loukola
 5. Beauty by Ida M 
 6. Meikkiholisti
 7. Blinger shimmer 
 8. Keyword: Love
 9. Virve Fredman
 10. Miten niin liikaa?
 11. Strokes of Color
 12. Viivi Nurminen
 13. Dioriina
 14. Viilankantolupa
 15. Glitz & Glam
 16. Rouva Kameleontti
 17. Nena Sofia’s
 18. Maria Glow
 19. Miss Aria
 20. hannamaria
 21. Purkkisirkus
 22. Huulipunamania
 23. Kerroksia

Lue myös

X