Seksielämä

10 keinoa, jotka parantavat seksielämääsi ratkaisevasti: leikkiä lisäliukasteella ja uusia seksiasentoja

Yllättävän pienet asiat, kuten syvä katsekontakti ja kiireettömyys, tuovat rakasteluun intiimiä kiihkoa. Makuuhuoneen lisäksi seksiä kannattaa kokeilla rohkeasti vaikkapa saunassa.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Yllättävän pienet asiat, kuten syvä katsekontakti ja kiireettömyys, tuovat rakasteluun intiimiä kiihkoa. Makuuhuoneen lisäksi seksiä kannattaa kokeilla rohkeasti vaikkapa saunassa.

Seksielämän tyydyttävyys on joskus kiinni yllättävän pienistä asioista. Esileikin pitkittäminen ja silmiin katsominen kasvattavat kiihotusta ja tekevät kokemuksesta intiimin. Vaatteita ei aina kannata riisua kokonaan, sillä vihjaileminen on usein kiinnostavampaa kuin kaiken paljastaminen.

Listasimme 10 pientä asiaa, jotka voivat sytyttää väljähtäneen seksielämän uuteen liekkiin.

1. Katsokaa toisianne keskittyneesti silmiin

Silmiin katsominen vaatii rohkeutta, mutta tekee rakastelusta äärettömän intiimin kokemuksen. Kumppanin nautinnon katseleminen on kiihottavaa, katseen kohteena oleminen puolestaan jännittävää.

Tietoinen hengittäminen auttaa keskittymään yhteiseen hetkeen. Syvä hengitys myös rentouttaa kehon, jolloin kosketukset tuntuvat voimakkaammilta.

Aloittakaa esileikki hyväilemällä toisianne päästä varpaisiin, älkääkä antako katseidenne harhailla. Kokeilkaa asentoja, joissa voitte olla kasvokkain. Esimerkiksi syliasento, lusikka kasvotusten ja erilaiset versiot lähetyssaarnaajasta mahdollistavat katsekontaktin.

2. Käyttäkää lisäliukastetta

Liukastusaineita kannattaa kokeilla, vaikka nainen ei kärsisi kuivuudesta. Liukaste tekee rakastelusta miellyttävää etenkin, jos miehellä on todella iso penis. Kun kosteutta on tarpeeksi, voitte kokeilla rajumpiakin asentoja, jotka mahdollistavat syvän yhdynnän.

Liukaste tekee myös esileikistä miellyttävämpää. Se vähentää ihon kitkaa, ja kosteat sormet liukuvat iholla pehmeästi. Kostuttakaa kätenne liukastusgeelillä ja sivelkää toistenne erogeenisiä pisteitä, kuten kaulaa, selkää ja sisäreisiä ennen kuin etenette pidemmälle.

3. Pitäkää hauskaa lelujen kanssa

Lelut voivat tehdä seksistä nautinnollisempaa naiselle, jos hänellä on vaikeuksia saada orgasmi. Vibraattoreita ja klitoriskiihottimia voi käyttää niin esileikissä kuin yhdynnässäkin.

Penisrengas puolestaan voi pidentää miehen erektiota, jos hänellä on taipumusta laueta liian nopeasti. Markkinoilla on myös yhdyntään sopivia leluja pareille, esimerkiksi dildon ja penisrenkaan yhdistelmiä.

Voitte aloittaa esileikin hyväilemällä toisianne vuorotellen apuvälineillä. On myös kiihottavaa katsella, kun kumppani koskettelee itseään leluilla.

4. Vaihdelkaa paikkoja ja asentoja

Jos rakastelette aina samassa paikassa ja asennossa, seksi voi alkaa tuntua tylsältä. Jo se, että siirrytte makuuhuoneesta olohuoneen sohvalle, lattialle tai saunaan, tekee seksistä kiinnostavampaa.

Vaikka teillä olisi tietyt suosikkiasennot, voitte maustaa niitä pienillä muutoksilla. Esimerkiksi lähetyssaarnaajan ja lehmitytön kaltaisia klassikkoasentoja voi varioida lähes loputtomasti tunnelman mukaan.

Voitte tehdä asentojen vaihtelusta myös hauskan leikin. Listatkaa vaikkapa 10 asentoa, joita ette ole kokeilleet ja testatkaa joka kerta yhtä uutuutta. Älkää nolostuko, vaikka kokeilut eivät menisi aina nappiin. Suhtautukaa seksiin iloisena aikuisten leikkinä, joka saa myös naurattaa.

5. Pidätelkää nautintoanne

Kiihottumisen pidättely on varma keino kiihottua. Aloittakaa seksiin virittäytyminen joskus tunteja ennen kuin kosketatte toisianne ensimmäisen kerran. Pelatkaa katseilla, eleillä ja kehonkielellä. Voitte myös kirjoittaa toisillenne vihjailevia viestejä.

Voitte jatkaa leikkiä vielä makuuhuoneen puolella. Pitkittäkää esileikkiä niin kauan kuin pystytte ja aloittakaa seksi sietämättömän hitaasti. Keskeyttäkää rakastelu välillä ja maatkaa sisäkkäin. Kuunnelkaa toistenne hengitystä ja sydämenlyöntejä – ja yrittäkää pidätellä orgasmia.

6. Älkää riisuko kaikkia vaatteita

Pieni paljaan pinnan vilauttaminen on joskus kiihottavampaa kuin täydellinen alastomuus. Pikaseksi tuntuu kielletyltä ja intohimoiselta, kun riisutte vain välttämättömät vaatteet ja rakastelette puolipukeissa. Nainen voi kiusoitella miestä jättämällä seksin ajaksi ylleen rintaliivit, stay up -sukat tai korkokengät.

Vaatteet voivat olla myös osa pitkää viettelyä. Luokaa toisiinne syviä katseita, kun olette juhlissa parhaimpiinne pukeutuneina ja nauttikaa pukuleikistä, joka kohottaa teidät arjen yläpuolelle.

7. Tehkää toisillenne eroottisia palveluksia

Kumppanin huomioiminen on parempi tapa elvyttää kadonnut kipinä kuin painostus. Kun kuuntelet kumppanisi toiveita, hän motivoituu toimimaan samoin.

Harrastakaa välillä rakastelusessioita, joissa omistaudutte vuorotellen toisillenne. Toinen saa nautiskella ja kertoa, mitä hän haluaa. Toinen taas toteuttaa toiveet ja nauttii kumppaninsa nautinnosta.

8. Ottakaa vuorotellen ohjat

Joskus on ihanaa heittäytyä ja totella, kun toinen ohjailee tilannetta. Ota välillä dominoiva rooli ja kerro kumppanillesi arastelematta, mitä haluat. Ohjaile häntä, päätä asennot ja rohkaistu puhumaan tuhmia. Kun taas kumppanisi haluaa kontrolloida tilannetta, antaudu ja nauti jännityksestä.

9. Unohtakaa yhdyntäkeskeisyys

Seksi ei tarkoita vain yhdyntää. Myös esileikki, käsillä hyväily ja suuseksi ovat seksiä. Jos nainen kiihottuu hitaasti ja hänen on vaikea saada orgasmi, nämä erotiikan muodot voivat tuottaa hänelle enemmän nautintoa kuin yhdyntä.

Koskettelu ja suuseksi voivat myös madaltaa kynnystä seksiin, kun olette väsyneitä tai aika on kortilla, ja pelkkä ajatuskin yhdynnästä tuntuu vaivalloiselta.

10. Pitäkää seksitauko ja nauttikaa läheisyydestä

Kaikki kaipaavat välillä romantiikkaa ja läheisyyttä, joka ei johda seksiin. Koskettelu vahvistaa parin sidettä ja lisää halukkuuteen vaikuttavien mielihyvähormonien tuotantoa. Seksitauko onkin joskus paras tapa piristää seksielämää.

Saunokaa yhdessä, antakaa toisillenne niska- tai jalkahieronta, makoilkaa sylikkäin ja nukkukaa toisiinne käpertyneinä. Tehkää yhdessä asioita, jotka rentouttavat teitä ja saavat teidät nauramaan.

Lähteet: Redbook Mag, Women´s Health, Väestöliitto

Lue myös:

Vinkit rakkausseksiin – näin syvennätte suhdettanne hellyyden avulla

3 parasta seksiasentoa – vain nämä tarvitsette upeaan seksiin!

Nämä 10 kuumaa seksitemppua jokaisen pitäisi kokea elämänsä aikana

Seksiä vain makkarissa? Testaa nämä joka kodin yllättävät seksipaikat

Keskustele:

Mitkä ovat mielestänne hyvän seksin tunnusmerkit?

X