Ihmiset ja suhteet

Seura: Heli Sutela antaa ystävälleen Krisse Salmiselle suoraa palautetta tämän esityksistä – näistä sanoista tietää, ettei Heli pitänyt näkemästään

Seuran haastattelussa läheiset ystävät Krisse Salminen ja Heli Sutela kertovat tukevansa toisiansa aina. Myös silloin kun toisella on ”tilanne päällä”.

Teksti:
Milla Puustinen
Kuvat:
Paula Kukkonen

Krisse Salminen ja hänen ystävänsä Heli Sutela antoivat yhteishaastattelun Seuralle.

Seuran haastattelussa läheiset ystävät Krisse Salminen ja Heli Sutela kertovat tukevansa toisiansa aina. Myös silloin kun toisella on "tilanne päällä".

Uuden Seura-lehden haastattelussa näyttelijä-koomikko Krisse Salminen kertoo, että hänestä ja näyttelijä-koomikko Heli Sutelasta on tullut vuosien varrella sydänystäviä. He usein tukeutuvat toisiinsa työ- ja vapaa-ajalla.

”Olen saanut Heliltä kullanarvoisia neuvoja, ovatpa asiat liittyneet työprojekteihin, lapsiin, taloon tai aikanaan ex-kumppaneihin. Hän kuuntelee tosissaan ja palaa aina asiaan jonkin ratkaisuehdotuksen kanssa”, Krisse sanoo haastattelussa.

Vuosien varrella Krisse ja Heli on nähty yhdessä ja erikseen niin näyttämöllä, televisiosarjoissa kuin valkokankaallakin. Syksyllä yhteinen Sutela ja Salminen – Stand uppia -kiertue täyttää kymmenen vuotta. Idean yhteisestä Stand up -kiertueesta keksi Heli.

”Olin stand up -kiertueella (Jaakko) Saariluoman, Mika Eirtovaaran ja kumppaneiden kanssa, kun Heli erään keikan jälkeen tuli kysymään minulta, miksi me kaksi emme lähtisi yhdessä keikoille”, Krisse kertoo.

Krisse kertoo, että vaikka ukkelikoomikoiden kanssa – joiksi Krisse miespuolisia kollegojaan kutsuu – onkin aina ollut kivaa, Helin kanssa voi ottaa kaiken ilon irti pukeutumisesta ja nostaa fiilistelyn uusiin sfääreihin.

Ystävysten mukaan sama fiilistely jatkuu keikan jälkeisessä perinteisessä palautekeskustelussa, joka useimmiten käydään junan ravintolavaunussa.

”Haemme skumpat ja jaamme puoliksi nakkimukin. Sen jälkeen alamme hehkuttaa toisiamme tyyliin ’Siinä yhdessä kohdassa sulla oli aivan helvetin hyvä ajoitus!’” ystävykset kertovat Seuran haastattelussa.

Kommelluksia yhteisillä esitysreissuilla on riittänyt

Yhteisillä esitysreissuilla on myös vuosien varrella sattunut ja tapahtunut kaikenlaista. Yllättävämmät tilanteet ystävykset ovat aina selättäneet yhdessä.

Kuten kerran Nurmijärvellä, kun Dallasin tunnusmelodia lähti soimaan ilman etukäteisvaroitusta ja Krisse istui vielä tyllihameineen vessassa.

”Heli lähti juoksemaan kohti lavaa ja minä yritin kiskoa selässä olevaa vetoketjua kiinni. Kiiruhtaessani perään ajattelin, että tämä ei ole todellista; myöhästyn aloituksesta eikä minulla ole vaatteita päällä!” Krisse kertoo Seurassa.

Tilanteesta selvittiin laittamalla aukinainen vetoketju liian lonkeronjuonnin ja sipsien syömisen piikkiin.

Krisse on pyytänyt Heliä katsomaan myös omien esitystensä läpimenoja, ja pyytänyt palautetta niistä.

”Jos Heli laittaa minulle väliajalla viestiä, että ‘On hyvä!’, uskon häntä täydellisesti. Jos hän ei pidä jostakin esityksestä, puhelimeeni kilahtaa ’En ole kohderyhmää’ -viesti’”, Krisse kertoo.

Lue Krisse Salmisen ja Heli Sutelan koko yhteishaastattelu Seuran verkosta tai Seura-lehdestä 08/2024!

X