Horoskooppimerkit

Laihdutushoroskooppi – Millainen dieetti sopii tähtimerkillesi?

Tähtimerkkisi kertoo, oletko ikuinen jojo-laihduttaja vai liikuntaa vihaava herkkusuu. Horoskooppisi auttaa ymmärtämään, mikä motivoi ja vaikeuttaa laihtumistasi.

Teksti:
Anna.fi

Tähtimerkkisi kertoo, oletko ikuinen jojo-laihduttaja vai liikuntaa vihaava herkkusuu. Horoskooppisi auttaa ymmärtämään, mikä motivoi ja vaikeuttaa laihtumistasi.

Oinaalle sopii pätkäpaasto

Laihduttaminen on oinaalle taistelu, joka on voitettava. Jokainen karistettu kilo motivoi sinua tavoittelemaan seuraavaa. Temperamenttisuutesi on myös kompastuskivesi. Jos paino jumittaa, luovutat nopeasti. Pahimmillaan olet jojoilija, joka aloittaa tehodieettejä pikavoittojen toivossa.

Kärsimätön persoonasi kaipaa spontaaniutta ja vaihtelua. Tylsistyt nopeasti maitorahkaan ja höyrytettyyn parsakaaliin, ja kyllästyminen saa sinut luovuttamaan. Mieti jo etukäteen valmiiksi useita maukkaita ruokia, joita vaihtelet usein. Kokeile etnisiä makuja, ja käytä rohkeasti värikkäitä vihanneksia ja mausteita. Varo kuitenkin liian tulisia ruokia, ja syö muutakin proteiinia kuin punaista lihaa. Täysillä hyrräävä moottorisi kaipaa tasapainoa ja viileää, helposti sulavaa ruokaa.

Pätkäpaasto on temperamentillesi sopiva dieetti. Saat tuloksia nopeasti, ja voit herkutella hieman paastopäivien välissä.

Härkä suosii dieetitöntä dieettiä

Härkä on suuri nautiskelija. Et yksinkertaisesti suostu syömään pahaa ruokaa tai kärsimään nälkää. Ylipainoa kertyykin herkästi. Nirsoutesi tekee sinusta mestarin keksimään syitä liikunnan välttelylle. Toisaalta jääräpäisyytesi auttaa sinua pääsemään pysyviin tuloksiin – jos vain keksit miellyttävän tavan laihduttaa.

Älä ajattele, että laihdutat, vaan suhtaudu dieettiin elämäntapamuutoksena. Terveysvaikutukset motivoivat sinua. Et ole kiinnostunut tehokuureista, jotka altistavat jojoilulle. Makeat herkut ja viini ovat heikkouksiasi. Vaihda suklaa tummaan, ja syö napostelunhimoosi raikkaita hedelmiä. Aineenvaihduntasi on hidas, joten tarvitset kuitupitoisia kasviksia ja täysjyvätuotteita. Luovu herkuista 80-prosenttisesti, mutta hemmottele itseäsi pari kertaa viikossa.

Tutustu dieetittömään dieettiin. Ideana on tehdä ruokavalioon maltillisia muutoksia, joita jaksat noudattaa laihdutuskuurin jälkeenkin.

Kaksonen karsii makeat juomat

Olet onnekas, sillä kaksosilla on nopea aineenvaihdunta. Olet myös luonnostaan liikunnallinen. Ajatus dieetistä ei ole sinulle vastenmielinen, sillä kokeilet mielelläsi uutta. Tämä on myös heikkoutesi. Laihdutuskuuri alkavat, unohtuvat ja loppuvat.

Innokkuutesi ja älyllisyytesi ovat sekä voimavaroja että haasteita. Selvität faktat laihdutusväitteiden takaa, etkä haksahda epäterveellisiin kitukuureihin. Tuppaat vain kyllästymään, elleivät teoriat toimi heti käytännössä. Paino jumittaa joskus pitkäänkin, ja tällöin tarvitaan sinnikkyyttä. Ongelmasi ei ole se, ettetkö osaisi laihduttaa, vaan se, jaksatko maaliin asti. Sinulla on taipumus hotkia, minkä vuoksi syöt joskus enemmän kuin tarvitset. Rauhoita ateriahetki, pureskele ruoka rauhassa ja odota kylläisyydentunnetta ennen kuin santsaat.

Karsi kaikki makeat juomat ruokavaliostasi, vaikka aterioiden korvaaminen kiireessä limsoilla houkuttelisi. Keinotekoiset makeutusaineet ovat terveydelle yhtä vaarallisia kuin sokeri.

Rapu nauttii laihduttamisesta latinodieetillä

Rapu rakastaa kokkaamista ja kotoilua. Parhaimmillaan loihdit niin upeita dieettiruokia, ettet muista laihduttavasi. Pahimmillaan olet mukavuudenhaluinen jahkailija, jonka elämäntapamuutokset jäävät aikomisen tasolle. Olet taipuvainen huolestumaan. Ylimääräiset kilot kannattaakin karistaa heti, ettet stressaa loputtomasti ylipainon aiheuttamista terveysriskeistä.

Dieettisi taikasana on houkuttelu. Lopputuloksen pitää motivoida niin paljon, että olet valmis luopumaan iltasyöpöttelystä. Nautit suurista perhepäivällisistä, joten ruokavalion on oltava herkullinen. Etsi inspiraatioita eri kulttuureista. Keskity makuihin ja tuoksuihin sen sijaan, että tuijotat pelkkää vaakaa. Muista, että sinun pitää olla välillä itsekäs, vaikka rakastat muiden passaamista. Läheistesi on tuettava laihtumistasi. He eivät saa kiusata sinua napostelemalla jatkuvasti ruokia, jotka ovat sinulta pannassa.

Nauti laihduttamisesta maukkaalla latinodieetillä. Se sisältää ihania yrttejä, hyviä rasvoja ja kalaruokia.

Leijona menee muotidieettien mukana

Leijonat innostuvat muotidieeteistä. Atkins, gluteeniton, pätkäpaasto, you name it. Onnistut laihduttamisessa, koska et siedä häviämistä, ja olet perso hoikistumisen kirvoittamille kehuille. Ongelmasi on painonhallinta. Rakastat ravintolaillallisia ja shamppanjaa. Ylellinen elämäntyylisi tuo kilot salakavalasti takaisin, ja kierre on valmis.

Painostat ystäväsi ja perheenjäsenesi herkästi mukaan elämäntapamuutokseesi. Parhaimmillaan saat vertaistukea, mutta jatkuvat laihdutushaasteet uuvuttavat lähipiirisi. Älä tee laihduttamisesta maanista kilpailua, vaan yhdistä siihen leijonalle tärkeät nautiskelu ja sosiaalisuus. Osta laadukasta luomuruokaa ja kokeile trendikkäitä raaka-aineita. Syö mieluummin vähemmän aitoa kermaa ja voita kuin kevyttuotteita. Voit käydä edelleen ravintoloissa, mutta vähennä alkoholin määrää.

Tunnet kaikki laihdutuskikat. Opettele pysyvämpää painonhallintaa mielen muutosten avulla.

Neitsyt fleksaa

Täydellisyyttä tavoitteleva neitsyt on tuskallisen tietoinen jokaisesta ylimääräisestä grammastaan. Haluaisit syödä virheettömästi: sekä kevyesti että terveellisesti. Teet dieetistäsi helposti liian tiukan, ja ajatuksesi alkavat pyöriä pelkässä ruoassa. Perfektionismi helpottaa laihdutuksen onnistumista, mutta se ei tee hyvää minäkuvallesi.

Sinulle sopii dieetti, jossa on selkeät sallitut ja kielletyt ruoka-aineet ja riittävästi täyttävää proteiinia. Ongelmasi ei todellakaan ole itsekurin, vaan armollisuuden puute. Vedät kalorit helposti liian alas, ja nälkäisenä sorrut ahmimaan. Soimaat ja rankaiset itseäsi lipsahduksista. Sinun pitäisi oppia nauttimaan kehostasi ja ruoasta. Kevennä ruokavaliota lisäämällä kasvisten ja kuitujen määrää, älä pienentämällä annoksia liikaa. Harjoittele tietoisesti terveellistä nautiskelua merkkaamalla joka viikko kalenteriisi pari herkkuhetkeä.

Ruoansulatuksesi pitää keveästä kasvisruoasta. Unohda tiukat ismit, ja kokeile rentoa kasvissyöntiä eli fleksausta.

Vaaka vannoo ranskalaisen dieetin nimeen

Laihduttaminen on kaikista horoskoopeista hankalinta vaa´alle. Aineenvaihduntasi on harmillisen hidas. Voivottelet vyötärönympärystäsi ja odottelet, että rasva sulaa itsekseen, kunhan vain toivot tarpeeksi. Rakastat sohvalla nyhväämistä ja etkä juurikaan pidä liikunnasta. Sinun kannattaakin keskittyä ruokavaliosi muuttamiseen.

Turhamaisuus motivoi sinua laihduttamaan, vaikket haluaisi muuttaa rutiinejasi. Haksahdat helposti epärealistisia tuloksia lupaileviin kuureihin, koska haluat keventyä näkemättä vaivaa. Teoreettiset kokeet kiinnostavat sinua enemmän kuin jumpassa hikoilu. Sinun kannattaakin tehdä laihdutuksesta älyllinen haaste. Tutki aineenvaihduntaa, laihtumisen psykologiaa ja ravitsemusta. Älä vaadi itseltäsi liian nopeita tuloksia. Syö mieluummin hieman herkkuja ja laihdu hitaasti, mutta pysyvästi.

Ranskalainen dieetti on kuin tehty sinulle. Tavoitteena on löytää tasapaino syömisen ja siitä saatavan nautiskelun välille.

Skorpioni hioo makuaistinsa terään

Painon pudottaminen on helppoa, jos skorpioni asennoituu positiivisesti. Huonot päivät ovatkin sitten eri asia. Turhautunut ja pahantuulinen skorpioni keskittää enemmän energiaa mauttomista kevyttuotteista valittamiseen kuin laihduttamiseen. Innostuessasi noudatat dieettiä tarkasti ja kokkaat viikon lounaat etukäteen. Kun kiukuttelet, kaikki maistuu pahalta.

Teet laihdutuskuurista helposti elämää suuremman projektin, joka näännyttää sinut vaativuudellaan. Opettele jakamaan dieettisi yksittäisiin päiviin ja aterioihin. Älä lannistu, jos lipsut lounaalla. Voit korjata tilanteen heti seuraavalla aterialla sen sijaan, että löisit hanskat tiskiin. Tarvitset sekä älyllisiä että fyysisiä stimulantteja. Dieetti onkin hyvä ajoittaa jonkin toisen projektin lomaan, ettet keskity pelkkiin kiloihin ja ruokaan. Pura turhautumistasi liikuntaan, älä piikikkyyteen.

Harjoittamalla tietoisesti makuaistiasi nirsoutesi helpottaa. Kodin ulkopuolella ruokailu on helpompaa, kun opettelet edes sietämään inhokkimakujasi.

Jousimies keskittyy sokerin vähentämiseen

Puuhakkuus on jousimiehen etu ja akilleen kantapää. Olet kova tekemään, mutta organisointi ja projektien loppuun vieminen eivät ole vahvuuksiasi. Et ole kovin käytännöllinen, ja etenkään sinkkujousimies ei viihdy kotikeittiössä. Lounasbuffetit, ravintolat ja noutoruoka ovat helppoja vaihtoehtoja. Samalla ne keräävät kiloja takamukseesi ja lanteillesi.

Älä kahmi elämääsi muita haasteita, kun laihdutat. Säännölliset tapaamiset personal trainerin tai ravitsemusterapeutin kanssa pitävät sinut ruodussa. Rakkautesi liikuntaan tukee laihduttamista, vaikka olet perso makealle. Opettele syömään oikeaa ruokaa, etenkin proteiinia, palkokasveja ja vihanneksia. Sinulla on tapana korvata aterioita makeilla välipaloilla kun et malta kokata. Olet myös perso alkoholille. Muista, että viattomasta viihdekäytöstäkin kertyy kaloreita, ja terveysriskit kasvavat.

Sokerin vähentäminen parantaa keskittymiskykyäsi ja pitää energiansaannin tasaisena. Kiinnitä huomiota myös piilosokeriin, jota on rakastamissasi etnisissä kastikkeissa.

Kauris kiinnostuu geenitestistä

Kauris on omia teitään kulkeva askeetikko. Rakastat sääntöjä ja rutiineja, eikä rajoituksiin perustuva dieetti ole sinulle ongelma. Vaikka sinulla on kova itsekuri, jalkasi pysyvät maassa. Et vedä laihdutuskuuriasi äärimmäisyyksiin. Ymmärrät, että myös laihduttajan on syötävä terveellisesti ja monipuolisesti.

Olet usein sosiaalisesti kulmikas, ja tämä vaikeuttaa myös laihtumistasi. Jos epäonnistut, alat syytellä muita. Sinun on vaikea hyväksyä sitä, että valitsemasi dieetti ei sopinut kehollesi, tai treeniisi tuli tauko urheiluvamman vuoksi. Sen sijaan, että aloittaisit uudelleen, muutut marttyyriksi ja uhoat olla laihduttamatta enää koskaan. Pysyt päätöksessäsi yhtä uhmakkaasti kuin aloittaessasi dieetin, joka olisi onnistunut, jos osaisit kohdata epäonnistumiset ja muuttaa suunnitelmiasi.

Rakastat tilastoja ja tiedettä. Voisit kiinnostua geenitestistä, joka paljastaa esimerkiksi perinnöllisen taipumuksesi ylipainoon sekä sinulle sopivat ravintoaineet.

Vesimiehelle sopii raakaruoka

Mystiikkaan taipuvainen vesimies rakastaa vaihtoehtoisia dieettejä. Et halua hyväksyä sitä, että ihminen laihtuu kuluttaessaan enemmän kuin syö. Saatat käyttää valtavasti rahaa luonnonmukaisiin laihdutusvalmisteisiin ja lisäravinteisiin. Uskot, että kehon epätasapaino ja väärä elämäntilanne voivat estää laihtumisen. Käytät tätä usein tekosyynä epäonnistuneille laihdutuskuureillesi, ja haet hyvää oloa herkuttelusta.

Avoin ja tyyni luonteesi on hyvä lähtökohta laihtumiselle. Vaikka rakastat vaihtoehtohoitoja, sinussa on vahva looginen puoli. Keskity laihduttaessasi mielenhallintaan ja rationaalisuuteen. Sinulla on hyvä mielikuvitus. Käytä sitä reseptien keksimiseen ja kokeile uusia hauskoja liikuntalajeja. Mieti vähemmän, mikä estää sinua laihtumasta ja keskity siihen, miksi tällä kertaa onnistut.

Ravinteikas raakaruoka on kuin luotu sinua varten. Syö raakaruokaa tavallisen ruokavalion piristäjänä, älä orjallisesti.

Kalat tekee ruokavalioon pieniä muutoksia

Kalat on taipuvainen puhumaan yhtä ja tekemään toista. Saatat luennoida rasvanpoltosta samalla, kun mussutat leivosta. Olet idealisti ja esteetikko. Unelmoit kauniista vartalosta ja terveellisistä smoothieista, mutta haaveiden toteuttaminen on käytännössä vaikeaa.

Aineenvaihduntasi puolesta et ole kovin herkkä lihomaan. Ylimääräiset kilot kuitenkin jämähtävät vartaloosi, koska ailahteleva luonteesi haraa terveellisiä valintoja vastaan. Jotta elämäntapamuutos onnistuisi, tarvitset huolellisen suunnitelman ja tukea. Mieti etukäteen sudenkuoppia, jotka saavat sinut lankeamaan. Miten voit välttää tai edes vähentää houkutuksia? Personal trainerista on sinulle hyötyä, mutta kemioidenne on kohdattava. Olet herkkä ja loukkaannut, jos ulkonäköäsi arvostellaan kovin sanoin. Tarvitset jämäkkää, mutta empaattista ohjausta.

Kamppailet usein kuuluisien viimeisten viiden kilon kanssa. Niiden pudottaminen onnistuu useilla pienillä muutoksilla nälkäkuurin sijaan.

Lue myös:

Hyvinvointihoroskooppi – Lue, miten horoskooppimerkki saa sinut huolehtimaan itsestäsi
Liikuntahoroskooppi – Liiku merkkisi mukaan!
Mikä horoskooppimerkki oikeasti olet?

Teksti: Janica Brander

Lähteet: Free Weight Loss Guru, The Daily Meal

X