Havaintoja parisuhteesta

”Ilman seksiä suhde ei ole parisuhde vaan kaveruus ja kämppissuhde”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Olin lapseni isän kanssa yhdessä 9 vuotta, joista asuimme yhdessä lähes koko ajan.
Ensimmäinen vuosi oli fyysisesti hyvinkin vilkasta, seksiä oli vaikka miehellä olikin fyysisiä hankaluuksia joihin välillä otti jopa lääkkeitä. Tämä ei millään tavalla haitannut minua, tuin häntä ihan kaikessa ja ymmärsin.

Seksiä oli ensimmäiset kuukaudet arviolta päivittäin, sitten ehkä puolen vuoden päästä muutaman kerran viikossa, kunnes kerrat harvenivat ja niiden väli kasvoi ensin useaan päivään ja sitten useaan kuukauteen.

Vuosien kuluessa seksiä oli omaan makuuni aivan liian harvoin. Mies ei halunnut, hänelle riitti se, että vain ollaan ja halaillaan. Kerran hän vertasi seksiä kanssani ”kalliimmalla autolla ajamiseen”, se on ihan siistiä joskus, mutta ei sitä yleensä tarvi. Sitten hän purki paineensa kuitenkin runkkaamalla, koska pakkohan paine oli purkaa, mutta mielummin oman käden kanssa, ei minun.

Seksittömyys kaivoi ison kuilun meidän välille. Kun syvempi kosketus puuttui niin läheisyys myös sammui lopuksi kokonaan. Yhteinen lapsi sai alkunsa yhdestä kerrasta pitkien kuivien kausien välissä.

Raskaus oli miehelle hankalaa, koska hän ei kestänyt vauvamahani kasvua eikä sitä, että olisi liian lähellä vauvaa jos panee minua. Ulkonäköni alkoi vaivata häntä raskauden jälkeen enemmänkin ja hän totesi moneen kertaan kuinka näytän kauhealta ja toivoi minun laihduttavan. Olin ihan saman kokoinen kuin tavatessamme.

Viimeiset kaksi vuotta elimme seksittömässä, onnettomassa suhteessa. Ostin itselleni seksileluja ja tyydytin itseni suihkussa. Lopulta en enää halunnut jatkaa, en edes lapsen takia. Kerroin miehelle, että parisuhde on suhde missä seksi ja fyysinen läheisyys vahvistavat yhteyttä toiseen ihmiseen ja ilman sitä suhde ei ole parisuhde vaan kaveruus ja kämppissuhde.

Mies totesi, että minut oli ollut äärimmäisen työlästä tyydyttää.
Erosimme.
Puoli vuotta erosta löysin miehen joka tykkäsi seksistä yhtä paljon kuin minä. Paikkailin kosketuksen kaipuutani tällä seksisuhteella muutaman kuukauden ajan.

Eksä sai tietää ja veti ihan hirveät raivarit asiasta, koska ei voinut käsittää, että ”vain panen” jotakuta. Itse olin vuosien kosketuksen jälkeen havahtunut kuin unesta, että enää en seksittömään parisuhteeseen ala ja pian seksisuhteen loppumisen jälkeen löysinkin kaikella tavalla aivan unelma miehen jolle seksi on yhtä tärkeää kuin minulle.

Viikonloput kun lapsi on isänsä luona, kuluvat meillä sylikkäin toisistamme nauttien kaikilla mahdollisilla tavoilla. Olen äärimmäisen onnellinen ja menemme pian naimisiin. Jos olisin uskonut, että voisin löytää jotain tällaista, olisin eronnut jo paljon aiemmin.

Suurin oivallukseni erosta oli se, että halumme eivät eksän kanssa kohdanneet, hänelle seksi ei ollut niin merkittävää, eikä hän halunnut tai tarvinut seksiä juurikaan joten meidän suhde ei olisi ikinä voinut onnistua. Ajatus on ollut erittäin vapauttava.”

X