Hyvinvointi

Ellien testissä kaloriton siirappi

Teksti:
Anna.fi

Kaloritonta siirappia mainostetaan sokerittomana, mutta silti herkullisena. Sillä voi hiilariton.fi-sivuston mukaan makeuttaa lähes mitä vain drinkeistä leivonnaisiin. Ellit testasivat, lunastiko tuote lupauksensa! 

Da Vinci Syryp English Toffee

Sanna

English Toffee -siirappi oli vahvasta tuoksustaan huolimatta maultaan paljon kevyempi kuin oletin. Maku olisi voinut olla voimakkaampikin, sillä pidän kovasti makeasta ja herkuista. Lorautin sitä reippaasti vahvaan kahviin, johon se mielestäni sopi hyvin. Lapsenikin tykkäsivät makusiirapista kaakaon kanssa, vaikka sen tuoksu oli heidän mielestään outo.

Pidin siirapista, mutta suosin silti jatkossa mieluummin luonnollisempia makeuttajia. Siirapin raaka-aineista löytyi nimittäin kolme E-koodia, joista kaksi oli täysin synteettistä. Lisäksi se on makeutettu sukraloosilla, joka on myös täysin keinotekoinen aine. Sukraloosi löydettiin kehitettäessä hyönteismyrkkyä vuonna 1976. Sillä ei ole kuitenkaan havaittu kielteisiä terveysvaikutuksia ihmisissä. Euroopan komission tieteellinen komitea on katsonut aineen turvalliseksi. Kovin houkuttelevalta se ei silti enää tämän tiedon jälkeen kuulosta.

Joseph’s Thick Maple Syrup  

Varpu

Käytin Joosepin siirappia piimälimpun leipomiseen. Se käyttäytyi muutoin samoin kuin tavallinen siirappi, mutta oli ehkä aavistuksen juoksevampaa. 

Joosepin siirappiin leivottu limppu maistui aivan yhtä hyvältä kuin normisiirapilla tehty. Plussaa tälle siirapille annan siitä, että siinä ei ollut E-koodeja. Ainesosiksi hiilariton.fi ilmoittaa veden, maltitolin ja luonnollisen vaahtera-aromin. Maltitoli on luontaisesta maltoosi-sokerista käyttämällä valmistettu sokerialkoholi. Voisin kyllä käyttää Joosepin siirappia jatkossakin leivonnassa, sillä luokittelen sen taustatietojen valossa kohtuullisen luonnolliseksi.

   

Niina

Siirappi sopii mainiosti tumman suklaan (86%) makeuttamiseen. Kun suklaata dippaa siirappiin, on makuelämämys varsin kohdallaan. Kaakao aateloituu myös mukavasti siirappia lisäämällä ja taltuttaa makeannälän. Juon vain vihreää teetä, mutta uskoisin, että siirappi ja musta tee sopisivat myös mukavasti yhteen.

Söin kerran testiaikana lettuja ja kaloriton siirappi toimi niissä aivan yhtä hyvin kuin kupeille kerääntyvä verrokkinsakin. Pidin tuotteesta ja tulen käyttämään sitä jatkossakin. 

Da Vinci Syryp – Cookie Dough

Heli

Olen jäänyt piparitaikinalta maistuvaan siirappiin totaalisesti koukkuun! Lisään sitä aamukaakaooni, joka saa siitä ihanan luksussäväyksen. Viikonloppuna saan turauttaa pinnalle vielä kermavaahtoa ja nautinto on täydellinen.

Viikonlopun herkutteluun siirappi sopii muutenkin. Keittiön komerosta löytyi purkki ananaspaloja, jotka saivat toimia pikajälkiruoan päätähtenä. Niille kaveriksi tein vaahdotetusta kermavaahdosta (2 dl) ja maitorahkasta (250 g) kastikkeen, jonka maustoin Cookie Dough -siirapilla (0,5 dl) ja kaakaojauheella (2 rkl). Nopea ja helppo herkkuhetki, jonka kalorit saa pysymään varsin alhaalla käyttämällä vähärasvaisia ja sokeroimattomia tuotteita. Ananaksen voi tietysti hankkia tuoreenakin tai korvata esim. säilötyillä päärynöillä.

X