Realistisuus

Ole realistinen, älä äärimmäinen. Moni ihminen törmää ongelmiin, kun hän yrittää muuttaa liian monta asiaa liian nopeasti.

Kirjoita tavoitteesi ylös ja kysy rehellisesti itseltäsi, ovatko suunnitelmasi realistisia. Jos liikunta ei ole aiemmin kuulunut elämääsi, et muutu hetkessä tyypiksi, joka käy neljä kertaa viikossa jumpassa.

Aloita pienin askelin ja tee muutoksia, jotka eivät uuvuta sinua hetkessä vaan tuovat elämääsi päivä kerrallaan lisää virtaa.

Ilo

Kukaan ei jaksa tehdä päivästä tai viikosta toiseen asioita, joista ei nauti lainkaan. Siksi suuret ruokavalioremontit, herkkulakot tai huimat treenimäärät eivät usein tuota pysyvää tulosta.

Muokkaa tavoitteesi positiiviseen muotoon. Sen sijaan, että kieltäisit itseltäsi herkut, aseta tavoitteksi esimerkiksi se, että syöt lounaalla runsaasti herkullisia kasviksia.

Jos taas haluat liikkua enemmän, mutta suhteesi liikuntaan on aina ollut kielteinen, muuta ajatusmalliasi siitä, mitä liikunta oikeastaan tarkoittaa. Liikunnan ei tarvitse olla juoksua, kuntosaliharjoittelua tai uintia, vaan se voi olla kävelyä luonnossa, tanssimista tai joogaa.

Armollisuus

Sellaisia päiviä, joilloin tekee ennemmin mieli syödä suklaata kuin hedelmiä tai katsoa Netflixiä kuin lähteä salille, tulee väistämättä eteen. Ratkaisun avain on yksinkertainen: älä anna yksittäisille päiville liian suurta merkitystä vaan ole itsellesi armollinen ja jatka eteenpäin. Elämänmuutos on jatkuva kehityskulku, jota pienet töyssyt eivät hetkauta.

Jos mielesi tekee luovuttaa kokonaan, muistuta itseäsi siitä, miksi alun perin halusit aloittaa elämänmuutoksen. Älä anna menneiden epäonnistumisten tai epävarmuuksien sanella tulevaisuuttasi ja väittää, ettei muutos ole mahdollinen.

Kun olet motivoitunut, kärsivällinen ja realistinen sekä teet asioita, joista oikeasti nautit, sinulla on muutoksen avaimet käsissäsi.

Lähteet: American psychological association, Best Health Magazine, Huffington Post, Mind Body Green