Hyvinvointi

Meiju Suvas kertoo Seurassa, miten on aivopessyt itseään irti paheista: ”Haluan voida hyvin, ja saa siinä kilojakin lähteä”

Laulaja Meiju Suvaksella on viha-rakkaus-suhde kehoonsa. ”Tavoitteenani olisi ajatella olevani mielettömän vau”, hän kertoo Seurassa.

Teksti:
Tiina Torikka
Kuvat:
Heli Hirvelä

Meiju Suvas.

Laulaja Meiju Suvaksella on viha-rakkaus-suhde kehoonsa. ”Tavoitteenani olisi ajatella olevani mielettömän vau”, hän kertoo Seurassa.

Laulaja Meiju Suvas, 63, kertoo Seuran haastattelussa asian, joka on seurannut häntä uran alkuajoista asti: Meiju kääntää päänsä pois tai vaihtaa kanavaa, kun oma olemus ilmestyy televisioruudulle.

”En pysty katsomaan itseäni laisinkaan. Se on lähes vastenmielisintä, mitä tiedän”, Meiju sanoo Seurassa.

Meiju pitää paksuista hiuksistaan ja tummista silmistään, mutta muodot eivät miellytä häntä.

”Yritän tulevaisuudessa opetella näkemään itseni kauniimpana ja ajattelemaan omaa ulkonäköäni armollisemmin. Tavoitteenani olisi ajatella olevani mielettömän vau.”

Meijulle asia ei ole vain korvien välinen, vaan hän tahtoo löytää tasapainon nautintoihin ja terveelliseen ruokavalioon.

”Haluan saada lisää virtaa ja voida hyvin, ja saa siinä samaan aikaan muutama kilokin lähteä”, Meiju muotoilee Seuran haastattelussa.

Meijun menneisyydessä on ulkopuoleltakin saneltua painonhallintaa, kun ”levy-yhtiön miehet” puhuivat tavalla, jonka laulaja otti laihdutuskehotuksina. Enää Meiju ei pudottaisi painoa kenenkään mielipiteen vuoksi.

Hän uskoo, että omia ajatuksiaan manipuloimalla voi tehdä todellisia muutoksia. Aiemmin hän opetteli ikään kuin aivopesemään itseään irti paheistaan niin, että vanhat mielihalut muuttuivat ällötyksiksi: Suklaata, yäk. Pullaa, yäk.

”Toistelin itselleni näitä lauseita ja kun lopulta menin kauppaan, huomasin ettei minun tee mieli ostaa mitään niin herkästi vaan päinvastoin kierrän epäterveelliset asiat kauempaa.”

Seuraavaksi Meiju suunnittelee juurruttavansa mieleensä ajatuksen kylläisyydestä vähemmällä.

”Kun annoskoko pienenee, voi syödä melkein mitä vaan eikä tarvitse luopua suosikkimauista”, Meiju pohtii Seurassa.

Lapsilleen hän haluaa näyttää esimerkkiä aktiivisesta ja itsestään huolehtivasta äidistä, jolle hyvä olo on ulkonäköä tärkeämpää.

”Haluaisin kannustaa jokaista kantamaan omat kilonsa iloisella mielellä”, hän miettii.

”Tässä iässä on kuitenkin vaikeaa saada samaan aikaan hyvännäköistä naamaa ja kehoa – jompikumpi rupsahtaa. Itse olisin valmis ottamaan puolivälin molemmista”, hän sanoo ja nauraa.

Meiju Suvaksen haastattelu on kokonaisuudessaan Seuran numerossa 1/2023.

X