Hyvinvointi

Charles Bukowskin 10 rokkaavaa elämänohjetta: ”Joskus vain täytyy pissata käsienpesualtaaseen”

Teksti: Anna.fi

Etsitkö keinoja siihen, miten voisit elää upeaa elämää? Ammenna amerikkalaisen kirjailija-runoilija Charles Bukowskin parhaiten tunnetuista lauseista omat elämänohjeesi!

Charles Bukowski, sitaatit, onnellisuus, elämänhallinta Kuva: Colourbox

1. Älä asetu aloillesi

“Haluan koko maailman tai en mitään.”

Sinun ei tarvitse tyytyä vähempään kuin mitä todella janoat ja ansaitset. Pyri parhaimpaan ja hyväksy vain se, mikä tekee sinut kokonaisvaltaisesti onnelliseksi. Ei ole järkevää hyväksyä  välimallin ratkaisuja, koska tulet todennäköisesti jälkeenpäin katumaan, että teit niin.

2. Rakasta itseäsi                       

“En ole koskaan tavannut sellaista miestä, joka mieluummin olisin. Ja vaikka tämä olisikin harhaluulo, se on onnekas sellainen.”

Kukaan meistä ei ole täydellinen, se on varmaa. Mutta ei siinä ole järkeä, että ruoskimme itseämme epätäydellisyyden vuoksi. Lakkaa kritisoimasta rankasti jokaista sellaista asiaa itsessäsi, jonka haluaisit muuttaa. Osoita sen sijaan rakkautta itseäsi kohtaan. Tämä ei sulje pois itsensä kehittämisen merkitystä, mutta muista kuitenkin kehittymisprosessinkin aikana olla itsesi suurin fani – riippumatta siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu.

3. Elä täyttä elämää

“Kuolema ei ole kamala asia vaan elämä, jota ihmiset elävät tai eivät elä ennen kuolemaansa.

”Jos ihminen ei koskaan heittäydy hulluksi, hänen elämänsä täytyy olla kammottavaa.”

Haluatko kokeilla laskuvarjohyppäämistä, mutta aristelet? Haluatko palavasti suorittaa taidehistorian opintoja, mutta et ole varma, miten ne hyödyttäisivät sinua? Sinulla on vain yksi elämä, joten elä pähkäilemisen sijaan sitä täysillä – tästä hetkestä alkaen. Siihen saakka ei kannata odottaa, että on myöhäistä.

4. Älä pelkää tuskaa, sillä ilman sitä et tunne onnellisuutta

”Sinun täytyy kuolla pari kertaa ennen kuin voit todella elää.”

Tuska, surullisuus, viha, turhautuminen, ahdistus – negatiiviset tunteet ovat surkeita ja usein varsin raskaita käsitellä. Todellisuudessa et kuitenkaan voi nauttia elämän tuomista hyvistä asioista, ellet tunne myös niitä tuskallisia. Kun olet kivisellä tiellä, muista, että asiat voivat muuttua vain parempaan suuntaan ja että tämä kamala tuska saa sinut myöhemmin nauttimaan onnellisuudesta entistä voimakkaammin.

5. Ole oma persoonallinen itsesi ja ilmaise se häpeilemättä kaikessa, mitä teet

“On parempi tehdä tyhmä asia tyylillä kuin vaarallinen asia ilman.”

Älä pelkää olla oma itsesi. Päästä kaikki persoonallisuutesi värit täyteen loistoonsa ja ilmaise upeaa persoonaasi. On parempi elää elämää kokonaisena itsenäsi kuin teeskennellä toisia miellyttääksesi olevasi jotain, mitä et ole.

6. Olet vahvempi kuin luulet

“Joskus nouset aamulla sängystä ajatellen: En pysty siihen! Sitten kuitenkin naurat sisälläsi, kun muistat kaikki ne aiemmat kerrat, jolloin olet ajatellut tismalleen samalla tavalla.”

Elämä on täynnä koettelemuksia ja vaikeuksia. Senhän sinä jo tiedätkin, sillä olet todennäköisesti kohdannut ne jo useita kertoja – ja olet aina selvinnyt niistä! Muista, että olet vahvempi kuin  uskoisitkaan. Kannat tätä voimaa päivittäin mukanasi, jote mene sen kanssa rohkeasti vaikeuksien yli.

7. Älä pelkää kuolemaa

“Kannan kuolemaa takataskussani. Joskus kaivan sen esiin ja juttelen sille: Hei beibe, miten sinulla menee? Milloin tulet hakemaan minua? Olen silloin valmis.”

”Loppujen lopuksi kuolemassa ei ole sen enempää suremista kuin kukkasten kasvattamisessakaan.

Kuolema on väistämätön asia, joten miksi kuluttaisimme elämäämme murehtimalla sitä? Elämän juhlistaminen on paljon mielekkäämpää kuin kuoleman pelkääminen. Kun tiedostat tämän, se tuo mukanaan suuren määrän vapautta ja onnellisuutta.

8. Luota itseesi

“Maailman ongelmana on, että älykkäät ihmiset ovat täynnä itseensä kohdistuvia epäilyksiä.”

Olet mahtava – ja kaikki, mitä sinun pitää tehdä päästääksesi todellisen lahjakkuutesi esiin, on uskoa tähän itsekin! Kun kohdistat täyden luottamuksen itseesi, saatat vielä yllättyä, mitä kaikkea tulet saavuttamaan.

9. On olemassa pahempia asioita kuin yksinäisyys

“On olemassa paljon kurjempiakin asioita kuin yksin oleminen, mutta tämän oivaltamiseen menee yleensä vuosikymmeniä. Ja kun tämän oivaltaa, on liian myöhäistä – eikä mikään ole niin kurjaa kuin ’myöhäistä'”.

”En ollut ihmisvihaaja enkä naistenvihaaja mutta viihdyin yksin. Tuntui hyvältä istua yksin pienessä tilassa, juoden ja polttaen. Olen aina ollut hyvää seuraa itselleni.”

On helppoa pelätä yksin olemista, sillä toisten seura voi näyttäytyä jonkinlaisena turvallisuuden muotona. Elämässä kuitenkin on monia vielä paljon pelottavampia asioita kuin yksinäisyys. Kun osaat kunnioittaa itseäsi toisista riippumattomana henkilönä, opit uudella tavalla arvostamaan aikaa, jonka vietät yksin.

10. Elämässä tapahtuu – älä ota kaikkea liian vakavasti

”Joskus vain täytyy pissata käsienpesualtaaseen.”

Elämässä tapahtuu toisinaan odottamattomia, jopa hulluja, asioita. Ja silloin niihin täytyy vain mukautua. Älä jumitu täydellisyyden tavoitteluun, sillä samalla sinulta saattaa jäädä huomaamatta, mikä opetus epätäydellisyyteen kätkeytyy. Asioita ei tarvitse ottaa aina liian vakavasti – joskus täytyy osata pitää myös hauskaa.

Lähde: Themindunleashed.org
Kuvat: Colourbox.com

X