Itsetuntemus

Odotatko oikeaa aikaa tehdäksesi jotain? Sellaista harvoin tulee – toimi sen sijaan näin!

Perustan perheen, vaihdan työpaikkaa, aloitan kuntokuurin – sitten joskus. Jos etsit oikeaa aikaa tehdä haluamiasi asioita, saatat jämähtää kuin huomaamatta paikallesi. Täydellistä hetkeä ei välttämättä koskaan tule.
25.9.2017 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: iStock

Koska on oikea aika aloittaa uusi parisuhde, perustaa perhe, viettää aikaa perheen kanssa, kirjoittaa kirja tai ottaa kauan unelmoimasi irtiotto arjesta? Harvan arki on sellaista, että millekään näistä asioista tulisi selvää oikeaa aikaa. Siksi sitä ei edes kannata jäädä odottamaan.

Oikean ajan odottamisen sijaan keskity näihin asioihin:

Pidä silmäsi auki ja kuuntele itseäsi

Jos haluat tehdä onnistuneita muutoksia elämääsi, sinun on pidettävä silmäsi auki ja kuunneltava itseäsi. Mitä haluat ja mitä et halua? Tarkkaile itseäsi ja tiedosta, mikä sinut saa onnelliseksi ja mikä onnettomaksi. Poistu mukavuusalueeltasi. Näin alat ymmärtää, millaista elämäsi on nyt ja mitä siinä haluaisit muuttaa.

Lopeta tekosyiden keksiminen

Syksyllä olet liian väsynyt, talvella sinulla on kiire ja keväällä on jo liian myöhäistä aloittaa mitään uutta, koska kesällä haluat vain rentoutua. Kuulostaako tutulta? Tiedosta tekosyyt ja lopeta niiden keksiminen. Järjestä aikaa asioille, joihin haluat panostaa ja jotka ovat sinulle tärkeitä.

Älä vertaile itseäsi muihin

Meillä kaikilla on oma polkumme. Siksi vertailu muihin on turhaa ja aiheuttaa vain paineita. Ainoa ihminen, johon sinun pitäisi verrata itseäsi, on oma itsesi eilen ja tänään. Opi sekä virheistäsi että onnistumisistasi ja tulet päivä päivältä paremmaksi itseksesi.

Tartu tilaisuuksiin

Lukuisten tutkimusten mukaan harva ihminen katuu vanhana sitä, mitä on tullut tehtyä. Sen sijaan käyttämättä jätetyt tilaisuudet saattavat kaduttaa vielä pitkään. Tiedosta riskit ja punnitse mahdollisen epäonnistumisen vaikutusta elämääsi, mutta älä anna unelmiesi lipua ohitsesi ainoastaan siksi, että et uskaltanut tehdä muutoksia tuttuun ja turvalliseen arkeesi.

Aloita asioiden tekeminen

Monesti isojen asioiden toteuttamisessa vaikeinta on aloittaminen. Pelkän unelmoimisen sijaan aloita konkreettisten asioiden tekeminen, jotta unelmastasi tulee joku päivä totta. Sinun ei tarvitse tehdä kaikkea kerralla tai rynnätä suinpäin kokonaan uuteen elämään. Aloita pienistä asioista äläkä luovuta, vaikka sinulta kuluisikin aikaa unelmiesi toteuttamiseen.

Lähteet: Elite Daily, The Mission, Tiny Buddha

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *