Julkkikset

Palkatta tähtiroolistaan jäänyt Krisse Salminen maksoi oppirahansa: ”En saanut enkä tule saamaan”

Grease-musikaalista ilman palkkaa jäänyt näyttelijä Krisse Salminen on aina ollut ahkera työmyyrä.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Krisse Salminen oli iloinen säästöistään, kun jäi yllättäen ilman rahojaan Grease-konkurssissa.

Grease-musikaalista ilman palkkaa jäänyt näyttelijä Krisse Salminen on aina ollut ahkera työmyyrä.

– Meillä on aika leppoisa kesätyö. Joku päivä on vain kaksi repliikkiä ja odotan cateringia, joka on täällä maailman paras, näyttelijä Krisse Salminen kehaisi Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuvan kuvauksissa Tampereella. 

Elokuvassa mukana olevat kanat olivat ehtineet opettaa Krisselle paljon uutta kanojen sielunelämästä. 

– En tiennyt, että ne ovat niin herkkiä eläimiä! Kun kana tuodaan settiin, niin kaikkien pitää pysäyttää liike. Kanakohtaus kuvataan ja sitten pitää taas olla rauhallisesti paikallaan kun kana viedään pois. Sen jälkeen saa taas vapaasti liikkua, Krisse kertoi. 

– Kanat voivat kuulemma traumatisoitua jos tulee jokin äkillinen ääni. Niillä voi mennä fiilis

Muita kesätyömuistoja Krissellä on valtavasti.

– Olen ollut tosi monessa paikassa! Mieheni on aina tosi huvittunut kun ajamme jossain ja sanon, että olen ollut tuolla töissä. Aina löytyy uusia paikkoja, joissa olen ollut töissä. Olen ollut esimerkiksi Wienissä hotellisiivoojana, Krisse kertoi.

Rahankäytön suhteen Krisse ei turhia säästele, vaan satsaa nautintoihin. Omat oppirahat Krisse sai kuitenkin maksaa siitä kun Grease-musikaalin tuotantoyhtiö meni konkurssiin. 

– Onneksi joku on joskus neuvonut minua myös säästämään. Silloin kun korona alkoi, minulla oli säästöjä. Ja nyt, kun en saanut palkkaa Grease-musikaalista, enkä tule saamaan. Laskuni ovat siellä konkurssipesässä. 

Samanlaista tilannetta ei ole koskaan aiemmin käynyt Krissen työuran aikana.

– Opinpahan tästä, että jatkossa tutkin ne sopparit. Onneksi on muita töitä. Pitää tehdä lisää keikkoja, niin pysyy iloisena! 

X